Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Vuurdraken
Categorie: Kinderspel
Uitgegeven in: 2013
Uitgever: HABA
Link uitgever: http://www.haba.de
Auteur: Carlo Emanuele Lanzavecchia
Illustrator: Franz Vohwinkel
Geen

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 20 minuten   Leeftijd vanaf 5 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
0 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Een kinderspel dat met mooi en verrassend materiaal uitpakt, heeft een extra troef in handen. Die speelt Haba in ‘Vuurdraken’ handig uit met een tweedelige metalen vulkaan midden op het spelbord. Het blijkt niet zomaar een vulkaan te zijn; bij elke uitbarsting spuwt hij robijnen uit.
Het spelprincipe is eenvoudig en op maat van kinderen vanaf 5 jaar. Elke speler beheert 2 draakjes die rond de vulkaan vliegen om zo veel mogelijk - naar het schijnt magische - edelstenen te veroveren.

Wie aan de beurt is, werpt de beide dobbelstenen. Als die allebei een cijfer tonen, moet je kiezen: één dobbelsteen dient om te bepalen hoeveel veldjes één van je beide draken vooruit vliegt; de tweede wijst aan hoeveel robijnen je in de vulkaan mag laten vallen.
Als één van de dobbelstenen een vulkaan toont, veroorzaakt de speler een uitbarsting door het bovenste deel van de vulkaan op te tillen. De robijnen kletteren er uit en verspreiden zich over de velden van het bord. Daar kan de volgende draak die er landt, ze oppikken. Het kind mag die steentjes in een persoonlijk buideltje opbergen. Helemaal veilig zijn ze echter nog niet: als immers een andere draak op het veld bij de jouwe belandt, mag die speler een steentje uit jouw buideltje grabbelen. Daarin zitten niet alleen de gewonnen edelstenen, maar ook enkele waardeloze zwarte steentjes, zodat je met een beetje geluk geen winstpunten kwijt raakt.

Deze eenvoudige en explosieve verzamelwedloop kan door de kleine tactische keuzes en vooral door de leuke effecten voor veel momenten van vermaak zorgen.

met dank aan Johan Witters
De Speltafel / Raak
http://www.speltafel.be
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Users

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Vuurdraken - Reacties (0)
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®