Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3962 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Marco Polo II: Op bevel van de Khan
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2020
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: https://www.999games.nl/marco-polo-ii-bordspel.html
Auteur: Simone Luciani, Daniele Tascini
Illustrator: Dennis Lohausen
8.2

  Geluk 3 / 10   Strategie 8 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
14 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De tocht gaat verder in het vervolg op In de Voetsporen van Marco Polo. In dit opzichzelfstaande spel reis je op bevel van de Khan opnieuw naar de verste uithoeken van het continent op zoek naar roem en rijkdom. Met nieuwe opties en nieuwe handelswaren voelt dit spel vertrouwd maar toch verfrissend aan. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspelmania

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Marco Polo trekt verder

Bart

3

895

do 20 aug 2020, 12:45

Edwin84

Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Marco Polo II: Op bevel van de Khan

Bastiaan_Nox

2

397

ma 07 sep 2020, 10:45

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten DSS78 - Marco Polo II, Herrlof en De Spellenkast van Carlijn

rvlieshout

0

196

do 10 sep 2020, 10:28

rvlieshout

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Marco Polo II: Op bevel van de Khan - Reacties (14)
Geplaatst: wo 02 sep 2020, 21:36 
Avatar gebruiker
Geweldig spel met veel herspeelbaarheid. Je gebruikt de ogen van de dobbelstenen om acties te kiezen. Hiermee verzamel je grondstoffen, reis je over de kaart en voltooi je contracten.

Je begint het spel met een karakter dat jou eigen inkomsten en/of speciale acties geeft. Deze karatkers zijn stuk voor stuk ernorm sterk waardoor je iedere keer een andere speelstijl hebt.

Het spel biedt ook veel mogelijke tactieken om punten te halen.

Als je deel 1 al hebt gespeeld zul je merken dat je hier meer ballen hoog hebt te houden. Gildezegels bepalen waar je mag varen, jade is erbij gekomen als grondstof. En de kaart is diverser wat betreft reisdoelen. Het voordeel is echter dat je veel vrijer bent in je planning en altijd meerdere goede opties hebt om uit te kiezen in je beurt.

Deel 2 maakt deel 1 niet volledig overbodig, maar nieuwe spelers raad ik wel deel 2 aan.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 11 jan 2021, 13:37 
Avatar gebruiker
Heel erg leuk en goed spel!
Vind hem veel beter dan deel I, waar ik veel minder plezier aan beleef.

Zoals hierboven beschreven.... vele tactieken mogelijk, en bij start keuze uit heel veel sterke startfiguren... die het elke keer dwingen om het spel op een andere manier te spelen. Denk wel dat het spel door de vele mogelijkheden misschien wel AP gevoelig is.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 11 jan 2021, 15:11 
Avatar gebruiker
Wanneer er een deel 2 verschijnt van een spel (en zichzelf ook als zodanig profileert), ontkom je er niet aan om een vergelijking te trekken met het origineel. Zo ook nu.

Allereerst het materiaal: absoluut geen klagen, alhoewel het bord op het eerste gezicht erg druk is. Mijn ervaring is dat dit nieuwkomers afschrikt. Wanneer je alles even rustig bekijkt zie je echter dat er best wel logica inzit (maar het vereist wel dat je alles even rustig bekijkt). Verder geen klagen hier: duidelijke iconografie, het spel is volledig taalonafhankelijk (dus je kan het met je buitenlandse of zelfs -aardse vrienden spelen; succes met uitleggen). Enige minpuntje (maar is een fabricagefoutje): ik heb een zwarte dobbelsteen waar bij de 1 een hapje ontbreekt (apparaat werkt verder wel).

Het spel zelf vind ik een verbetering t.o.v. versie 1. Dit hangt vooral samen met de wijziging m.b.t. het reizen: dit is makkelijker gemaakt en er is geen centraal reisdoel (zijnde Peking/Beijing) waar elke speler z.s.m. naartoe wil rennen. Ook de afhankelijkheid van de te kiezen handelscontracten van de steden die je bezocht hebt, vind ik een verademing: reizen is nu een must en er zijn altijd handelscontracten beschikbaar. Het nieuwe aspect van op te leuken zegels vind ik ook goed gevonden.

Conclusie: als iemand 'Marco Polo' voorstelt en mij vraagt welke ik wil spelen, dan zal ik full force voor deel 2 gaan. Wat niet wil zeggen dat deel 1 een slecht spel is: ik vind deel 2 gewoon beter.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: za 20 feb 2021, 11:12 
Veel toegankelijker en vergevingsgezinder dan zijn voorganger. Je kan (bijna) altijd wel een nuttige actie doen. Door de verschillende startfiguren en de steeds anders liggende bonussen en contracten is het telkens een nieuwe frisse puzzel om op te lossen.

Als iedereen het spel kent speelt het ook echt snel.

Ik speel het liefst met 2 of 3 spelers, bij 4 spelers voelt het soms iets te strak aan.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 21 feb 2021, 15:13 
Avatar gebruiker
Ik heb dit enkel nog maar gespeeld op BGA maar wel al heel wat keren. Eén van mijn favorieten. Er zijn heel wat meer mogelijkheden dan bij de kleinere broer.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: wo 24 feb 2021, 20:39 
Avatar gebruiker
Vergelijkbaar met de originele Marco Polo maar met net iets meer mogelijkheden en iets minder 'restricties' in de acties die je kunt doen. Ik heb in ieder geval het gevoel dat ik wat vrijer acties kan kiezen. Met de karakters blijft de discussie of ze wel of niet gebalanceerd zijn. Ik denk van wel, en dat het volledig aan jezelf is om er het beste van te maken. Topspel.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 21 aug 2021, 08:50 
Gestroomlijnde versie van het eerste spel.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 11 nov 2021, 14:00 
Avatar gebruiker
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 22 nov 2021, 19:06 
Viel mij tegen, meer van verwacht.

Update.
Nog een paar keer gespeeld en ben om.
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 12 aug 2022, 19:10 
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 18 okt 2022, 23:22 
Bij mijn kennismaking met de voorloper 'in de voetsporen van' en ook bij vervolg potjes, had ik nooit het idee een goed spel te spelen. Begrijp me niet verkeerd, het is een sterk spel, echter het gevoel van te veel restricties deed me nooit overtuigen om hetvleuk ye vinden.

Op bga deed ik zonder verwachtingen een potje 'Marco polo 2', het duurde niet lang voor het spel me geheel te pakken had. Een potje voelt en voelde als één lange spellendans, met continu mogelijkheden om plannetjes te maken en uit te voeren. Waar in de voetsporen me deed frustreren, genoot ik van elke zet bij Marco polo 2.

Het was dan ook geen twijfel om dit spel innhuiscte halen en meteen hoog op mijn favorieten lijstje te zetten.

Een dik verdiende 9
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 15 nov 2022, 12:43 
Avatar gebruiker
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 17 jan 2023, 13:09 
Avatar gebruiker
Ik merk dat ik een beetje moe wordt van spellen waarin je contractjes moet vervullen. Het spel is leuk qua dobbelsteenmechanisme en de art is fantastisch, maar het algemene doel begint me tegen te staan. Er zijn al zoveel van zulk soort spellen waarin je X en Y verzamelt om Z te voltooien en daar punten voor te krijgen. De asymmetrie door een karakter te kiezen is leuk, ik vind deze wel net iets beter dan de gewone Marco Polo.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 03 mei 2023, 09:30 
8
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®