Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2020 - nominaties

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2735 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Expeditie Robinson
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2014
Uitgever: Just Games
Link uitgever: www.justgames.nl
Auteur: Bo-Anthony Boersen
Illustrator: Paco Dana, Petra van Berkum
4.5
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 6  
2 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Overleef jij het spel? Twee teams met ieder zes kampleden landen op een onbewoond eiland. De beide teams proberen te overleven door het eiland te ontdekken en materialen te verzamelen. Zij proberen dit beter te doen dan het andere team en strijden tegen elkaar in spannende Eliminatieproeven. Na de samensmelting speelt iedere speler in de expeditie voor zichzelf. De spelers brengen stemmen uit op de kampleden waarmee zij gaan proberen het zo lang mogelijk vol te houden. Je gaat natuurlijk tot het uiterste om ervoor te zorgen dat jouw gekozen kamplid als laatste overblijft. Degene die hierin slaagt is de echte Robinson. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Spelregels: Justgames

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Expeditie Robinson - Reacties (2)
Geplaatst: za 19 maart 2016, 17:44 
Avatar gebruiker
Dit spel lag al een tijdje onaangeroerd in de kast. Eens gekregen, maar ja... spellen gebaseerd op een tv serie zijn nooit goed. Maar vandaag is dat vooroordeel gesneuveld. Na het bekijken van een Nox' Spellenzolder filmpje met speluitleg (waarvoor dank!) besloten meteen het spel op tafel te leggen en te spelen.
Vergeet het Expeditie Robinson thema, dit is gewoon een leuke luchtige tegellegger en poppetjesverplaatser.
In de teamfase speel je op een eigen bordje. Je kunt elke beurt kiezen uit twee acties: tegels aanleggen die je vanaf een van de 4 trekstapels haalt en/of lopen met (een van) je poppetjes. Een tegel omdraaien kost een vis. Vis kunt je verkrijgen door een omgedraaide tegel of het winnen van een proef, maar dan moet je wel je vuurtje hebben branden, anders heb je er nog niets aan en gaat je poppetje dood. In de trekstapels zitten tegels die een proef tot gevolg hebben. Dan is het doel zo snel mogelijk een torentje bij elkaar dobbelen. Hier komt de geluksfactor om de hoek kijken. De verliezende partij moet meteen een poppetje verwijderen. Er zitten ook tegels tussen die een mededeling doen aan beide teams. Deze kunnen vreselijk slecht uitpakken (je vuur gaat uit, al je aankopen zijn weg) of erg goed (extra vis of bamboe). Dit is geluksfactor 2.
Na de teamfase volgt de samensmelting en speel je verder op 1 bord met de 6 overgebleven poppetjes, samengesteld van beide borden. Je krijgt stemtegels en gokt voor deze fase van start gaat op welk poppetje uiteindelijk als enige zal overblijven. Daarna is het zaak juist dat poppetje door de beurten heen te loodsen zonder dat het al te veel opvalt dat je juist dat gekleurde poppetje in leven wilt houden. Deze fase was razendsnel voorbij.
Staat er nog een poppetje, dan gaat de stemkist open en wordt de winnaar bekend.

Een minpuntje bij dit spel: veelspelers zullen waarschijnlijk na enkele potjes weten welke tegels bepaalde goederen en acties opleveren.
Leuk met 2 spelers (ik ben niet zo van de teams) en zal vaker op tafel komen. Speeltijd is rond de 45 minuten.
Al met al verdiend dit spel een ruime 6.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 30 apr 2020, 12:13 
3
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®