Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2023 - nominaties

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3860 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Zooloretto
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2008
Uitgever: White Goblin Games
Link uitgever: www.whitegoblingames.nl
Auteur: Michael Schacht
Illustrator: Annemarie van Lierop, Marianne Riem, Michael Schacht
6.7

  Geluk 4 / 10   Strategie 6 / 10  
  Speelduur 45 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
54 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Iedere speler is eigenaar van een dierentuin en probeert zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Daartoe moet hij series van bij elkaar passende dieren verzamelen. Een speler die veel dieren voor zijn dierentuin weet te bemachtigen, kan zijn dierentuin uitbreiden. Als alle dierenverblijfplaatsen zijn bezet, moeten nieuw aangekochte dieren de opslagplaats in. Verkoopkraampjes naast een dierenverblijfplaats garanderen een minimum aantal bezoekers. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, is de winnaar.

Dit spel verscheen in het Nederlands in verschillende versies:
2007: originele versie van Abacus met spelregelboek in 5 talen
2008: Burgers' Zoo van 999 Games met apart grafisch werk
2013: Dierentuin Bordspel van 999 Games
2019: Zooloretto van White Goblin Games, met drie mini-uitbreidingen
Zooloretto spelregels

Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: De-spellenhoek
Recensie: Spellengek
Recensie: Vlaams Spellenarchief
Recensie: Users
Versus: Bordspelmania

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Zooloretto/Burger's Zoo'

Dierik

64

9707

zo 22 mei 2011, 12:42

Bart

Geen ongelezen berichten Zooloretto gaat online

Bordspeler.nl

1

696

zo 08 okt 2017, 22:57

rober

Geen ongelezen berichten Beestjes en verse Cacao bij White Goblin Games

Bart

0

1525

do 04 apr 2019, 19:11

Bart

Geen ongelezen berichten Recente review op www.speltafel.be: 'Zooloretto'.

Speltafel

0

300

vr 17 mei 2019, 20:41

Speltafel

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Zooloretto - Reacties (54)
Geplaatst: do 31 jan 2008, 15:55 
Leuk familiespel. Lijkt erg op zijn voorganger: Coloretto. Ander thema, andere vormgeving en er zijn geldacties toegevoegd. In ons gezin verschillen de meningen, maar ik vind Coloretto net iets spannender.
Dat neemt niet weg dat het gewoon een leuk spel is. Uitermate geschikt om te spelen in gezinsverband.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 01 feb 2008, 08:25 
Mooi vormgegeven, duidelijke regels en vooral geschikt voor gezinnen.
Mijn kinderen vonden het geweldig, vooral de babydieren doen het goed bij mijn dochters. Coloretto vinden zij minder leuk.
De geldacties geven net een beetje extra aan het spel.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 01 feb 2008, 17:01 
Avatar gebruiker
Wat mij betreft is Zooloretto/Burgers'Zoo een musthave voor gezinnen met kinderen. De dieren (vooral de jonkies inderdaad) spreken kinderen erg aan en ook het spel speel vlot weg. Als spel met alleen volwassenen zal het bij mij niet frequent de tafel halen, maar in ons gezin wordt dit geregeld gespeeld.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: ma 04 feb 2008, 12:30 
Avatar gebruiker
Een bewerking van het vernunftige kaartspelletje Coloretto. Ik blijf het kaartspel echter beter vinden omdat dit gemener is; dit spel gaat vriendelijker om met strafpunten waardoor het, inderdaad, families meer aanspreekt. En natuurlijk is de toevoeging van kleine jonkies helemaal een schot in de roos om het aaaahhhhhhh-gehalte te verhogen. Even los van de aaibaarheidsfactor: het spel is wel aardig, maar ik krijg niet de indruk dat de toevoeging van het geld nu zoveel uitmaakt. Je kunt er niet zoveel mee, en iemand die Coloretto gewend is, zal het ook alleen gebruiken voor dingen die écht veel extra punten opleveren. Het hangt daarom sterk van je familiesituatie af of je het kaartspel of het bordspel koopt.

De 999 Games-uitvoering heeft bovendien een onhandig grafisch ontwerp dat goed spelen in de weg zit, en het gebruik van de vele uitbreidingen van origineel Zooloretto in de weg staat. De samenwerking met Burgers' Zoo is begrijpelijk en misschien wel winstgevend gebleken, maar het kost het spel wel een onverdiend puntje aftrek.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 08 feb 2008, 11:02 
Avatar gebruiker
Licht slaapverwekkend bordspel. Coloretto vind ik een heel onderhoudend simpel kaartspel, maar was het echt nodig om en een bordversie met wat extra toeters en bellen van te maken? Vrij onschadelijk en niet per se slecht, maar ook niet iets dat ik snel zelf op tafel zou leggen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: vr 08 feb 2008, 12:54 
Dit spel heeft het leuke mechanisme van Coloretto omgezet in een aantrekkelijk ogend en, dankzij dit mechanisme, onderhoudend bordspel. Daar blijft het dan ook bij, want buiten dit leuke mechanisme is er, speeltechnisch gezien, minder goed nieuws: de puntige acties "tegeltje trekken" en "vrachtwagen nemen" worden aangevuld door een derde, uit meerdere mogelijkheden, bestaande actie, de muntactie, en deze vind ik behoorlijk complex in verhouding tot de duidelijke en puntige eerste twee acties. Een behoorlijk minpunt.
Ergo: buiten het snoezelige uiterlijk is er geen enkele andere reden te bedenken om niet gewoon lekker Coloretto te blijven spelen.
PS wat ik wel weet te waarderen is dat auteur Michael Schacht een keur aan kleine uitbreidingssetjes voor dit spel (en andere spellen) plaatst op zijn website, die -na enig knip- en plakwerk- de levensduur verlengen. Hulde!
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: di 22 apr 2008, 01:06 
Avatar gebruiker
Burgers'Zoo/Zooloretto is gebaseerd op het kaartspel Coloretto, maar is door de herwerking en de mooie vormgeving een beetje hetzelfde en toch anders. Geschikt als familiespel.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 26 apr 2008, 19:44 
Avatar gebruiker
Burger's Zoo is een prima familiespel. Ik was even bang dat de 2-spelervariant tegen zou vallen, maar dat is allerminst het geval. Het principe van Coloretto is goed overeind gebleven (met enkele toevoegingen), maar zoals hier al geschreven werd, is Burger's Zoo wel iets vriendelijker van aard.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 04 mei 2008, 22:54 
Avatar gebruiker
Alhoewel dit spel erg goed is vormgegeven, geef ik qua speltechnisch toch de voorkeur aan coloretto. Het geld komt in te kleine getalen om er echt een nuttige functie van te maken. Doe mij maar lekker de kaartjes zonder het bord en extra mogelijkheden.

Voor families met kinderen een prima spel denk ik, maar speel het dan toch niet te vaak.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: di 12 aug 2008, 12:38 
Avatar gebruiker
Geslaagde bewerking van het kaartspel Coloretto. De vormgeving van Zooloretto spreekt me meer aan dan van deze versie.
8
Omhoog
 Profiel   Twitter  
 
Geplaatst: vr 29 aug 2008, 21:23 
Avatar gebruiker
Zooloretto is een mooi vormgegeven familie-spel, dat zeker met de uitbreiding Aquaretto vele kinderharten harder doet kloppen. Evenwichtig en eenvoudig spelmechanisme. Qua uitstraling zou ik eerder kiezen voor de Zooloretto versie dan de Burger Zoo editie. De Abacus versie wordt ook gewoon geleverd met Nederlandstalige spelregels. Verder is het spel taalonafhankelijk.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 18 nov 2008, 19:12 
Avatar gebruiker
Gespeeld op het SPSP met de hele familie en ook direct gekocht. Leuk spel waar je wel wat geluk bij nodig hebt, maar het zal niet snel vervelen.
Het is een vlot en niet te moeilijk spel.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 12 maart 2009, 13:21 
Ik ken het als Zooloretto, maar ik neem aan dat die regels niet veel verschillen met de regels van Burgers Zoo.

Het is een ideaal familiespel. Niet heel moeilijk en de dieren zullen de kinderen aanspreken. Het is geen topper, maar zeker meer waard dan een 6je.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 26 aug 2010, 03:45 
Familiespel dat me niet kon bekoren.

Mooi vormgegeven, en best grappig om dierentuintje te spelen, en natuurlijk schattig dat er ook babydieren zijn. Maar ik was het al na twee keer spelen beu genoeg om het te ruilen met iemand voor een beter spel.

Vast leuk voor mensen met wat oudere kinderen die minder hoge eisen stellen aan 'gameplay' of 'thema moet kloppen bij het spel'.

Als ik dierentuintje wil spelen trek ik liever O zoo le mio uit de kast.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 15 sep 2010, 10:16 
Avatar gebruiker
Waardering gebaseerd op "Zooloretto". In dit spel vind ik de grafische vormgeving duidelijk mooier dan in de NL versie "Burgers' Zoo".
Dit spel moet je zien als een familiespel. Het is zeker geen spel voor de veelspeler, wel om met je kinderen te spelen en ze in te wijden in de wereld van bordspellen. Ze zullen namelijk de schattige diertjes niet kunnen weerstaan. Hun strategie zal hier ook onder lijden, aangezien ze vooral de schattige dieren willen scoren, en niet persé de dieren waar ze de meeste punten zullen halen........
Toch is dit spel leuk om met ze te spelen, het is overzichtelijk, biedt de nodige overwegingen en door de vele (gratis) extraatjes die op internet te vinden zijn, of op Spiel op te halen zijn, haal je het toch regelmatig weer uit de kast.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 27 jan 2011, 22:56 
Avatar gebruiker
Leuke opvolger van Coloretto. Ideaal familiespel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: ma 02 mei 2011, 11:22 
Avatar gebruiker
Leuk familiespel.
Beetje de bordvariant van Coloretto.
Ik zou graag de uitbreidingen willen proberen, alleen jammer dat die grafisch niet zo passen bij deze NL editie. (maar dat is enkel een detail)
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: ma 13 jun 2011, 14:51 
Avatar gebruiker
Zooloretto vind ik een goed familiespel, zonder meer. Met kinderen heel goed te doen, zelfs vanaf 7 jaar.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 27 feb 2012, 22:04 
Avatar gebruiker
ik ben dus in bezit van burgers zoo en als je het puur als familiespel beschouwt (en dat doe ik dus) dan heeft het zijn waarde binnen mijn collectie. vandaar een zeven. Speel je liever hanzesteden, hoogspanning of tikal sla deze gerust over.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 15 jun 2012, 19:21 
Avatar gebruiker
Grappig spel zolang je er niet te veel van verwacht!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 04 aug 2012, 17:50 
Dit spel halen we uit als we met niet-veel-spelers spelen.
Een familiespel met een thema mooi in verwerkt.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 04 aug 2012, 17:59 
Dit spel heeft vast en zeker aantrek bij kinderen die de prentjes leuk vinden. Een goed familiespel dat de veelspeler ook aanspreekt want er zit toch wel meer in dan de plaatjes laten vermoeden.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 16:59 
Avatar gebruiker
Voorlopig met een cijfer gewaardeerd, m'n mening komt eventueel later nog...
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 07 aug 2012, 19:53 
Avatar gebruiker
Zooloretto is voor mij een spel dat er zeker toe doet. Ik vind het sausje van Burgers Zoo van de NL editie niet echt wat. Maar het spel is leuk
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 09 aug 2012, 19:35 
Avatar gebruiker
Hier word coloretto veel gespeeld, waar zooloretto dan geen tafeltijd krijgt en ook niet graag gespeeld word.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 14 aug 2012, 12:22 
Avatar gebruiker
Ik vind Coloretto leuker, vandaar dat ik het bordspel ook verkocht heb.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 14 aug 2012, 12:26 
Avatar gebruiker
Colloretto het kaartspelletje is leuker vind ik. Dit spel is niet slecht, maar vaak komt het niet op tafel.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 14 aug 2012, 13:33 
Avatar gebruiker
Leuk familiespel. Te lang geleden om er iets zinnigs over te zeggen, maar een 7 was het zeker! :D
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: ma 27 aug 2012, 14:09 
Avatar gebruiker
Kan als tussendoortje voor fanatieke bordspelers, maar komt vooral tot z'n recht als familiespel. Favoriet spel om met onze kinderen (nu 6 en 8) te spelen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 29 aug 2012, 20:42 
Een prima spel waarbij je soorten dieren probeert te verzamelen om zo je dierentuin te vullen. De uitdaging zit hem in het vullen van de vrachtwagens die vervolgens door je tegenspelers weggekaapt kunnen worden.

Met twee spelers komt dit spel absoluut niet uit de verf, dus dat kan afraden.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 29 aug 2012, 21:33 
We hadden meer van dit spel verwacht. We spelen liever Coloretto
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 30 aug 2012, 21:28 
Avatar gebruiker
Prima familiespel wat je ook nog eens met z'n vijven kan doen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 31 aug 2012, 14:07 
Avatar gebruiker
Toegankelijk, een leuk thema en ook nog een mooi uiterlijk. Bovendien is het ook nog een spel waarbij je zelf beslissingen moet nemen. Kortom: een prima familiespel.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 30 okt 2012, 13:33 
Een leuk spelletje als tussendoortje.
Ik zou er geen hele avond mee bezig kunnen zijn, maar twee keer achter elkaar kan best.
Het is simpel uit te leggen, maar toch vraagt het best wat nadenk werk om uw hokken van je dierentuin te kunnen vullen en de kraampjes op de juiste plaats te zetten en zo weinig mogelijk dieren en kraampjes in je schuur te houden.
Het spel speelt vlot, zo vlot zelfs dat het einde er sneller is dan je dacht en je uiteindelijk nog met minpunten blijft zitten.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 21 jan 2013, 22:19 
Ik vind dit wel een leuk spel met een thema dat iedereen aanspreekt (oh wat schattig die jonkies). Ik werk op een basisschool en ga dit de eerstvolgende spelletjesmiddag zeker meenemen! Valt 100% zeker in de smaak.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 09 feb 2013, 15:14 
Avatar gebruiker
Ik vind het erg vermakelijk en het is snel uit te leggen. Leuk opwarmertje, familiespel of afsluiter.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 29 apr 2013, 03:05 
Avatar gebruiker
Hoezeer kunnen zessen uit elkaar liggen. Dit spel had een zeven kunnen zijn als Coloretto er niet was geweest. Coloretto is sneller en wat gemener, waardoor je 9 van de 10 keer toch naar dit spel zult grijpen. Dit spel is niet slecht, zelfs best goed, maar het heeft een betere kleine grote broer.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: ma 01 jul 2013, 19:59 
Ik heb de groene versie om het zo te zeggen. Ik vind het een erg leuk spel. Elke keer anders omdat er geluk in zit wat betreft de kaartjes die trekt. Ik vind zelf wel een echt familiespel. Er zit niet heel veel tactiek/strategie in. Dat is aquaretto bij zijn broertje meer het geval. Hij komt hier geregeld op tafel.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 03 jul 2013, 12:46 
Avatar gebruiker
Erg leuk spel!! Zorgt voor veel keuzes, gemakkelijk uit te leggen en snel te spelen.

We vinden het artwork van de Nederlandse Burgers' Zoo wel minder dan het originele Zooloretto.. Daarom hebben we het originele gekocht :)
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: do 25 jul 2013, 08:40 
Avatar gebruiker
Prima familiespel en ziet er ook nog eens erg mooi uit.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: zo 08 dec 2013, 11:39 
Pas een keer gespeeld met mijn zoontje en dat beviel erg goed. Het ziet er leuk uit en speelt lekker vlot en duurt niet te lang (eerder te kort :P). Helaas wel ruim verloren....komt zeker nog eens op tafel, hopelijk met meer spelers.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 18 feb 2015, 12:29 
Avatar gebruiker
Leuk familiespel met hele mooie en vrolijke spelonderdelen. Er zit een klein beetje tactiek in het spel, bij het indelen van de vrachtwagens en het moment waarop je een vrachtwagen kiest. Maar verder is het erg luchtig. De variant voor 2 spelers valt niet tegen vind ik zelf.

Nadeel is dat als je met minder spelers speelt, er een aantal diersoorten uit het spel gehaald moet worden. Dit is altijd wel even een tijdrovend klusje.

Verder hadden de vrachtwagens er wel iets meer als vrachtwagens uit mogen zien.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 08 okt 2015, 19:49 
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 09 apr 2019, 22:54 
Avatar gebruiker
Altijd fijn om deze weer eens boven te halen. Fijn thema, vlot spelverloop, eenvoudige spelregels.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 29 apr 2020, 08:34 
Erg goed familiespel! Speelt tot 5, wat een plus is bij ons.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 07 mei 2020, 14:29 
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 09 mei 2020, 20:16 
Bordspel van Colloreto. Ik vind het bordspel mooier, "echter" en leuker. Het kaartspel is dan weer korter. Elke ronde weer het dilemma: Neem ik een (klein maar waardevol) groepje dieren of gok ik dat de groepen gunstiger voor me worden (of net minder gunstig of gaat mijn tegenstander ermee lopen?). Voor mij een aanrader voor familiespelers.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 12 mei 2020, 11:10 
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 09 maart 2021, 15:01 
Avatar gebruiker
Leuk toen de kinderen nog wat kleiner waren.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 04 okt 2021, 19:19 
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 25 okt 2021, 12:31 
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 11 nov 2021, 14:30 
Avatar gebruiker
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 10 aug 2022, 16:13 
Avatar gebruiker
Leuk familiespel voor met kleinere kinderen. Hoe leuk is het om je eigen dierentuin in te richten en te hopen op de geboorte van een kleine panda.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 10 mei 2023, 10:54 
Avatar gebruiker
Voor mijn kinderen aangeschaft met de verwachting dat ik het zelf ook graag zou spelen. Dat viel een beetje tegen. Ja, het thema is leuk, maar het is me toch net iets te simpel allemaal. Daarnaast komen de 'opdrachten' arbitrair of technisch over, die hadden meer thematisch gekund. Gelukkig heeft het aantrekkelijke diertjes.
5
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®