Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
König von Siam
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2007
Uitgever: Histogame
Link uitgever: http://www.histogame.de
Auteur: Peer Sylvester
Illustrator: Richard Stubenvoll, Andreas Töpfer
7.1

  Geluk 1 / 10   Strategie 9 / 10  
  Speelduur 45 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
8 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Siam, 1874. De konig von Siam, Rama V. Phra Maha Chulalongkorn, is gecharmeerd door het westerse gedachtegoed en wil het land moderniseren. De door hem aangekondigde hervormingsmaatregelen stoten echter op heftige weerstand van de Hoogadel en aldra ontstaat er achter de schermen een machtsstrijd tussen de Lao uit het noorden, de Maleisiërs uit het zuiden en de koningsgezinden. Ondertussen wordt de vrijheid van het land bedreigd door de oprukkende invloed van de Europese grootmachten Engeland en Frankrijk. Zij willen net zo graag het koninkrijk onderwerpen en onder hun koloniale vleugels brengen. Onder deze bedreiging is het voor alle belanghebbenden duidelijk dat ze de grenzen gesloten moeten houden willen ze niet als kolonie eindigen. De onderlinge intriges doen aan deze vrijheidsstrijd geen afbreuk. Zelfs de wapenspreuk van Siam “ Geluk door Eenheid” kan de komende breuk niet verhinderen … Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Spelregels: Histogame

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

König von Siam - Reacties (8)
Geplaatst: wo 24 aug 2011, 13:58 
Avatar gebruiker
Voornamelijk gebaseerd op spelen met maar twee spelers. Acht acties in een spel en that's it... Toch is het voldoende. Mooi spel.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 24 aug 2011, 17:25 
Ik hou van spellen met thema, interactie en diepgang. Die duren meestal minimaal 2 uur. Ik heb maar 2 spellen die het in een half uur voor elkaar krijgen, en daar is König van Siam er één van. Goede breinbreker.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 04 aug 2012, 21:31 
Avatar gebruiker
8 acties, en net zo vaak passen als je wilt. Dat is alles. En dus echt 'acht acties' en niet 'acht actiemogelijkheden'. Niet een bepaald een recept voor het winnen van de prijs voor 'je kunt zóvééééél doen!'. Maar maak niet de fout te denken dat dit spel het je eenvoudig maakt, want dan heb je het mis. Heel. Erg. Mis. Dit is hersenbreker in een zeer klein doosje met een korte speelduur waar, letterlijk, elke actie telt. Speltechnisch een dikke '8'. Een knap ontwerp om met zo weinig zoveel te bereiken.

Dus waarom toch 'maar' een 7? Omdat er een paar scherpe kanten aan het spel zitten. De regels voor het bepalen wie wint, zijn irritant in hun volledigheid, tot aan de regel dat de laatste kaart niet mag worden gespeeld indien er niet mee wordt gewonnen. Maar iedereen moet ze feilloos kennen omdat anders het doel van het spel in het nauw komt. Punt twee waar ik me aan erger is dat het spel met 4 spelers wordt gespeeld in koppels van twee. Ik heb een schurfthekel aan partnerspellen, en dat drukt mijn behoefte om dit spel met 4 te doen op zeer hardhandige wijze.

Je hebt geen probleem met die punten? Kopen en spelen dit spel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 22:01 
Ik heb dit spel een 2 tal keer gespeeld en ik vond er niets aan.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 23 aug 2012, 18:19 
Je hebt beperkte powers die je allen maar één keer mag inzetten tijdens het spel. Daarmee moet je zoveel mogelijk gebieden proberen veroveren door de meerderheid te halen.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 31 jul 2013, 11:02 
Avatar gebruiker
Erg "droog" en een groot risico op te lang nadenken, maar wel een briljant spel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 12 maart 2021, 00:47 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: wo 06 jul 2022, 07:35 
Avatar gebruiker
King of Siam zit wat mij betreft erg goed in elkaar. Elke afweging voelt zwaar aan. Wil je veel kaarten in het begin spelen, heb je later in het spel minder invloed. Je wilt dat een kleur de meerderheid krijgt waar je zelf de meeste blokjes van hebt, maar die blokjes moet je van de kaart plukken waardoor je die kleur weer verzwakt... en misschien eindigen 4 gebieden onbeslist waardoor je weer andere blokjes wilt hebben.
Ik denk dat dit alles weinig zegt trouwens als je het spel nooit in het echt gezien hebt, het is lastig te beschrijven. Laat ik het dus maar houden dat het een type spel is met (relatief) simpele regels maar lastig om te spelen (qua keuzes), met veel interactie.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®