Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2729 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Bakari
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2002
Uitgever: Tactic
Link uitgever: http://www.tactic.net/
Auteur: Virginia Charves
Illustrator: Onbekend
3.0
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 4 / 10   Strategie 6 / 10  
  Speelduur 20 minuten   Leeftijd vanaf 7 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
2 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Bakari is een strategisch familiespel, waarbij de speelstukken naar de overkant van het bord gespeeld moeten worden. De uitdaging van dit spel zit in de vier dieren, afgebeeld op het speelbord. Van deze dieren is er altijd één, waar de speelstukken niet op of overheen gezet mogen worden. Deze dierafbeelding wisselt iedere keer als een speler de overkant van het bord bereikt heeft en de reis door de jungle wordt plotseling geblokkeerd. Winnaar van het spel is degene die als eerste al zijn Bakari-speelstukken aan de overkant van het bord heeft uitspeelt. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spellengek
Recensie: Anderspel

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Bakari - Reacties (2)
Geplaatst: ma 22 dec 2008, 11:25 
Avatar gebruiker
Een moderne variant op Halma, maar wel drie of vier keer zo duur als de oude Halma die je in zo'n 100 spellen-doos aantreft. In Bakari probeer je zo snel mogelijk met al je totempalen naar de andere kant van het spelbord te komen; je mag alleen niet over velden heengaan met één bepaalde diersoort erop. Die diersoort mag je veranderen als je met een totempaal de 'finish' bereikt.

An sich is het idee niet eens zo gek, maar het wil gewoon niet spannend worden: het is erg makkelijk om naar de andere kant te komen om het niet-te-passeren dier te veranderen, en elkaar blokkeren (je mag namelijk ook niet over elkaar springen) lukt eigenlijk ook niet goed. Mijn exemplaar dat ik op de rommelmarkt voor een habbekrats kocht is één keer uit z'n doos geweest en eindige z'n leven na een verhuizing in de vuilnisbak.

Echt, mijd dit spel en koop liever een spel als Blokus of Blox als je abstract familievertier zoekt. Die zijn wat omvattender, maar kennen daardoor ook wat meer spanning in hun spelverloop zonder dat je echt meteen een IQ van hier tot Tokyo nodig hebt om er plezier aan te beleven.
2
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 20 feb 2009, 11:50 
Avatar gebruiker
Het idee van Bakari is leuk, en ook de uitvoering is erg goed verzorgd. Helaas heeft dit spel me niet kunnen grijpen. Ik kan er moeilijk de vinger op leggen, maar eerlijk gezegd vind ik het een persoonlijk een tikje saai. Het is zeker geen slecht spel, maar van dit soort tactische schuifspellen (zoals bijvoorbeeld ook schaken, haha) ben ik nooit zo gecharmeerd. De eenvoudige regels en de grote mogelijkheid tot interactie zijn sterke punten van het spel, maar voor mij niet genoeg om het boven de middelmaat te doen uitstijgen. Best aardig, maar er zijn betere familiespellen beschikbaar.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®