Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
New Haven
Categorie: Familiespel, Expertspel
Uitgegeven in: 2013
Uitgever: R&R Games
Link uitgever: http://www.rnrgames.com/
Auteur: Brian Leet, Kevin Worden
Illustrator: Dennis Lohausen, Jennifer Vargas
7.0

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
1 Reacties
Beschrijving Kennisbank
“New Haven” is een spel voor 2 tot 4 spelers. Elke speler tracht een dorp te bouwen in New England dat het meeste kolonisten aantrekt tegen het eind van het spel. Er worden grondstoffen verzameld om handelaars en ambachtslieden aan te trekken en de faciliteiten van het dorp te verbeteren. Het dorp dat de meeste kolonisten aantrekt, zal het spel winnen.

In een beurt kiest een speler één van zijn oogsttegels en plaatst deze op het speelbord. Hierdoor zal hij een aantal grondstoffen ontvangen. Het aantal grondstoffen dat hierdoor wordt verworven, wordt aangeduid met de grondstoffenmarkers op het grondstoffenspoor op de zijkant van het speelbord. De actieve speler zal dan een gebouw oprichten door de overeenkomstige grondstoffen ervoor te gebruiken. Wanneer de actieve speler klaar is, heeft elke speler in wijzerszin de kans om de resterende grondstoffen te gebruiken om gebouwen op te richten in hun dorp.

Nadat iedereen de kans heeft gehad om te bouwen of te passen, trekt de actieve speler nieuwe gebouwen gebaseerd op de eindpositie van de grondstoffenmarkers. De grondstoffenmarkers worden terug op nul gezet en de speler trekt een nieuwe oogsttegel om de juist gespeelde te vervangen. De gebouwen in de vitrine worden aangevuld en de volgende speler in wijzerszin voert zijn beurt uit.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bloggen
Recensie: Spellenmolen
Spelregels: Rnrgames

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

New Haven - Reacties (1)
Geplaatst: ma 19 okt 2015, 06:07 
Avatar gebruiker
Leuk tegel-legspel. Afwegen of je vor het maximale aantal punten per rij gaat n dus het risico neemt dat ie niet af komt, of proberen je veld snel te vullen en zodoende je tegenstanders met incomplete rijen op te zadelen. Extra leuk met de bonustegels.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®