Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2677 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Wurst Case Scenario
Categorie: Kaartspel, Familiespel
Uitgegeven in: 2018
Uitgever: Jumping Turtle Games
Link uitgever: http://www.jumpingturtlegames.be
Auteur: Mathias Rossie
Illustrator: Ally Steven Severi
6.3
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2 - 6  
3 Reacties
Beschrijving Kennisbank
In de worstenfabriek is er iets fout gelopen en er is een batch met slechte worsten geproduceerd. Ze hebben deze worsten op de transportband richting de vleesverwerker gesmeten, maar daar zijn de worsten tot leven gekomen en rennen ze voor hun leven om aan een gewisse dood te ontsnappen.

In het begin van het spel krijg je twee geheime identiteiten (slechts 1 met 5 of 6 spelers). Elke beurt speel je één van je drie handkaarten en daarna trek je er een nieuwe. De kaarten laten je toe om de worsten (ook die van andere spelers) te verplaatsen. Ook zijn er kaarten met Majoor Mosterd en Mevrouw Mayonaise die de plannen wat in de war kunnen sturen. Bovendien zal de wondermooie Miss Ketchup ook nog een oogje in het zeil houden.

Als iedereen aan de beurt is geweest, dan wordt de transportband in werking gezet en bewegen alle worsten richting de vleesverwerker. Daarna begint een nieuwe ronde met een nieuwe startspeler. Uiteindelijk zullen de worsten één voor één in de vleesverwerker vallen. Als je de laatste worst hebt die nog in leven is, ben je de winnaar van het spel. Het kan dus zijn dat je worsten al in de vleesverwerker zijn gevallen, maar dan blijf je gewoon doorspelen.

Vanaf je bent uitgeschakeld, zal je namelijk vooral bezig zijn met je zoete wraak te plannen. De uitgeschakelde spelers proberen een situatie te creëren waarbij de laatste worsten op de band samen in de vleesverwerker vallen en dan is er geen winnaar. Dit is echt het Worst Case Scenario! Maar dit is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wie zijn de eigenaars van de worsten op de transportband en met wie moet je samenwerken om het Worst Case Scenario te triggeren?
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Jumping Turtle Games: schijfjes worst

Bordspeler.nl

0

1045

di 07 aug 2018, 17:00

Bordspeler.nl

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Wurst Case Scenario - Reacties (3)
Geplaatst: ma 05 nov 2018, 14:42 
Wel een leuk spel met de kinderen.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 04 apr 2019, 19:45 
Avatar gebruiker
Leuk spel, wel iets leuker met kinderen vind ik. De geheime worsten zijn goed gevonden en het einde kan verassend zijn.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 15 mei 2020, 15:49 
Dit spel is doorspekt van humoristische taalmopjes. Dat dekt ineens ook de sfeer van dit spel: luchtige pleziermakerij.
Het spel zelf is wat grillig, want er gebeurt veel buiten je controle om, maar het is leuk om je eigen worst zo gunstig mogelijk te leggen (zonder enige dubbelzinnigheid van de huidige schrijver) en anderen de vermaler in te jagen zonder natuurlijk bekend te maken wat jouw karakter is, want zo kan ie wel eens geviseerd worden door anderen. Wat reversed psychology hoort daar dus zeker bij. Ik vind dit een heel vermakelijk spel voor familiespelers of als tussendoortje bij veelspelers zelfs. Gewoon amuseren alsof het je geen worst kan schelen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®