Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Kero
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2018
Uitgever: Hurrican
Link uitgever: http://www.hurricangames.com/en/game/kero
Auteur: Prospero Hall
Illustrator: Piero
7.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 6 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 9 jaar   Aantal spelers 2  
3 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Het is juni 2471 en kerosine - KERO- is schaars. Twee stammen proberen te overleven en doorkruisen nieuwe gebieden in hun tankwagens. Zonder brandstof komen te staan is een risico, telkens wanneer je je kamp verlaat! Gelukkig kan een lokale stam Tuareks een helpende hand bieden ... In dit spel strijden jij en je tegenstander om dezelfde gebieden. Neem ze in voordat je tegenstander het doet! Werp de dobbelstenen en verzamel zoveel mogelijk middelen, maar vermijd vuur en verspil zo min mogelijk van de kostbare KERO in je tankwagen. verbeter je kamp en stuur verkenners uit om nieuwe gebieden binnen te halen. Kun jij je KERO effectief beheren en de juiste snelle beslissingen nemen om je stam te redden? Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspelmania

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Kero

Bastiaan_Nox

0

327

do 08 aug 2019, 15:23

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Lucky Bastard - Kero

luckybastard

0

70

za 26 maart 2022, 17:12

luckybastard

Geen ongelezen berichten Mijn Oordeel over 5 spellen (39)

luckybastard

0

112

za 26 maart 2022, 17:16

luckybastard

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Kero - Reacties (3)
Geplaatst: do 14 mei 2020, 06:29 
Avatar gebruiker
Prachtig uitgevoerd twee speler spel. Het werpen van de dobbelstenen en vervolgens onder tijdsdruk kijken wat je geworpen hebt, wat je er mee kunt kopen of kiezen om dobbelstenen opnieuw te gooien is bijzonder stressvol en vermakelijk voor de tegenspeler. De zandlopers zijn ook fraai vormgegeven. Er moet gezegd worden dat mijn zandlopers 9 seconden onderling verschilden, dat is in een competitief spel onacceptabel. De zandlopers zijn keurig omgewisseld door de spellenwinkel, maar ook op BBG lees ik er meer over. Dat is wel een misser van de uitgever.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 20 aug 2020, 12:50 
Avatar gebruiker
Heb zelf niet het idee dat de zandloper heel veel uitmaakt als die afwijkt. Je zult hem vaker eerder omdraaien (tanken volgens thema van het spel) dan je de volledige tijd benut.

Het spel ziet er fantastisch uit en speelt lekker weg. Het gaat als volgt:

Je dobbelt real time terwijl het zand wegloopt (benzine) en mag yachtzee stijl opnieuw werpen. als je tevreden bent met het resultaat mag je voor geworpen benzine stenen benzine pakket. Dit is zeg maar het geld van het spel. De andere symbolen heb je nodig om kaarten mee te kopen.

Kaarten leveren punten op maar ook permanente voordelen zoals een extra dobbelsteen bijvoorbeeld. Met benzine kun je voor 1 ronde tijdelijk ook extra dobbelstenen kopen.

Naast de kaarten kun je ook fiches kopen die je op locaties legt die punten waard zijn. Aan het eind van een ronde levert de meerderheid met fiches bij een locatie punten op.

Het is een spel met enige dosis geluk maar niet storend. Zeker wel een aanrader als je van spellen houdt die light tot middelgewicht zijn voor 2 spelers en iets anders wilt dan tetrisstukken aanleggen of een kaartspel.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 25 okt 2021, 12:21 
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®