Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3962 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Pandemic Legacy: Seizoen 0
Categorie: Themaspel
Uitgegeven in: 2020
Uitgever: Z-Man Games
Link uitgever: https://be.asmodee.com/nl-be/
Auteur: Rob Daviau, Matt Leacock
Illustrator: Dan Gerlach, Monica Helland, Atha Kanaani, Samuel R. Shimota
7.7

  Geluk 4 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 14 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
7 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Het is 1962. De Koude Oorlog is op een hoogtepunt en de Sovjet-Unie is druk bezig met de ontwikkeling van biologische wapens om een einde te maken aan de Koude Oorlog en het Westen te vernietigen. Na een mislukte poging om hun C0dA-virusproject als wapen in te zetten, hebben ze onlangs een doorbraak gemaakt met een ander pathogeen dat ze MEDUSA noemen.

Tijdens Pandemic Legacy Seizoen 0 zijn de spelers CIA agenten die de wereld rondreizen om Sovjet-agenten te neutraliseren, specifieke doelen te vervullen en geheimen aan het licht te brengen. De spelers doorlopen een 12-maanden durende campagne, waarbij successen en tegenslagen invloed hebben op toekomstige missies. Weten jullie de wereld te redden?

Het spel eindigt als alle doelen vervuld of mislukt zijn, er geen speelkaarten meer over zijn of als er geen agenten of incidentstenen meer geplaatst kunnen worden. Afhankelijk van jullie succes kun je door naar de volgende maand of dien je deze maand nogmaals te spelen.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Pandemic Legacy: Seizoen 0 - Reacties (7)
Geplaatst: vr 29 jul 2022, 18:06 
Dit spel is zowel qua thema als spelmechanisme fantastisch. Beter misschien ook wel dan seizoen 1. Alleen wel complexer! Daar moet je van houden :).
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 02 aug 2022, 11:55 
Avatar gebruiker
dit weekend pandemic legacy 0 uitgespeeld. November de eerste keer faalden we enorm, maar de 2e keer hebben we het dan weer uitstekend gehaald. December was enorm spannend en met wat risico's hier en daar hebben we het er gelukkig goed vanaf gebracht.

Deze pandemic legacy heb ik me ook weer enorm mee vermaakt, maar ik vind het wel minder leuk dan de andere 2. Het doorlopende verhaal was net iets minder in onze beleving en een aantal van de legacy zaken ook. Hoewel er ook echt wel hele leuke onderdelen in zaten zoals je paspoort. Zonder te willen spoilen is het lastig te benoemen waarom iets leuk of minder leuk was.

Als je alle delen nog niet gespeeld hebt, dan zou ik aanraden eerst 0 te doen, dan 1 en 2. Het is ook niet voor niets zo benoemd natuurlijk. En daar zijn wij het mee eens.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 06 aug 2022, 00:52 
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 13 sep 2022, 13:59 
Avatar gebruiker
Iets originelere en complexere tussenuitdagingen dan bij Legacy 1 en 2. Geweldig onderwerp weer, en opnieuw pijnlijk actueel met Rusland die een oorlog ontketent net toen wij begonnen hiermee. Hoe doet Matt dat toch? Ik hoop dat hij de volgende keer iets maakt over hoe wereldleiders en grote industrie├źn op hun nummer gezet worden en de noodzaak voor verandering van onze productie- en consumptiepatronen inzien en aan de slag gaan. En dan positief en constructief samenwerken, met een gezamenlijk doel en veel zin in het eindresultaat. Zeg maar zoiets als ik heb met dit spel. Het enige vervelende aan dit spel is dat er hierna geen nieuwe Pandemic Legacy is... hopelijk leest Matt mijn suggestie.
10
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 14 sep 2022, 18:54 
Ben hier niet kapot van viel me zwaar tegen.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 16 nov 2022, 17:42 
Avatar gebruiker
Na seizoen 1 en 2 was het een must om ook seizoen 0 te spelen. Het is moelijk vergelijken, maar ik vind deze zeker OK
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: di 18 jul 2023, 22:02 
Avatar gebruiker
Een goed en spannend spel, maar het charmeert me minder dan de eerste twee seizoenen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®