Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Mana
Categorie: Abstract spel
Uitgegeven in: 2020
Uitgever: Cosmoludo
Link uitgever: https://www.cosmoludo.com/
Auteur: Claude Leroy
Illustrator: Tom Delahaye
Geen

  Geluk 1 / 10   Strategie 6 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2  
0 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Je doel in Mana is om de Daïmio van de tegenstander te slaan, maar soms is zelf geslagen worden het beste aanvalsplan.

Elke speler heeft zes stukken - een Daïmio en vijf ronin - met deze stukken, wit of zwart, opgesteld op de achterste rij van een 6x6 bord. Elk veld van het bord heeft 1, 2 of 3 markeringen. De startspeler (zwart) beweegt een van zijn stukken, en verplaatst het 1-3 velden, afhankelijk van het aantal markeringen op zijn startlocatie; een speler kan een stuk orthogonaal in elke richting verplaatsen, en desgewenst 90º draaien. Een stuk kan niet door andere stukken heen bewegen, maar als het zijn beweging eindigt op een stuk van de tegenstander, wordt dat stuk geslagen en van het bord verwijderd.

Na de eerste beweging kijkt de speler naar het aantal markeringen van het veld waar zijn stuk terechtkwam, dan neemt hij de neutrale manavogel van de zijkant van het bord en plaatst deze op een onbezet veld met hetzelfde aantal markeringen. De volgende speler moet een van zijn stukken die op een veld staat met hetzelfde aantal markeringen als het veld waar de manavogel staat, verplaatsen - door dat stuk een aantal vakjes gelijk aan dat aantal te verplaatsen - en dan verplaatst hij de manavogel op dezelfde manier, afhankelijk van waar dat stuk terechtkomt.

Als de tegenstander de manavogel op bijvoorbeeld een 2 vakje plaatst en jij hebt geen stukken op een 2, dan kun je ofwel (a) een van je stukken een aantal vakjes verplaatsen dat gelijk is aan de markeringen op zijn startlocatie of (b) een van je gevangen ronins terugplaatsen op een onbezet vakje van het bord. Als je geen stuk kunt verplaatsen op het juiste genummerde veld omdat ze allemaal geblokkeerd zijn, dan kun je een van je stukken verplaatsen.

Wie het eerst de Daïmio van de tegenstander slaat, wint!
Mana spelregels

Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Mana - Reacties (0)
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®