Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2023 - nominaties

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3860 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen
Categorie: Partyspel
Uitgegeven in: 2015
Uitgever: White Goblin Games
Link uitgever: http://www.whitegoblingames.nl
Auteur: Ted Alspach, Akihisa Okui
Illustrator: Gus Batts
Uitbreiding(en): 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen: Vampiers
6.7

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 10 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 3 - 10  
21 Reacties
Beschrijving Kennisbank
1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen is een snel spel voor 3-10 spelers, waarin iedere speler een andere rol speelt: een lafhartige weerwolf, de listige onruststoker, de behulpzame ziener of één van de andere karakters met elk een unieke speciale vaardigheid. Bij aanvang van de dag kiest het dorp wie er gelyncht gaat worden... want men hoeft slechts één weerwolf aan te wijzen om het spel te winnen. Omdat het zo'n snel spel is en iedereen van begin tot het einde betrokken is, zul je keer op keer opnieuw spelen en zal geen spel hetzelfde zijn. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspeler
Samenvatting: Whitegoblingames

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen

Bastiaan_Nox

0

986

do 19 feb 2015, 14:32

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen - Reacties (21)
Geplaatst: di 07 apr 2015, 12:23 
Dit spel is echt het leukste spel voor een grote groep mensen. Als je geen weerwolf bent , kun je door goed na te gaan wat er nou precies gebeurd is in de nacht en de leugens van anderen te doorzien het puzzeltje oplossen en de schuldige weerwolf aanwijzen. Het leukste is echter om zelf de weerwolf te zijn en met een stalen gezicht te beweren dat je een ander karakter bent en er mee weg te komen.

Wij vonden het wel te moeilijk voor de weerwolven en hebben de regels iets aangepast, zodat zij een grotere winkans hebben. De weerwolven mogen in onze variant 's nachts een kaart van het midden van de tafel bekijken. We hebben het gespeeld in groepen van 5 tot 7 en dat beviel erg goed. Met 4 spelers kwam het spel niet goed tot zijn recht.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 26 aug 2015, 09:54 
Avatar gebruiker
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: wo 26 aug 2015, 10:46 
Avatar gebruiker
Voor mij op het moment één van de leukere partyspellen. Ideaal om een avondje af te sluiten, al durft het dan vaak nog wel eens een lange nacht worden door het verslavende aspect van dit spel. Als weerwolf is het vaak echt immens spannend, en is het enorm kicken als je alleen of met je collega iedereen om de tuin kan leiden. Als niet-weerwolf is het dan weer heerlijk om via deductie trachten te achterhalen wie wie is. Maar ook dat is niet eenvoudig, want wanneer geef je je info prijs en wie vertrouw je allemaal! HEERLIJK! Wij zitten alvast hongerig uit te kijken naar DAYBREAK.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 31 aug 2015, 20:23 
zeker een aanrander! maar je moet wel minimaal met 5 man zijn want 3 of 4 is net te weinig.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 30 dec 2015, 09:56 
Zoals andere mensen hier reeds hebben vermeld: een zeer leuk spel om te spelen met meerdere personen. Het spel komt echt tot zijn recht met minstens 5 spelers. Wij maken gebruik van de app om de rollen af te roepen en een timer in te stellen zodat je niet eindeloos blijft discussiëren over wie welke rol zou kunnen hebben. Op die manier kunnen er meerdere spellen gespeeld worden en kan iedereen een andere rol aannemen. Kortom: een leuk deductiespel om te spelen met een middelmatige tot grote groep mensen!
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 04 feb 2016, 23:40 
Avatar gebruiker
Ontiegelijk chaotisch, maar daardoor ook best wel charmant. Het is heerlijk simpel, en men kan het gewoon niet bij één potje houden. Leuk artwork, ook, om nog maar te zwijgen van de handige app.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 14 jan 2017, 13:26 
Wij hebben deze met 7 gespeeld. Voor ons een waardig alternatief voor de klassieke weerwolven als je geen vlotte verteller in het gezelschap hebt.
Tof partyspel!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 23 feb 2017, 10:36 
Avatar gebruiker
Ik ben helemaal weg van dit spelletje.

Belangrijk om te weten is dat het eigenlijk niet echt een partyspel is. Akkoord, je kan hem met een vrij groot aantal personen spelen, en inderdaad het is in een wip uitgelegd. Maar het wordt tijdens de discussie nogal dikwijls een welles/nietes spelletje waarbij weinig nuttige info verschaft wordt. Je moet echt uit je comfortzone komen in dit spel. Zeker met een grotere groep zijn er altijd wel een paar die stilletjes zwijgen.

Maar als je het bekijkt vanuit een andere hoek dan is de partygame zoals ik hem hierboven heb beschreven een heel goed sociaal deductiespel. Eentje waarbij je heel voorzichtig moet zijn met wat je vertelt! Liegen en halve waarheden verkondigen is belangrijk als weerwolf maar zeker ook als dorpeling! Hoe meer je het spel speelt hoe beter je ook wordt, net als de anderen, en dat is geweldig! Het meest voldane gevoel dat je kan hebben is dat je als weerwolf zijnde de aandacht met een slimme leugen naar een andere persoon kunt afleiden en zo het spelletje winnen.

Wij spelen dit spel meestal met ondertussen 4 veteranen wat eigenlijk een heel goed spelersaantal is. Jammer genoeg introduceer ik dit spel niet zo graag meer voor een nieuwe groep want dan kom je geheid terecht in een welles/ nietes spelletje waar ik niet zo veel plezier uit haal.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 16 jan 2018, 14:27 
Avatar gebruiker
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 12 mei 2018, 13:53 
Avatar gebruiker
en groot voordeel van 1 Nacht Weerwolven is de korte duur en de betrokkenheid van alle spelers. Voor mij kan het wel af en toe, maar ik ben meer een fan van de originele Weerwolven. Nochtans zie ik dat dit spel bij ons in de club regelmatig en met veel enthousiasme gespeeld wordt.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 12 mei 2018, 19:23 
Avatar gebruiker
Erg leuk spel voor liefhebbers van het weerwolvengenre. Heeft ook een mooie app en leuk artwork, tevens zo kort dat je gelijk een revanchepotje wilt en dat is altijd een goed teken!
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 12 sep 2018, 14:54 
Avatar gebruiker
Weerwolven van Wakkerdam Light: een lichte variant van het origineel. Groot voordeel: je kan er niet na één ronde uitgemieterd worden, zodat je daarna nog ikweetniethoeveel ronden er voor spek en bonen bij zit.
Groot nadeel: nadat de nachtfase voorbij is, ontaardt het spel zich meestal in een ongeorganiseerde discussie. Ook het bepalen welke tipjes je van de sluier oplicht, is een erg moeilijke oefening. Eigenlijk is dit niet echt een spel, maar meer een tijdverdrijf.

Maar voor een keertje met wat gelijkgestemden is dit best wel grappig, vooropgesteld dat je tegen een goeie hoeveelheid chaos kan ....
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: ma 01 apr 2019, 22:38 
Avatar gebruiker
Absolute aanrader. Ook voor niet gamers vind ik, eens ze snappen hoe het spel in elkaar zit en ze weten dat ze mogen liegen en bedriegen, dan is deze geweldig. Altijd heel veel plezier aan tafel.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 29 apr 2020, 08:37 
Leuk spel om de avond mee te beginnen of af te sluiten. Is leuker dan gewoon weerwolven. Iedereen doet mee, geen verteller nodig als je de app gebruikt.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 29 apr 2020, 12:59 
Avatar gebruiker
Na alle lovende commentaren had ik dit spel op de kop getikt. Na verschillende speelsessies met verschillende groepen, moet ik echter zeggen dat het spel me niet veel doet.

Persoonlijk is er weinig "spel" in het doosje: alles is zowat toegestaan en uit het willekeurig heen- en weer gepraat, moet je dan de nodige deductie doen.

Nee dank je!
3
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 29 apr 2020, 21:52 
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 05 mei 2020, 11:36 
Leuk met de juiste mensen, maar verkies de grote broer
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 13 mei 2020, 16:11 
Avatar gebruiker
De kinderen vinden weerwolven helemaal geweldig, maar meestal heb je niet zo'n grote groep bij elkaar. En als je als eerste afvalt moet je lang wachten voor je weer kan spelen. Beide problemen zijn met dit spel opgelost. Het is een combinatie van een soort gokken, redeneren, liegen en dan ook nog geluk hebben om dit spel te winnen. Ik was al geen weerwolven fan, dus ook dit spel doe ik vooral omdat de kinderen het leuk vinden.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 11 maart 2021, 12:20 
Avatar gebruiker
Zeer leuk spel waarmee je ook niet-gamers aan het spelen krijgt!
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: vr 12 maart 2021, 16:33 
Avatar gebruiker
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: zo 22 aug 2021, 08:12 
Eerder een beleving dan een spel.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®