Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Hot Games

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3908 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
EcoDuel
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2012
Uitgever: Solar zonder grenzen
Link uitgever: http://www.ecoduel.be/
Auteur: Bert Bernolet, Frederik Pieters, Mattias Pequeur, Maarten De Wulf
Illustrator:
7.3

  Geluk 3 / 10   Strategie 6 / 10  
  Speelduur 90 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
3 Reacties
Beschrijving Kennisbank
In EcoDuel zijn de spelers elektriciteitsproducenten die een aantal elektriciteitscentrales beheren. De verschillende centrales (gas, kern, steenkool, windmolenpark, biomassa,...) hebben het potentieel om gezinnen te voorzien van stroom. Gezien de elektriciteitsmarkt vrij is, probeert elke speler om zijn stroom te verkopen aan de gezinnen van de concurrenten.

Telkens wanneer een speler aan de beurt komt, moet hij 20 miljoen gezinnen voorzien van stroom. De andere spelers krijgen de kans om een bod te doen om die stroom te mogen produceren. Ze kunnen dat doen aan de gewone prijs (1 eco per 1 miljoen gezinnen) of ze kunnen ook een lager bod doen.
De speler aan de beurt beslist wie er produceert. De klassieke centrales hebben als nadeel dat ze telkens het grondgebied rond de centrale vervuilen.
Nadat alle stroom geproduceerd is, kan de speler aan beurt beslissen om een nieuwe centrale te bouwen of om een centrale van een andere speler over te nemen.

Het spel eindigt wanneer een speler 15 miljoen gezinnen kan voorzien van groene stroom of wanneer het grondgebied van één speler volledig vervuild is.

EcoDuel is ontwikkeld voor Solar zonder grenzen. Alle opbrengst van de spellenverkoop gaat naar deze organisatie.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spelinzicht
Spelregels: Ecoduel

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - EcoDuel

Bastiaan_Nox

0

669

do 25 jun 2015, 15:08

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

EcoDuel - Reacties (3)
Geplaatst: vr 16 dec 2011, 09:49 
Avatar gebruiker
Leuk spel met een behoorlijke geluksfactor. Maar als je dat niet erg vindt kun je aan dit spel heel wat plezier beleven. Als energieproducent probeer je zo snel mogelijk groene centrales te bouwen en tegelijk iedere ronde ook 20 miljoen mensen van energie te voorzien. Dit breng uiteraard vervuiling met zich mee als je nog niet voldoende groene energie centrales hebt. Je kan je afval ook proberen kwijt te geraken bij een ander (sluikstorten).

Je steunt er een goed doel mee.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: do 23 aug 2012, 21:14 
Als hoogspanning iets te zwaar is voor je, dan heb je hier een leuk alternatief met hetzelfde thema. Het speelt taktischer dan je zou denken... bouw zelf groene centrales, neem de vervuilende centrales over van een medespeler zodat de vervuiling ook daar bijft en niet bij jou. Een pestelementje dat kan toch ook best leuk zijn, niet? :-)
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 25 aug 2012, 13:44 
Ik heb dit spel 1 keer gespeeld. De spelregels zijn simpel en het speelt heel vlot. Het thema zit er zeer goed in verwerkt. Ik ga helemaal op in het leveren van energie, vervuilen (het liefste bij een ander) en saneren.
Dit spel heeft me aangenaam verrast. Ik wil dit spel nog wel es spelen en ik ben zeer benieuwd of mijn positieve indruk blijft hangen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®