Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2708 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Coney Island
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2012
Uitgever: White Goblin Games
Link uitgever: http://www.whitegoblingames.nl
Auteur: Michael Schacht
Illustrator: Dennis Lohausen
7.1
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 3 / 10   Strategie 8 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
31 Reacties
Beschrijving Kennisbank
In de eerste helft van de 20e eeuw ontstond ‘s werelds grootste attractiepark op Coney Island, een stroomopwaarts gelegen schiereiland van New York. Verschillende attracties zoals achtbanen, botsauto’s en draaimolens trokken bezoekers massaal aan. In het spel Coney Island bouwen de spelers mee aan dit attractiepark. Verzamel geld en bouwmateriaal om en bouw verschillende attracties. Probeer meer aandacht te krijgen voor je attracties dan je tegenstanders en scoor de meeste attractiepunten. Gelukkig zullen de omroeper, de journalist en zelfs de politieagent je een handje helpen bij deze klus. Exclusief in de uitgave van White Goblin Games: de “reuzenrad” bonusuitbreiding. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspeler
Spelregels: Argentum-verlag

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Coney Island

Bastiaan_Nox

4

1087

za 14 nov 2015, 14:38

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Coney Island

Flash

3

565

do 07 feb 2013, 12:41

Flash

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Coney Island - Reacties (31)
Geplaatst: zo 06 mei 2012, 11:05 
Het feit dat dit spel al 7 spelsessies kreeg sinds Essen is al veelzeggend. Dit is wat mij betreft echt een topper. Het spel ademt interactie en toegankelijkheid, zonder dat het aan uitdaging ontbreekt. Alles wat je doet, heeft zijn effect op je tegenspelers (zonder dat het spel zich verlaagt tot een pestkaartensysteem) en de speluitleg staat eigenlijk perfect taalonafhankelijk op de spelertableaus. Het originele inkomstensysteem vraagt erom om in andere spellen overgenomen te worden. Als deze zo vaak op tafel blijft komen, wordt dit een 10.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 11 mei 2012, 10:28 
Avatar gebruiker
Lekker vlot spel met voldoende diepgang.
Plan de volgorde van je acties goed.
Zoals gewoonlijk heb je altijd acties, geld en grondstoffen te kort voor datgene wat je wilt.
Tactische keuzes zijn er voldoende te maken.
Het speelt heel intuitief.

Een dikke 7
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 14 jul 2012, 00:47 
Eindelijk een spelletje dat snel te leren is, dat de kinderen ook leuk vinden en dat ook nog een verassende inhoud heeft.
Een vrolijk thema, bouwen van een pretpark. Leuk ook het eigen bordje waarop je in te zetten mensen staan. Met een leuk systeen van inkomsten vergaren. De overweging om mensen juist op het speelbord te plaatsen om je inkomsten in de volgende beurt te verhogen of juist attracties kopen en plaatsen waardoor je mensen weer terug komen (inkomsten worden verminderd) , levert dan wel punten op. Het gaat uiteindelijk om de punten.
Gelukkig zijn er 5 karakters die het mogelijk maken om extra inkomsten te krijgen of om de juiste blokjes te ruilen, zodat het makkelijker is om te sparen voor de attracties
De karakterkaarten doen het ook goed, ik ben gecharmeerd van de journalist, deze levert kranten met een verassende hoeveelheid punten aan het eind van het spel. Speelt leuk weg.

Het enige is dat het wat aan de lange kant is soms. (Dan kochten we zo snel mogelijk wat kranten en plaatsen alle tegels op het bord, einde spel).
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 16 jul 2012, 18:47 
Avatar gebruiker
Ik ben een liefhebber van de tactische bordspellen van Schacht en word door Coney Island allesbehalve teleurgesteld. Ook hier komen tactische pit, toegankelijkheid en een vlot spelverloop samen. Coney Island is geen vriendelijk opbouwspel, maar een interactieve strijd om interessante actiemogelijkheden en met schaarse grondstoffen. Als je het spelletje rond het beïnvloeden van de inkomsten en het wegsnaaien van de karakters scherp en listig speelt, is Coney Island een tactische hoogvlieger. Dan zetten de spelers elkaar voortdurend het mes op de keel en vliegt het spel voorbij als een spannende achtbaanrit. Als je dit spel met suffe duikelaars speelt, gaat de vaart er een beetje uit en kan het zomaar een tam potje worden. Dit gaat ons niet meer gebeuren, wij hebben het licht gezien. Dit spel draait niet om gunnen, maar om pakken wat je pakken kunt! Warm aanbevolen!
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 17:21 
Avatar gebruiker
Voorlopig met een cijfer gewaardeerd, m'n mening komt eventueel later nog...
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 07 aug 2012, 22:47 
Avatar gebruiker
Coney Island is een verrassend spelletje. Het ziet er allemaal zo lief en onschuldig uit, met heel vriendelijk artwork. Maar het zit slim en elegant in elkaar en kent een paar leuke aspecten die je alleen in zware en langdurige titels tegenkomt. De spelers kunnen bijvoorbeeld kiezen uit vier verschillende manieren om het spel te eindigen, en dat betekent ook dat het spelverloop er sterk door zal worden beïnvloed. Om onder die omstandigheden alle details in het oog te houden en je eigen koers te varen is niet eenvoudig, om over het in de wielen rijden van de spelers onderling nog maar te zwijgen. Vlot, pittig, goed in elkaar gezet, zoals je wilt dat spellen zijn. WGG gaat dit spel uitbrengen: goeie keus.

Waar ik wel een beetje bang voor ben is dat de eenvoud van het spel op lange termijn de herspeelbaarheid in de wielen gaat rijden. Coney Island is zorgvuldig gekuist en gepolijst... maar een klein stemmetje in mijn hoofd vraagt zich af of er niet een beetje teveel is geslepen: het ontwerp had nog een extra mechanisme kunnen hebben. Maar ik zal hoe dan ook een leuke tijd hebben gehad om het punt van 'uitgespeeld' te bereiken.

Ik moet nog een paar keer spelen voor ik besluit of het spel naar het selecte groepje van 8-en mag: de potentie is er zeker.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 08 aug 2012, 19:53 
Avatar gebruiker
Een spel dat ontzettend goed in elkaar steekt.. Alles staat heel duidelijk op je eigen speelbord en je kan niets van de spelregels vergeten.. Ook met 2 personen speelt het heel vlot!
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: di 14 aug 2012, 13:11 
Avatar gebruiker
Leuk spel, waar je alleen al door ernaar te kijken vrolijk van wordt. Ook leuk thematisch uitgewerkt en zoveel spellen zijn er niet in dit genre die je met gezin kan spelen. Dus zeker voor de liefhebbers van een familiespel met wat pit een aanrader.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 15 aug 2012, 15:37 
Avatar gebruiker
Tja, wat moet ik van deze zeggen. ik ben niet onder de indruk.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 27 aug 2012, 15:24 
Avatar gebruiker
Zeer gestroomlijnd, waardoor het makkelijk is uitgelegd, maar je wel tijdens het spel lekker kan puzzelen. Het wegkopen van de verschillende karakterkaarten zorgt ervoor dat iemand die voorloopt een beetje kan worden tegengehouden.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 27 aug 2012, 23:01 
Avatar gebruiker
Pas 1x gespeeld en kan het nog niet helemaal goed beoordelen, maar het smaakte naar meer!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 01 sep 2012, 22:41 
leuk en fraai spel waar wat meer in zit dan je op eerste gezicht zou zeggen en ook met aangename spelduur.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 12 sep 2012, 23:57 
Avatar gebruiker
Een spel dat in mijn ogen de grote menigte moet kunnen bekoren. Een thema dat aanspreekt. Een spelsysteem dat erg makkelijk uit te leggen is. Het spelverloop is naar mijn smaak een klein beetje repetatief (vandaar de 7). Mocht een volgende keer uitwijzen dat dit ongegrond is, zal de beoordeling nog kunnen toenemen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: za 15 sep 2012, 21:14 
Avatar gebruiker
Een typisch Michael Schacht-spel: lekker vlot, vrij luchtig en verstoken van enig betekenisvol thema (zijn spellen doen me altijd afvragen waarom niet hij, maar Knizia altijd die kritiek krijgt). Best OK, maar op termijn niets bijzonders.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 16 sep 2012, 10:52 
Avatar gebruiker
Heel erg leuk spel. De uitleg is gemakkelijk maar er zijn meer dan genoeg keuzemogelijkheden in de acties. Je kan de anderen ook mooi dwars zitten.

Let er op dat je niet teveel tegels op het einde van het spel op het bord hebt liggen, want dat kost nog aardig wat minpunten. Zoals ik zelf heb mogen ondervinden :)
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: zo 23 sep 2012, 20:14 
1 keer gespeeld met 3 spelers. Leuk thema. We speelden het in het begin wel foutief, dus dit geeft misschien niet 100% een goed beeld. Toch had ik het gevoeld dat het spel wat langdurig was en we telkens hetzelfde deden.
Toch benieuwd naar een volgend partijtje.
Ik twijfel tussen een 6 en een 7. Maar laat ik het voorlopig een 7 geven.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 31 okt 2012, 15:26 
Avatar gebruiker
Een keertje gespeeld en ik was niet echt onder de indruk. Spel zelf vond ik er wel mooi uit zien.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 22 feb 2013, 11:07 
Avatar gebruiker
Goed spel. Maar ik weet er verder niet echt iets over te zeggen....
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: di 09 apr 2013, 20:13 
Avatar gebruiker
Erg leuk spel dat meer behelst dan je in eerste instantie zou denken.

Je zult je artiesten tactisch moeten plaatsen zodat je ook punten meepakt als een tegenstander attracties gaat bouwen. Het bouwen van attracties zorgt er echter ook voor dat de artiesten terugkomen en dat je minder inkomsten krijgt per beurt. Je zult dan ook een goede balans moeten vinden.

Als slagroom op de taart zijn er daarnaast ook nog karakterkaarten die je bepaalde acties opleveren. Deze kunnen alleen wel afgepakt worden door je tegenstanders.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: zo 07 jul 2013, 20:26 
Avatar gebruiker
Leuk en simpel spel, maar wat ik vooral leuk vond, was het feit dat je een pretpark kon bouwen. Zo efficiënt mogelijk omgaan met wat je krijgt, is cruciaal. Ik vind het een erg leuk spel, maar toch wacht ik op een beter spel waar je een pretpark kunt bouwen!
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 13 jul 2013, 10:41 
Avatar gebruiker
wel aardig om te spelen met de verschillende dingen die je kan doen. maar na het een aantal keer gespeeld te hebben om op het NK Bordspellen dit spel te spelen, hoeft het voor mij voor een lange tijd niet meer op tafel te komen!
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: do 12 sep 2013, 14:20 
Avatar gebruiker
Vond het wel leuk, kan me niet voorstellen dat ik het 100x speel, maar zeker niet slecht.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 25 nov 2013, 22:25 
Avatar gebruiker
Het lijkt een relatief simpel spelletje en dan kom je er achter dat er veel meer diepgang in zit dan gedacht. meerdere mogelijkheden om het spel te winnen en de uiteindelijke scores liggen dicht bij elkaardus wat balans betreft zit het ook goed. onverwacht goed
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 02 feb 2014, 22:01 
Lekker toegankelijk spel, met meer diepgang dan ik gedacht had.
Makkelijk om aan nieuwe spelers uit te leggen.

Een 7,5 dus afgerond een 8!
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 09 feb 2014, 21:09 
Pas een keer gespeeld en dat was erg leuk. Thema is sowieso leuk en het speelt lekker vlot. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en ondanks dat ik de attracties bouwde, ging mijn zoon er met de punten en dus de overwinning vandoor. Komt zeker weer op tafel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: do 13 maart 2014, 02:18 
Lekker vlot uitgelegd en toch voldoende tactisch! Aardige gateway ook lijkt me! Mooi systeem om aan je inkomsten te komen.... Afwegen... Ga ik bouwen en loop dan weer mijn inkomsten mis? Dit zit fijn in elkaar!
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 11 aug 2014, 16:51 
Leuk thema, maar verder niet heel erg bijzonder
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 04 apr 2015, 12:03 
Avatar gebruiker
Leuke vormgeving en een leuk thema. Helaas vind ik het thema niet helemaal goed uitgewerkt, er zit weinig logica in. Het eerste spel liep bij ons ook niet helemaal lekker, waarschijnlijk door het wat onhandig plaatsen van grondtegels en artiesten. Ik vraag me af of de balans wel helemaal goed is.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 10 jul 2015, 09:20 
Avatar gebruiker
Van deze had ik me dus niet veel voorgesteld, maar beviel me verrassend goed!!
Nee is geen super de topper... maar speelt lekker vlot, niet te veel downtime, lekker veel interactie.... gewoon leuk spel !
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 05 okt 2015, 09:38 
Avatar gebruiker
We hebben het met 2 en met 3 gespeeld.

Hier merk je dat wanneer 2 spelers vechten om een karakter dat de 3de er soms baat bij kan hebben, ik dus niet. Mijn dochter speelde het voor de eerste keer en had een goed plannetje in haar hoofd.

Chapeau ... Spijtig dat er niet meer attractie te bouwen zijn, het is een groot terrein , waar toch vrij veel van onbebouwd blijft.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 31 maart 2018, 20:07 
Eindelijk wil oudste dochter (13) weer eens een spel met me spelen dat niet 'Dixit' heet. Coney Island, vorige week door omstandigheden gestopt na twee rondes, krijgt de eer. We spelen dit voor het eerst. En nu moet ik Heel Erg Mijn Best Doen om het spelverloop niet te laten meewegen in de waardering. Ik speel misschien wat nonchalant in het begin, maar ook als ik meer mijn best ga doen loopt het verschil alleen maar op. 72-48 erin gegaan, tegen een meisje dat het 'niet een heel leuk spel' vind. Oh ja, het spel:

Wel grappig geconstrueerd: hoe meer familieleden je op het park aan het werk zet, hoe hoger de inkomsten. Maar de punten gaan pas echt aantikken als je attracties plaatst - maar dan komt de familie weer terug en dalen de inkomsten. Tip: zorg voor voldoende blokjes. Anders ga je er met 72-48 in.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®