Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Cortex Challenge
Categorie: Partyspel
Uitgegeven in: 2016
Uitgever: Asmodee
Link uitgever: https://be.asmodee.com/nl-be/
Auteur: Johan Benvenuto, Nicolas Bourgoin
Illustrator: Sébastien Lopez
8.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 15 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2 - 6  
2 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Cortex Challenge stelt jouw hersenen op de proef. Jouw inzicht, geheugen en reactiesnelheid worden getest. Je kan de andere spelers uitdagen met 8 verschillende tests: tastzin, geheugen, logische reeksen, doolhoven, kleur,... Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Youtube
Spelregels: Spelarch

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Cortex Challenge

Bordspeler.nl

0

746

di 21 jun 2016, 18:00

Bordspeler.nl

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Cortex Challenge - Reacties (2)
Geplaatst: do 18 aug 2022, 11:55 
Ik vind cortex challenge een heel leuk spel.
Het is wat een 'reactiespel' in de trend van halli galli, jungle speed, etc, maar je hebt verschillende en gevarieerde opdrachten. Echt heel leuk.

Voordelen:
- Veel variatie in opdrachtjes.
- soms grappig.
- snel gespeeld.
- meer dan alleen een reactiespel.

Nadelen:
- de herspeelbaarheid is eerder laag. Hoewel er veel kaartjes zijn, ga je op de duur toch wel de dingen herkennen en dus sneller zijn dan de rest.
- als ervaren speler starten met nieuwe spelers geeft je -o.a. door bovenstaande- een enorm voordeel wat het ongebalanceerd maakt.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 19 aug 2023, 17:41 
Avatar gebruiker
Ik vind dit echt een enorm leuk spel, word er ook heel fanatiek van altijd.

De opdrachten zijn afwisselend, bij sommige moet je snel het overzicht of verschil zien, sommige moet je verslaan met bijvoorbeeld je hand (soort steen, papier, schaar), bij andere moet je rekenen en weer andere zijn geheugenopdrachten.

De nadelen die in de review hierboven genoemd zijn, kloppen wel als je het spel heel vaak achter elkaar zou doen. Maar wij hebben een kast vol spellen, dus voor we Cortex weer uit de kast halen, weet ik niet meer wat de goede antwoorden zijn. Daarnaast zitten er zoveel kaartjes in (74), dat wij in 1 potje met veel spelers (waarbij we vaak doorgaan met de overgebleven spelers als iemand gewonnen heeft) niet door de hele stapel gaan. En wij doen eerst een paar voorbeelden met nieuwe spelers, zodat iedereen weet hoe het spel werkt.

De voelkaarten vind ik minder. Die doen we voor de lol erbij, maar zijn zo moeilijk dat maar zelden iemand die goed heeft.

Wij hebben ook Cortex 2 (wit) en 3 (rood). Als je er meerdere hebt dan heb je helemaal veel afwisseling. Cortex 1 en 2 zijn het leukst. Dit alleen omdat er in 3, 1 opdracht zit waar je meerdere stappen moet zetten, die je allemaal kan overslaan. Als je de eerste stap ziet, kun je meteen naar het antwoord, daar is niet goed over nagedacht. En in 3 zitten geen voelkaarten maar geurkaarten. De voelkaarten zijn al moeilijk, maar de geurkaarten zijn echt niet te doen, ze ruiken niet naar wat er op staat en ook niet sterk genoeg. Toch ben ik alsnog blij dat ik hem heb. Cortex+ en Super Cortex staan nog op mijn verlanglijstje.

Dit spel is trouwens het soort spel dat ik verwacht had bij Big Brain Academy, die heb ik nooit gedaan omdat de reviews zo slecht zijn.
9
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®