Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Batavia
Categorie: Familiespel, Expertspel
Uitgegeven in: 2014
Uitgever: Toys & Games Express
Link uitgever:
Auteur: Jeroen Dontje, Tom Schoufs
Illustrator: NGNG
3.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 90 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
2 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De reis van de Batavia, een waargebeurd verhaal.

In 1628 werd het schip de Batavia gebouwd in Amsterdam. Dit gebeurde in opdracht van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, die handelsschepen de hele wereld over stuurde. In oktober van dat jaar ging de Batavia met 341 opvarenden op weg naar Nederlands-Indië. Alles leek goed te gaan op deze eerste reis… Maar op 4 juni 1629 liep het schip op de klippen vlak voor de kust van Australië. Slechts een handvol mensen overleefde de schipbreuk en de daarop volgende muiterij…

Iedere speler is schipper van een VOC schip.

Met behulp van je schip trotseer je de woeste wateren van de Indische Oceaan en probeer je zo snel mogelijk goederen te verzamelen en daarmee materiaal te verkrijgen om je eigen Batavia te bouwen. Maar pas op, want het is niet eenvoudig om de juiste combinaties van goederen te verzamelen. Andere spelers en de piraat liggen immers altijd op de loer om je schip aan te vallen en je goederen te plunderen. Batavia is een spannend en dynamisch spel, waarbij strategie en onderlinge strijd een grote rol spelen.
Geen artikelen
Links
Spelregels: Bataviabordspel

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Batavia

Viva

1

1417

vr 03 jul 2009, 13:22

Ugur

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Batavia bordspel bij de Bart Smit ....Wat is dit ?

lies

10

1826

za 05 apr 2014, 14:35

BaSL

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Batavia

Bastiaan_Nox

0

792

ma 09 feb 2015, 22:22

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Batavia - Reacties (2)
Geplaatst: zo 09 nov 2014, 20:47 
Het verbaasde mij dat dit spel zo tegenviel, zeker na de wel mooie doos en het bord. Uiteindelijk komen de meeste dingen neer op dobbelen van en naar havens en is er een boeman (de piraat) en kun je van elkaar pikken. Als je meer dobbelt natuurlijk. De lol is er daarmee snel af.
Wat ik mis is dat je bij de start juist zelf je punten voor de drie onderdelen kiest. Nu zijn er twee voor iedereen hetzelfde en wordt er om de derde algemeen gedobbeld. Terwijl de keuzes tussen de onderdelen hele verschillende schepen kunnen ontstaan. De piraat zou ook anders kunnen bewegen, nu zet je deze snel weg. Er zijn nog andere dingen te benoemen, maar het was saai dobbelen, helaas...
2
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 10 nov 2014, 17:22 
Heb het gespeeld op spellenspektakel, maar had dat liever niet gedaan. Vond het spel zeer eentonig en het had gebrek aan interactie. Vond het bord niet logisch, veel te veel zee vakjes. Ik moet hierbij wel vermelden dat ik het maar met 2 personen heb gespeeld. Kan me inbeelden dat met 4 personen je elkaar wat meer tegenkomt. Maar zelfs dan is het geen hoogvlieger denk ik. Vond het idee dat je je boot moet maken wel leuk maar de tijd dat je daadwerkelijk met je afgemaakte boot speelt is veel te kort.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®