Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Asmodee

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3909 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Padvinderspel, Het
Categorie: Kaartspel, Familiespel
Uitgegeven in: 2018
Uitgever: Sio, Goliath
Link uitgever: http://www.goliathgames.nl/
Auteur: Onbekend
Illustrator: Onbekend
6.0

  Geluk 8 / 10   Strategie 7 / 10  
  Speelduur 45 minuten   Leeftijd vanaf 6 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
3 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Het spel bestaat uit 50 kaarten, verdeeld in vijf patrouilles, ieder met een eigen naam en kleur. Elke patrouille bestaat uit 10 kaarten, n.l. 1 leider, gemerkt met 1, en 9 scouts, gemerkt 2 t/m 10. Iedereen trekt een kaart. Wie de laagste kaart trekt wordt Hopman en deelt de kaarten een voor een uit. Hij commandeert welke patrouille het eerst op verkenning gaat. De speler links van de Hopman opent het spel met een kaart van de gecommandeerde patrouille. De volgende speler speelt een kaart uit, die correspondeert met de patrouille of met de waarde van de gespeelde kaart en opent daarmee een nieuwe patrouille. Zodra iemand al zijn kaarten heeft weggespeeld, worden de waarden van de kaarten, die zijn of haar medespelers nog op handen hebben bij zijn of haar score opgeteld. De winnaar wordt Hopman bij het volgende rondje. Er worden zoveel rondjes gespeeld, totdat een speler 250 punten heeft. Deze wint dan het spel. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Anderspel
Samenvatting: Goliathgames
Spelregels: Goliathgames

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Pang

roubosga

9

907

zo 28 feb 2016, 22:39

Bart

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Padvinderspel, Het - Reacties (3)
Geplaatst: wo 28 mei 2014, 10:26 
De gok gewaagd en een editie uit 1950 (van Sio) op de rommelmarkt gekocht voor 20 cent. En wat blijkt: het is gewoon een alleraardigst tussendoortje. Met 2 spelers is het een beetje saai maar met meerdere spelers is het een leuk spelletje dat 100 jaar na het verschijnen van de eerste uitgave in 1913 (!!!) nog heel goed mee kan doen. Ik las ergens een oude recensie waarin stond : "dit moet je gewoon altijd op je keukentafel hebben liggen om even snel tussendoor te kunnen spelen", en ja, daar kan ik me wel in vinden. Voor 20 cent absoluut geen miskoop!
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: za 02 mei 2020, 22:46 
Zeker voor de tijd waarin dit spel uitgegeven is een goed spel. Ik heb hier nog veel mooie jeugdherinneringen aan. Niet alleen daarom. Ik vind het nog steeds een leuk spel om als tussendoortje te spelen. Het spel heeft veel overeenkomsten met Start 11, maar ik vind het leuker.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 17 mei 2021, 09:24 
Avatar gebruiker
Kaartspel met sterke invloeden van het aloude domino. Probeer scoutinggroepen in nummervolgorde aan te leggen.

Qua uiterlijk ademt dit spel een zeer brave jaren-50-sfeer; het lijkt in deze heel erg op 'Stap op' (qua uiterlijk, niet qua spel). ik heb daar geen problemen mee, maar wellicht anderen wel (smaken verschillen, weet u wel ...?).

Qua spel doet het me weinig. Kaartje aanleggen en als je niet kan, kaartje pakken. Niet heel uitdagend, maar als iemand dit met alle geweld eens wil spelen of proberen, ben ik niet de boze boeman die met de hakken in het zand gaat weigeren. Moet eerlijk bekennen dat ik dit spel vroeger eens uit nostalgische overwegingen in huis heb gehaald en het op een gegeven moment als prijs bij een schaaktoernooitje ter beschikking heb gesteld. De winnaar was er gelukkig mee ....

Over de hele linie wil ik dit niet afkraken ("ach ja, men wist toendertijd niet beter ..."), maar de loftrompet is het andere uiterste. Dan maar een 5-je.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®