Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3962 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Kleurentorentjes
Categorie: Kinderspel
Uitgegeven in: < 1950
Uitgever: Jumbo
Link uitgever: http://www.jumbo.eu
Auteur: Onbekend
Illustrator:
3.8

  Geluk 10 / 10   Strategie 0 / 10  
  Speelduur 15 minuten   Leeftijd vanaf 3 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
6 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Op speelse manier leert het kind kleuren onderscheiden en herkennen. Met gepolijste houten kralen en een kleurendobbelsteen. Wie heeft het eerst alle kleuren op een rijtje? Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Anderspel
Recensie: Bordspelinfo

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Kleurentorentjes - Reacties (6)
Geplaatst: vr 10 dec 2010, 23:05 
Avatar gebruiker
Hoe dan ook is dit toch een leuk spelletje voor de hele kleintjes. Alleen klopt het niet helemaal dat ze dit leuk vinden op een leeftijd dat ze het wel lastig vinden om de kralen aan het stokje te krijgen zonder dat alle kralen er ook weer af vallen. Dat is dus waar dit spel niet helemaal strookt...
Ik heb een exemplaar van Selecta met een Octopus waarbij de "armen" touwtjes zijn met een dwarsliggend stokje aan het uiteinde. Je rijgt de kralen hierbij aan de armen en dat is wat makkelijker. Ook visueel ziet dat er wat mooier uit.

Het spelprincipe is heel eenvoudig en dus ook geschikt voor de kleintjes van ca 2,5-4 jaar. Als het dus motorisch gezien wat eenvoudiger was geweest en minder frustrerend, had ik er ook een hoger cijfer voor gegeven.
5
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 11 dec 2010, 11:17 
Avatar gebruiker
Dramatisch. Wachten tot je de goede kleur rolt? Hmpf.
1
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: vr 26 aug 2011, 11:14 
Tja, moet ik hier als volwassene een mening over geven?

Mijn zoontje van 3 vindt het sporadisch leuk. Ben benieuwd hoe lang.

Update: hij is bijna 4 en wil het helaas nog steeds soms doen. Dit is geen spel, maar een (voor volwassenen ongelofelijk stompzinnige) actititeit. Vooral omdat mijn zoontje elke keer perse wil doorspelen totdat alle balletjes op zijn en je dus eindeloos aan het dobbelen bent voordat dit gebeurd is....

Gewaardeerd als spel. (Kinderen van jonge leeftijd snappen wel vaker nog niet dat het spel afgelopen is als 1 iemand gewonnen heeft, en willen de activiteit afmaken voor de 'compleetheid')
1
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 23 nov 2013, 08:59 
Ik ben er niet erg enthousiast over. Ik had verwacht dat het heel leuk en leerzaam zou zijn, moe combi van "leren spelen", kleuren leren en leren rijgen. Maar hetzij voor een kind niet heel makkelijk niks te mogen rijgen tot je de goede kleur dobbelt. Aan het begin is er nog veel kans op de goede kleur maar aan het eind wordt het vooral wachten tot je de goede kleur dobbelt. Vooral lastig voor een kind als het de andere spelers wel lukt..

Mijn zoon van bijna 3 vindt het wel leuke om mee te spelen maar maakt er dan zijn eigen spel van. Een ander nadeel is dat je er echt wel bij moet blijven omdat anders alle kleine onderdelen makkelijk kwijtraken. Ik merk bij mezelf dus dat als de spelletjeskast opengaat en hij een spelt kiest, ik deze stiekem vast wat naar achter schuif:)
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 21 mei 2020, 14:00 
Avatar gebruiker
Was -lang geleden- hier in huis een populair spel, dat regelmatig op tafel kwam én door de kinderen met plezier gespeeld werd.

(beoordeling in categorie 'kinderspellen' - niet te vergelijken met een beoordeling in familie- of expertspellen)
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 21 mei 2020, 18:45 
Avatar gebruiker
Kleurentorentjes... weet je wat? Ik waardeer gewoon even lekker mee. Welk gezin heeft dit eigenlijk niet in huis? Als spelletje tot drie jaar is het werkelijk uitstekend (coördinatie, kleuren, combineren, race elementje erin, prima hoor), maar daarna écht niet meer. Als we hier een aparte peuterspellencategorie zouden hebben: 7. Maar voor mezelf ben ik blij dat onze jongste nu ouder is dan drie.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®