Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2699 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Kamisado
Categorie: Abstract spel
Uitgegeven in: 2009
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl/
Auteur: Peter Burley
Illustrator: Stephen Tolley
6.5
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 0 / 10   Strategie 10 / 10  
  Speelduur 20 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2  
8 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Kamisado is een spel van pure behendigheid en strategie, er zijn geen dobbelstenen en kaarten. Het doel is om de eerste te zijn die een achthoekige draaktoren naar de andere kant van het bord verplaats. De torens verplaats je in een rechte lijn of schuin naar voren. Je kunt de toren alleen verplaatsen als de kleur overeenkomt met de kleur van het vierkant van je tegenstander. Ook zul je merken dat de routes die je wilt gebruiken, worden geblokkeerd door vijandelijke torens. De situaties worden steeds complexer en uitdagender, totdat een speler de benodigde winnende torens heeft en een 'Kamisado Grand Master' wordt verklaard. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spellenclub13

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Nieuw tweepersoonsspel van 999 Games: Kamisado

LeonM

22

2654

do 01 sep 2011, 18:30

Suzan

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Kamisado - Reacties (8)
Geplaatst: do 30 jun 2011, 11:53 
Avatar gebruiker
Spel om te analyseren met een groepje schakers. Wat zijn de mogelijkheden, wat zijn je kansen, wat is de beste tactiek? Al met al met een gezellige club een hele avond bezig geweest.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: ma 19 sep 2011, 16:35 
Avatar gebruiker
In de uitvoering zoals die in de Nederlandse schappen ligt is die speelbaarder dan het origineel van Burley Games vanwege het rustiger kleurenbeeld. Jammer genoeg staat daar tegenover dat de leuke tutu's om het sumoniveau mee aan te geven zijn vervangen door slecht zichtbare en rammelende plastic tonnetjes die tussen de kantelen van de torentjes worden neergelegd. You win some, you lose some, zal ik maar denken...

Het spel zelf vind ik...eigenlijk niet zo geweldig. Alhoewel ik in de nieuwe editie duidelijk beter om kan gaan met de kleurenregenboog die deze titel rijk is, raak ik er nog steeds vermoeid en verward van. Dat is echter een klein detail vergeleken bij mijn grootste bezwaar: het lijkt erop dat in de dozijn potjes die ik heb gespeeld dat Kamisado vooral neigt naar een wedstrijdje wie het beste het 'toekomstige Simon' kan doen. Na een tijdje lijkt zich onherroepelijk een patstelling te vormen waarna één enkele fout bij een speler de zaak beslecht. Omdat een zet van de tegenstander zeer grote invloed heeft op wat jij kan en doet, is het heel erg moeilijk om in een eerder, vrijer stadium een strategie te volgen, laat staan af te dwingen. Bij bijvoorbeeld Schaken werkt de tegenstander je alleen maar tegen; hij zal niet bepalen met welk stuk jij je volgende zet doet. Kamisado doet dat wel, en ik denk dat dit het spel de diepte onthoudt die je nodig hebt om er lang mee zoet te zijn. Dus misschien is het gemis van de tutu's niet eens zo erg: ik voorzie niet dat ik het spel zo lang zal spelen dat ze heel erg nodig zullen zijn.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 10 aug 2012, 22:08 
Een paar keer kort na elkaar gespeeld. Het stak mij niet tegen, maar ik ga dit niet zelf voorstellen om te spelen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 23 aug 2012, 18:15 
Dit ziet eruit als een schaakbord met kleuren. Als je het speelt heeft het er idd iets van weg, maar alle figuren hebben wel dezelfde mogelijkheden om te bewegen.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 11 mei 2013, 13:24 
Avatar gebruiker
Er zal waarschijnlijk wel veel tactiek in dit spel zitten, maar ik zie het toch niet meteen. Voor mij is het niet meer dan een pion verplaatsen op een kleur en dan afwachten wat je tegenstander doet. Ik ben er niet wild van.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 31 mei 2016, 10:44 
Deze op de app ontdekt en ik moet zeggen, ik vind het een leuk abstract spelletje. 1 foutje is dodelijk, dus speelt lekker vlot. Mechanisme waarmee je bepaalt waarmee de ander moet/mag spelen vind ik wel leuk gevonden. Als ik deze voor een leuke prijs tegenkom, dan wil ik deze in de collectie.

Update: aan de collectie toegevoegd! Waardering inmiddels verhoogd naar een 7.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: vr 26 okt 2018, 22:43 
Ik hou van dit spel
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 30 apr 2020, 11:24 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®