Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Doge Ship, The
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2012
Uitgever: Giochix.it
Link uitgever: http://www.giochix.it/
Auteur: Marco Canetta, Stefania Niccolini
Illustrator: Lamberto Azzariti
5.5

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 90 minuten   Leeftijd vanaf 13 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
2 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Voor meer dan 1000 jaar was de doge het hoofd van de serene republiek Venetië, ook wel La Serenissima genaamd. De dogen werden voor het leven gekozen door de Venetiaanse aristocratie. Begin 16e eeuw gaf de doge de opdracht voor het bouwen van een glorieus galjoen om de glorie van Venetië te vieren. In dit spel is elke speler het hoofd van de belangrijkste scheepswerf. Samen met de andere spelers bouwt hij aan het galjoen. Zij proberen de goedkeuring van de doge te krijgen, degene die het meest in de gunst ligt bij de doge wint! Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Doge Ship, The - Reacties (2)
Geplaatst: za 02 feb 2013, 01:51 
Avatar gebruiker
Eerste indruk: mij trokken vooral de tableau's met dobbelstenen aan. Ik had gehoopt op een Yspahan-achtig spel, waar je door het gooien van meedere dobbelstenen vervolgens voor de keus werd gezet hoe je de resultaten ging gebruiken. Dat elegante idee is slechts rudimentair in The Doge Ship verwerkt waardoor het dobbelen per saldo toch vrij 'dwingend' aanvoelt. Afgezien daarvan is het een vrij simpel spel van geld verzamelen, hetzij op korte, hetzij op lange termijn, waarna je middels een wat ondoorzichtig aanschafmechanisme met diverse gekleurde labels stukken schip 'koopt' en 'plaatst': dat wordt dan 'the Doge Ship'. Er schuilen natuurlijk nog wat gemenigheidjes in het spel om je tegenspelers het leven zuur te maken: je kunt bijvoorbeeld kijken naar de trekstapel om zo jezelf beter voor te bereiden voor plotselinge inspecties van de Doge om te zien hoe het met het schip staat; ook moet je overwegen of je niet eerst investeert in een droogdok zodat je niet bent blootgesteld aan de grillen van de zee (we zitten per slot van rekening in Venetië) die je anders waardevolle acties zal ontnemen.

Het spel doet niet veel bijzonders, maar speelt lekker weg en voelt redelijk 'af' aan. 't Is niet een titel die ik onmiddellijk in mijn verzameling wil hebben, daarvoor is de indruk die het geheel achterlaat duidelijk niet bijzonder genoeg, maar aan de andere kant is het wel een vriendelijk geheel, en dat zie je ook niet iedere dag.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 17 aug 2013, 19:47 
Avatar gebruiker
Slechts éénmaal gespeeld, maar okee bevonden.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®