Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2648 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Coal Baron
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2013
Uitgever: R&R Games
Link uitgever: http://www.rnrgames.com/
Auteur: Wolfgang Kramer, Michael Kiesling
Illustrator: Dennis Lohausen
7.1
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 70 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
7 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Essen op de vooravond van de 20ste eeuw: Een tijd waarin eindeloze steenkoolvoorraden in overvloed aanwezig zijn in de aarde en klaar om uit te graven! Jij bent de eigenaar van een steenkoolmijn die contracten voor verschillende steenkoolsoorten volbrengt. Geef kapitaal uit om steenkoolkarren te kopen en tunnels uit te breiden gezien je naar verschillende soorten steenkool graaft. Lever bestellingen af om overwinningspunten te krijgen. De bestellingen zijn echter wel heel specifiek omtrent de soort steenkool die ze vragen. Gezien elke soort in een verschillend mijnniveau zit, moet je jouw tunnels uitbreiden en dat kost zelfs nog meer geld. De financiële middelen zijn beperkt alsook het aantal werkers die elk bedrijf heeft. Pas op want hoe later je het werk toekent, hoe meer werkers je nodig hebt om het werk af te krijgen. Van zodra niemand nog werkers heeft, is de shift voorbij. Wie na drie shifts het meeste overwinningspunten heeft, wint. Nu is het tijd om jouw handen vuil te maken! Zoals ze in Essen zeggen, Glück auf!

De bedoeling van het spel is je mijnwerkers tunnels laten graven en kolen delven, welke op 4 verschillende moeilijkheidsniveau's zijn in te winnen. De kolen kan je aan leveranciers verkopen en punten verdienen.

Het spel wordt in 3 ronden gespeeld. In elke ronde plaatsen de spelers hun mijnwerkers op een actie op het speelbord. Je kan op een plaats gaan staan waar een andere speler je al voor was, maar dat kost je een extra mijnwerker.
Iedere speler heeft zijn eigen mijnschacht voor zich liggen, hij heeft acties nodig om de kolen aan de oppervlakte te brengen, maar zal ook nieuwe opdrachten moeten binnenhalen en geld verdienen om al het andere te kunnen doen dat van belang is!
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Rollthedice
Recensie: Gamepack
Recensie: Bloggen
Recensie: Spellenclub13
Recensie: Bordspeler
Samenvatting: Skynetblogs
Spelregels: Rnrgames

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Coal Baron

Bastiaan_Nox

0

533

zo 17 aug 2014, 13:01

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Coal Baron - Reacties (7)
Geplaatst: zo 03 nov 2013, 23:27 
Avatar gebruiker
Coal Baron is de belichaming van de term 'Eurogame'. Werkverschaffing met een bezorgdienst. We hebben het allemaal al eens eerder gezien. Wil natuurlijk niet betekenen dat dit spel slecht is. Timing is hier ook weer erg belangrijk aangezien acties steeds duurder worden naarmate deze vaker gekozen word per ronde. Het spel is niet erg ingewikkeld (wat natuurlijk in zijn voordeel spreekt), maar komt niet met zijn hoofd boven het maaiveld uit. Solide.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: do 07 nov 2013, 09:44 
Glück Auf: de prachtige naam is een Duitse mijnwerkersgroet. Dit spel speelden we op een prototype wat al wel s-c-h-i-t-t-e-r-e-n-d-e artwork toonde. Aleen al om het materiaal is dit een prachtspel en het speelt ook nog leuk. Een worker placment met een twist want hierbij kan je plaatsten meerdere keren gebruiken. Ben je later dan kost het je wel meer werkers.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 27 dec 2013, 12:14 
Avatar gebruiker
Thematisch sterk spel waarbij je daadwerkelijk de kolen met een lift uit de mijnen naar boven haalt. Speelt zich bovendien af in Essen wat voor een spellenliefhebber een pre is natuurlijk.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 26 maart 2014, 13:53 
Avatar gebruiker
En wederom hebben Kramer en Kiesling het voor elkaar. Palaces of Carrara verraste me met zijn snelheid en Coal Baron doet dat door zijn eenvoud. Timing, geld schaarste en punten pakken meer is het niet, maar dan wel uitdagend en gebalanceerd genoeg om ervoor te zorgen dat hij met regelmaat en plezier op tafel komt
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 26 maart 2014, 19:46 
Avatar gebruiker
Ik vind dit een fijn en mooi spel. Het speelt vlot, het ziet er goed uit en het is geschikt voor iedereen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 26 maart 2014, 21:14 
In ben niet zo onder de indruk van coal baron. Daar ik een liefhebber ben van worker-placement was ik erg nieuwschierig naar coal baron. Eenmaal gespeeld voelde het geheel aan als een saai, weinig verassend geheel. Het spel en wat iedereen gaat doen is van a tot z voorspelbaar. Daar ik het systeem van het altijd eentje meer plaatsen op een plek waar al iemand workers heeft staan toe juich, vind ik de te kiezen acties te standaard en te weinig diepgaand. (geld nemen, nieuwe opdrachten, nieuwe mijntegels nemen, Opdrachten voltooien, verplaatsingsacties doen bla bla bla. We hebben dit allemaal al zo vaak gezien. Bovendien vind ik het spel nogal kort. er hadden makkelijk 1 of 2 rondes bijgemogen. Het gene wat ze wel goed gedaan hebben is het thema in het spel goed naar voren laten komen. (met je lift haal je daadwerkelijk grondstoffen uit je mijnschachten naar boven). Het speelbord ziet er mooi uit maar de kwaliteit van de spelonderdelen ondermaats. En wie heeft er in godsnaam verzonnen dat er papieren geld in het spel moest? En dan ook nog alle waardes dezelvende afschuwelijke kleur!
Een afgang!!!!!!
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 12 jun 2017, 22:45 
Avatar gebruiker
Thema 8,5
Duidelijkheid Regelboek 9,0
Artwork & Kwaliteit componenten 8,5
Herspeelbaarheid 7,5
Mechanismen 8,0
Thrill Factor 7,7
Diepgang 7,5
Eind cijfer 8,0
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO