Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Hot Games

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3909 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Het Woud
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2023
Uitgever: Meeples
Link uitgever: https://www.meeplesbordspellen.nl/
Auteur: Tim Eisner
Illustrator: Vincent Dutrait
7.0

  Geluk 3 / 10   Strategie 2 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 1 - 4  
3 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Het Woud speelt zich af in de prachtige regenwouden van de Amazone. Het doel van het spel is om de grootste en meest diverse collectie van planten en dieren te verzamelen in je eigen Regenwoud.

Je probeert om zo veel mogelijk punten te verzamelen door bomen te planten en te verzorgen in een beschermde omgeving. Spelers moeten strategisch denken om de juiste bomen te planten op de juiste plaatsen om zo efficiƫnt mogelijk te groeien en te profiteren van de natuurlijke hulpbronnen in de omgeving.
Er zijn verschillende manieren om punten te verdienen, zoals het beschermen van bedreigde diersoorten en het verzamelen van de juiste bloemsoorten. Het spel bevat ook elementen van geluk, zoals het trekken van kaarten voor weersomstandigheden en natuurrampen, die kunnen invloed hebben op de groei van de bomen.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Het Woud

Bastiaan_Nox

0

44

ma 10 apr 2023, 13:03

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Het Woud - Reacties (3)
Geplaatst: vr 24 feb 2023, 16:41 
Een kaartspel met prachtig artwork waarbij je je eigen regenwoud gaat ontwikkelen. De regels zijn toegankelijk en snel te leren. De manier van kaarten pakken maakt het spel zo origineel - 3 gesloten stapeltjes waar je onder mag kijken, sla je de eerste stapel over komt er een kaart bij enz. Zelfs kaarten met een negatieve gebeurtenis kunnen nuttig zijn.
Je speelt dit spel niet op het scherpst van de snede en er zit een goede portie geluk in.
Voor de doorgewinterde speler ontbreekt er misschien diepgang, maar ik heb het al met mensen van verschillende leeftijden en spelervaring gespeeld en dat waren altijd vermakelijke rondes. Blij met deze toevoeging aan de spellenkast.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 10 apr 2023, 21:38 
Eens met de vorige spreker, een erg leuk kaartspelletje. Wij hebben het alleen nog met 2 spelers gespeeld, en dat is heel goed bevallen. Het speelt lekker snel, een minuut of 30 moet lukken, dus gelijk door voor nog een potje. Het mechanisme is heel leuk bedacht, 3 gesloten stapels die je 1 voor 1 mag bekijken, wil je de kaarten niet dan leg je ze weer neer en wordt er een kaart aan toegevoegd en vervolgens ga je door naar de volgende stapel, totdat je besluit de kaarten te houden. En zo probeer je een groot bos te maken met zo hoog mogelijke bomen, planten die punten op kunnen leveren en dieren die voor extra voordelen kunnen zorgen. Het weer kan mee of tegen zitten en je moet ook nog oppassen voor te veel bosbranden, ziekten of droogte. Kortom, een gezellig niet te moeilijk puzzelspelletje wat je heel snel hebt geleerd en gespeeld. Leuke aanvulling voor de spellenverzameling.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 20 nov 2023, 22:46 
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®