Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2023 - nominaties

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3860 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Inside Job
Categorie: Kaartspel
Uitgegeven in: 2023
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: https://www.999games.nl/
Auteur: Tanner Simmons
Illustrator: Marek Bláha
8.0

  Geluk 2 / 10   Strategie 4 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
2 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Beschrijving van de uitgever:

Ontmasker de infiltrant!
Inside Job is een zeer origineel en razend spannend kaartspel. Door de uiteenlopende missies en verschillende doelen moeten de spelers voortdurend alert zijn. Het spel bevat verder extra rollenkaarten om nog meer variatie toe te voegen en verschillende varianten om het de agenten of de infiltrant iets eenvoudiger te maken. Er is ook een variant voor 2 spelers beschikbaar.

In dit bijna coöperatieve slagenspel moeten 3, 4 of 5 geheimagenten proberen om een vooraf vastgesteld aantal missies te volbrengen. Er is echter één groot probleem. Eén van hen is een infiltrant en probeert de boel te saboteren!

Je krijgt aan het begin van het spel een rol, agent of infiltrant. Die kaart bepaalt jouw doel. Verder krijg je 1 geheime koffer en een bepaald aantal handkaarten. Er wordt een standaard slagenspel gespeeld, waarbij elke slag voor 1 missie staat. Voor elke slag kiest de startspeler uit 2 missiekaarten de missie voor de huidige ronde. Die missiekaart bepaalt ook de troefkleur van de betreffende slag.

Afhankelijk van het aantal spelers moeten de agenten een bepaald aantal missies volbrengen om het spel direct te winnen. De infiltrant moet dat proberen te voorkomen. Dat lijkt eenvoudig omdat hij de enige is die bij het spelen van kaarten niet aan spelregels is gebonden. De winnaar van een slag krijgt een geheime koffer. Dat is van belang, want de infiltrant wint automatisch als hij een bepaald aantal koffers heeft verzameld. Tijdens het spel is communicatie toegestaan zolang de spelers niets over hun kaarten verraden.

Het kan voorkomen dat beide partijen er niet in slagen om aan de overwinningsvoorwaarden te voldoen. In dat geval volgt er een stemming. Na overleg wijst iedere speler tegelijk een ander aan. Krijgt de infiltrant de meeste stemmen, dan winnen de agenten, anders de infiltrant.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Geheim agenten en een infiltrant in Inside Job

SvAtje

1

374

vr 21 jul 2023, 19:58

Piet

Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Inside Job

Bastiaan_Nox

0

54

vr 01 sep 2023, 20:55

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Inside Job - Reacties (2)
Geplaatst: vr 21 jul 2023, 19:31 
Avatar gebruiker
Geweldig kaartspel. Het coöperatieve met één geheime dwarsligger maakt het heerlijk kaarten. Voor liefhebbers van De Crew.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: vr 15 sep 2023, 13:34 
Avatar gebruiker
Prima slagenspel, met een leuke en verfrissende twist.
8
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®