Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2943 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Valda
Categorie: Themaspel
Uitgegeven in: 2019
Uitgever: Bannan Games
Link uitgever: https://www.bannan.be
Auteur: Nathan Vermeulen
Illustrator: Matthew Mizak, Batist Vermeulen
7.3
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 0 / 10   Strategie 0 / 10  
  Speelduur 100 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
3 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Valda is een strijdlustig en strategisch bordspel waarbij je als Viking-stamhoofd grondstoffen beheert, tempels bouwt en gebruik maakt van krachtige betoveringen. Verzamel volgelingen, bestrijd je vijanden en klim op tot het godendom. En de goden zelf… die spelen (natuurlijk) ook hun rol...

Power building, mix van spelmechanismen, taalonafhankelijke gameplay, spelregels in 4 talen.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Valda

Bastiaan_Nox

0

333

zo 06 jan 2019, 17:30

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Valda, eindelijk weer eens een Nederlandstalig spel?

Mars61

14

713

vr 15 jan 2021, 17:52

Mars61

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Bannan Games komt met dubbele uitbreiding voor Valda

Noviomagum

0

146

zo 03 jan 2021, 21:28

Noviomagum

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Valda - Reacties (3)
Geplaatst: wo 27 nov 2019, 10:49 
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 11 mei 2020, 15:58 
Avatar gebruiker
Leuk spel van Belgische makelij.
Kan redelijk agressief worden en daar moet je tegen kunnen. Er is ook een pak geluk mee gemoeid en dat vind ik iets minder in een spel als dit.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 12 jan 2021, 22:24 
Ik heb dit spel nu een aantal keer gespeeld met 2 en 3 personen en het als volgt beoordeeld:

De doos alleen al ziet er fantastisch uit. Al direct bij het openen valt op dat deze kwalitatief goed ingezette weg word doorgezet. Het bord, de kaarten, de pionnen en alle overige stukken zien er prima uit. Toch is niet alles even praktisch. Met namen de kaarten zijn omdat ze nogal donker zijn erg gevoelig voor vet of nagels. Dit laat na slechts weinig gebruik lelijke sporen achter. Dat is dan weer jammer. Ook hier mis ik die kleine (wat kan het kosten) plastieken doosjes voor de grondstoffen die er op hun beurt weer geweldig uitzien (vooral dat goud). Ook de speler-tableaus zien er geweldig uit met uitsparingen voor de blokjes die jouw verworvenheden aangeven. Top!

Na een niet al te lange opzettijd speelt het spel vlotjes. Toch is een spelersbeurt fors en kan het met “nieuwelingen” vooral de eerste paar ronden wel even duren. Als dat eenmaal een beetje gaat wennen gaat de game-engine lekker lopen. Ik vond met name de dobbel-fase erg leuk. Als je de mijnen en boren snel gaat uitbreiden zit je lekker in je grondstoffen en bouw je al snel een paar tempels. Mede hierdoor krijg je nieuwe mogelijkheden om meer volgers te krijgen wat dan ook gelijk het doel van het spel is.
Echt leuk (lees eigenlijk: irritant) gevonden is dat je in je eigen beurt aangevallen kan worden met als het tegenzit grote gevolgen.
Ook de Godenkaarten zijn een leuke vondst.

Dan nu toch ook wat puntjes van kritiek. Allereerst zijn de toepassing van symbolen op de kaarten niet altijd even duidelijk. Hoewel de betekenis van elk symbool op de achterzijde van het spelregelboek in vier talen (waaronder het Nederlands) word uitgelegd, geeft de combinatie van die symbolen vaak verwarring. En dat is echt een gemiste kans. Verder vind ik ook hier dat het lijkt alsof er bezuinigd is op de uitleg van de spelregels. Jammer, jammer.
Want je kan een geweldig spel bedenken en er veel tijd en geld instoppen maar als de spelregels onvoldoende duidelijk zijn word veel goeds teniet gedaan.

Ondertussen ben ik bezig om de juiste betekenis van sommige kaarten te achterhalen. Tot die tijd geef ik er gewoon een eigen draai aan. En dan blijft het toch nog een tof spel dat ik in dit 2e Corona-jaar best nog wel eens uit de kast zal trekken.

Conclusie: Artwerk: 8,5 - Kwaliteit: 7 - Speelfun: 7,5 - Balans: 7,5 - Uitleg: 5
Totaal: 7,1 = 7
7
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®