Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2639 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Hart van Afrika
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2004
Uitgever: Phalanx Games
Link uitgever: http://www.phalanxgames.net
Auteur: Andreas Steding
Illustrator: Franz Vohwinkel
5.8
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 6 / 10   Strategie 8 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
6 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Kort nadat Livingstone aan de oever van het Tanganyika-meer was gevonden, werd Afrika het onderwerp van kolonialisme en handelsuitbreiding. Met dat uitgangspunt proberen de spelers als directeur van een koloniale handelsmaatschappij zoveel mogelijk overwinningspunten te halen. Men begint met beperkte middelen. Het is iedere ronde lucratief om als eerste aan de beurt te zijn en de interessantste gebieden te ontdekken of de voordeligste handel te doen. Door op de beurten te bieden, kunnen de spelers beslissen of ze als eerste willen toeslaan. Maar is de prijs niet te hoog? Handelswaren, groothandelaren, de reputatie van de spelers, conflict en keuze van acties zijn allemaal zaken van belang in dit gestroomlijnde, snelle avonturenspel. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spellengek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Hart van Afrika - Reacties (6)
Geplaatst: ma 03 okt 2005, 19:10 
Avatar gebruiker
Het idee van het spel is leuk, maar werkt niet. Ervaren spelers kunnen het spel als het niet te erg tegen zit in drie actieve beurten afmaken. Hierdoor ben je langer bezig met uitleggen hoe het spel in elkaar zit dan dat je tijd nodig hebt om je eigen beurten uit te spelen.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 27 okt 2005, 18:10 
Voorgaande reactie klopt, maar als je het dan uiteindelijk met een aantal ervaren spelers speelt wordt het ineens wel leuk. Je weet welke 'grondstoffen' welke kansen bieden enz. Gezellig spel, vooral leuk dat je niet "met de klok mee" aan de beurt bent.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 31 jan 2009, 17:12 
Dit spel had zeker wel potentie, waarschijnlijk hadden ze er beter nog eventjes aan kunnen 'schaven'. Dan had het misschien een alleraardigst spel geworden.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 02 apr 2011, 21:27 
Avatar gebruiker
Op papier ziet dit spel er intrigerend uit: het bevat een aantal mechanismen die slechts zelden elders opduiken. Het gebiedswaarderingssyteem ken ik alleen van het latere Utopia; er zit direct conflict in (wat voor een eurospel tamelijk zeldzaam is); en het spel kent een variant op het selectiemechanisme voor beschavingen zoals lang geleden in Vinci en heel recent in Firenze werd gebruikt. Maar in de praktijk lijkt het allemaal niet zo goed uit de verf te komen. Met drie spelers is de kaart te groot waardoor het broodnodige conflict uitblijft; ook leren de spelers al snel dat acties prijzig zijn ten opzichte van hun binnengehaalde actiepunten. Het spel wordt daardoor verrassend traag, helemaal als je finish line van 42 punten, die veel te krap is gekozen, flink opschroeft naar, zeg, 65 punten of zelfs meer.

Ik wil deze titel nog eens met meerdere spelers proberen zodat er wat meer conflict bij komt kijken in de hoop dat dit het spel wat losser maakt. Zo niet, neem ik met toch een beetje pijn in het hart afscheid van deze titel: zoals gezegd ziet het er op papier intrigerend uit.

Overigens heeft Phalanx gruwelijk geblunderd met de iconografie van dit spel. Gebruikte afbeeldingen zijn vaak verwarrend, en soms echt foutief. Dat heeft de reputatie van het spel geen goed gedaan; een speelhulp helpt wel, maar het had gewoon goed moeten zijn. Maar van Phalanx zijn wel meer blunders bekend, dus kan deze er ook nog wel bij.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 13 nov 2014, 19:21 
Een van de mindere spellen van Andreas Steding. Niet helemaal ons ding.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 16 feb 2020, 14:15 
Zwaar ondergewaardeerd spel, het is best een goed spel in mijn ogen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO