Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2706 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Martinique
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2009
Uitgever: QWG Games
Link uitgever: http://www.qwggames.nl
Auteur: Emanuele Ornella
Illustrator: Arnaud Demaegd
6.7
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 4 / 10   Strategie 6 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2  
20 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Volgens een oude legende is er op het eiland Martinique een grote piratenschat begraven. Velen hebben getracht de Verloren Schat te vinden maar tot op heden is daar nog niemand in geslaagd. Jij bent kapitein op een piratenschip en vaart met je schip naar Martinique. Nadat je 's morgens voor anker bent gegaan ge je met vier van je trouwste piraten in een roeiboot naar het eiland om de Verloren Schat te zoeken. Kun jij de legende ontrafelen en wordt jouw naam bijgeschreven op de illustere lijst van grootse piraten en heersen van de Zeven Wereldzeeen ? Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Martinique

Bartjes!

1

951

do 10 sep 2009, 21:46

Bartjes!

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Martinique - Reacties (20)
Geplaatst: ma 28 dec 2009, 21:26 
Avatar gebruiker
Martinique is een alleraardigst deductiespel voor 2 spelers. Je kunt nog zoveel punten scoren in dit spel, als uiteindelijke de andere speler de verborgen schat vindt, verlies je als nog. Dat maakt dat je in dit spel twee belangen hebt: veel punten scoren, maar daarnaast ook zorgen dat je veel informatie inwint over waar de schat NIET ligt (dan weet je immers, waar deze nog wel kan liggen). Dat laatste doe je door veel kaartfiches te verzamelen, maar ook door je tegenstander te dwingen zijn/haar kaartfiches open te leggen.

In onze potjes is het nog telkens iemand gelukt om de schat te vinden. Dit komt mede doordat je gecombineerd met elkaar veel informatie hebt. Nu is het niet zo dat je op het einde de info met elkaar deelt, maar je kunt wel informatie herleiden uit de plaatsen waar je tegenstander denkt dat de schat verborgen ligt. Daarmee wordt het erg belangrijk hoe de volgorde in de bar is; dat bepaalt namelijk welke piraat (speler) als eerste aan de beurt is om te gokken waar de schat ligt.

Martinique is een luchtig tussendoortje voor twee, met eenvoudige regels, een aangename speelduur en een spannend einde (zeker als je eerst de punten telt, en daarna pas kijkt of iemand de schat heeft gevonden; dan kan alles nog veranderen!).
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 31 dec 2009, 14:28 
Avatar gebruiker
Niet zo'n geweldig spelletje. In mijn beperkte ervaring is het vinden van de grote schat een redelijke gok, en om daar winst of verlies van te laten afhangen vind ik teveel van het goede: je bent immers toch een tijdje bezig voor dat resultaat bekend is. Daardoor verliest het spel veel van zijn glans: het doel is toch de grote schat te vinden, en niet een vreemd abstract wandelgangetje af te werken om zoveel mogelijk openliggende kleine schatten te vinden...? Het spelletje wordt misschien wat beter als je de locatie van de grote schat wat oprekt en er 'kleine grote schatten' naastdenkt, maar eerlijk gezegd heb ik niet zoveel zin om dat idee te proberen. Eigenlijk jammer, schatgraven op de plek van de grote 'X' is altijd wel een dankbaar onderwerp.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 04 jul 2010, 08:28 
Voor kinderen kun je zeker nog een punt hoger geven, die zijn vaak dol op piraten en op raden.
Ikzelf vond het wel aardig, maar niet meer dan dat.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 04 jul 2010, 21:23 
Avatar gebruiker
Erg leuk. Proberen schatten te scoren, tijdig kaartfiches te pakken en de tegenstander in de hoek te duwen om kaartfiches open te krijgen.

Speelt snel en soepel weg met voldoende diepgang en strategische overwegingen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: wo 11 aug 2010, 20:31 
Avatar gebruiker
Best een aardig tweepersoonsspelletje, maar na twee potjes had ik het wel gezien.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: vr 13 aug 2010, 22:09 
Avatar gebruiker
Leuk kort spelletje voor tussendoor met twee spelers, maar de wederspeelbaarheid is niet zo groot.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: di 31 aug 2010, 22:34 
Avatar gebruiker
Mooi vormgegeven spel, met ook wel een voor mij aansprekend thema. Waar ligt de schat! Het zoeken naar de juiste coördinaten blijkt in de praktijk echter wel erg moeilijk en met alleen het sparen voor de "kleine" schatten vind ik het een klein beetje zijn glans verliezen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 01 sep 2010, 21:53 
Leuk voor af en toe. Wij hebben tot nu toe nooit iets aan de vezamelde kleine schatten gehad, omdat bij ons ale keren de coördinaten van de grote schat gevonden werden.
In de 1e fase gaat het om het verzamelen van zo veel mogelijk info en zo veel mogelijk kleine schatten. Daarna komt er een heel andere fase, die logisch denkwerk vraagt. Op zich leuk, maar om dit nu wekelijks op tafel te leggen....
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 02 sep 2010, 18:04 
Best een leuk spelletje, duurt niet te lang en je moet toch ook een beetje nadenken om de andere speler vast te zetten of locatie tegels te 'ontfutselen'. Alleen nog maar met de variant gespeeld dat de grote schat 20 punten oplevert, dit is m.i. veel leuker omdat je dan nog niet per sé het spel wint. Ook het bepalen wanneer je in de bar belandt, kan cruciaal zijn.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 16 mei 2011, 12:44 
Avatar gebruiker
Leuk en vlot 2p spel.
Een beetje mazzel moet je hebben.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 05 mei 2012, 17:07 
Mijn beste Koninginne-dag aankoop van dit jaar (€2)! Een redelijk uitgevoerd spel (het speelbord is iets te dun waardoor het gaat kromtrekken). Op zoek naar de piratenschat in 2 rondes. Heb het nu 2 keer gespeeld en heb me vermaakt. Simpele keuzes, simpel spel, weinig diepgang, goed voor een leuk halfuurtje. Tip: spreek af dat de schat 10 punten oplevert ipv winst, wordt het souvenirs verzamelen belangrijker.

Ik vermoed dat het na pak weg 10 keer gespeeld te hebben, de interesse wel weg is. Kan het de volgend K-dag worden doorverkocht....
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 20 jul 2012, 22:52 
Leuk tussendoor spel voor 2.
En toch echt niet zo gok, het eindspel.
Je moet ook erg goed kijken wat je tegenstander doet.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 18:59 
Avatar gebruiker
Voorlopig met een cijfer gewaardeerd, m'n mening komt eventueel later nog...
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 08 aug 2012, 19:38 
Leuk om af en toe es te spelen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 24 aug 2012, 21:46 
Een leuk deductiespel. Eerst ga je op jacht en probeer je combinaties op te pikken die je kan inruilen voor punten. Onderweg kan je ook hints oppikken. Daarna probeer je aan de hand van jouw tips en de andere hun positionering te raden welke cominatie we zoeken.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 31 aug 2012, 09:05 
Avatar gebruiker
Wordt gepresenteerd als eendeductiespel, maar dat is het niet. Daarvoor krijg je te weinig aanwijzingen tijdens het spel. Het gaat vooral om het grabbelen van punten, waarbij het graven naar de schat er maar een beetje bij hangt. Best OK, maar na een paar potjes had ik het wel gezien.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 12 feb 2013, 05:40 
Ik vind 2-persoonsspellen over het algemeen niet echt geweldig. Maar als je er nu gewoon veel neemt en het afwisselt dan blijven ze leuk. Zo ook dit spelletje, het is grappig en niet al te lastig. Je hoeft niet hele zware beslissingen te nemen en dus speelt het wel lekker weg. Een beetje goed nadenken kan je helpen de grote schat te vinden, maar om tot maar 4 opties te komen is wel moeilijk.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 25 dec 2014, 11:47 
Avatar gebruiker
Leuk tactisch spelletje voor 2 personen. Het idee van het zoeken naar een schat is natuurlijk mooi maar uiteindelijk is het vaak een kwestie van geluk wie de schat als eerste vindt. En dat kan soms een beetje frustrerend zijn. De toegevoegde waarde van de kleine schatten is gering en ook dat is wel een beetje jammer. Maar prima om zo af en toe eens een keer te spelen. Zeker als je daarbij geen hoge verwachtingen koestert!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 07 nov 2015, 00:56 
Wilde een 6.5 geven maar die keuze is er niet.
Aardig voor een paar keer maar verwacht dat de kinderen het erg leuk gaan vinden.
Om de kracht van de eerste piraat in de bar te voorkomen spelen wij met punten zoals in einde van de spelregels staat aangegeven. Zo zij er meerdere wegen die naar de overwinning kunnen leiden.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 13 jan 2019, 12:35 
Een te gek spel voor 2. Zit geniaal in elkaar.
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®