Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2949 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Nosferatu
Categorie: Kaartspel
Uitgegeven in: 2015
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Pierre-Yves Lebeau
Illustrator: Ismaël Pommaz
7.5
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 20 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 5 - 8  
2 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Spannend, interactief rollenkaartspel met vampiersthema

Eén van jullie is Renfield, die het samen met de door hem in het geheim aangewezen vampier tegen een legertje vampierjagers opneemt. Het vampiersteam probeert zo snel mogelijk 5 bijtkaarten te spelen, terwijl de jagers proberen om de vampier te ontmaskeren en bij zonsopgang te steken. De jagers kunnen ook winnen door 5 rituelen uit te voeren.

Kies in je beurt 2 kaarten, waarvan je er 1 gedekt aan Renfield geeft en 1 open op de aflegstapel legt. Nacht- en bijtkaarten zijn goed voor het vampiersteam, terwijl knoflook belangrijk is voor de jagers. Elke actie levert daarom stof tot nadenken en vooral discussie op. De spelers mogen en moeten voortdurend met elkaar overleggen om te proberen de vampier te betrappen op verdachte acties en uitspraken. De vampier probeert zich op zijn beurt als jager voor te doen, maar wel zijn bijt- en nachtkaarten te spelen. Dit levert interessante, zenuwslopende situaties op.

Nadat iedere speler aan de beurt is geweest of Renfield een zonsopgang heeft omgedraaid, eindigt de nacht en handelt Renfield zijn ontvangen kaarten af. Bijtkaarten worden voor de spelers gelegd en reduceren hun handkaarten. Nachtkaarten gaan in de nachtstapel, waardoor de kans op een zonsopgang kleiner wordt. Dat is belangrijk voor het vampiersteam, want de jagers mogen uitsluitend bij zonsopgang steken. Als er uitsluitend knoflook in Renfields stapel zit, mogen de jagers een ritueel uitvoeren, wat hen informatie of een ander voordeel oplevert.

Nosferatu is een sfeervol en gezellig kaartspel voor mensen met stalen zenuwen!
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Geelpionneke

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) 999 Games: Meer Andor, dieven en een wolf

BaSL

13

2411

za 07 maart 2015, 11:16

Robinvdk

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Nosferatu

Bastiaan_Nox

0

737

wo 03 jun 2015, 23:04

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Nosferatu - Reacties (2)
Geplaatst: di 22 sep 2015, 20:10 
Leuke variant op de mol (the resistance)! Toch iets laagdrempeliger en de variabele lengte van de nacht zorgt perfect voor spanning! Het verkrijgen van artefacten is behoorlijk lastig (soms heeft iemand er de kaart simpelweg niet voor). Hetzelfde geldt voor het afleggen van kaarten; soms moet je. Aan de andere kant zorgt dit er ook weer voor dat niet alles bekend is en er wat te discussiëren valt :). Prima in de collectie te hebben naast de mol dus en wat mij betreft een 8.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 10 dec 2018, 13:24 
Met de juiste groep mensen een erg leuk spel. Simpel uit te leggen en spelen maar. De mooiste rol is m.i. die van Graaf Dracula die zich uiteraard ook voordoet als een jager en de rest lekker besodemieterd. Leugens en beschuldigingen gaan over de tafel over en weer tot 1 van de jagers uiteindelijk denk te weten wie de vampier is en durft te steken waarna het spel is afgelopen. Meestal daarna snel nog een potje...
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®