Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2704 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Koehandel - Het Bordspel
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2015
Uitgever: Ravensburger
Link uitgever: http://www.ravensburger.com/
Auteur: Max Kirps
Illustrator: Michael Menzel, Martin Knorpp
7.0
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
2 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Het bluf- en biedspel ‘Koehandel’ - een klassiek kaartspel waarvan de eerste editie al uit 1985 dateert - bestaat nu ook in een avond- en tafelvullende versie.

Met een overvloed aan spelborden herschep je je tafel tot een heuse jaarmarkt waar 10 soorten hoevedieren te koop zijn. Op het centrale spelbord laten de spelers hun boer-pion rondlopen. Zo komen ze onder andere langs kraampjes waar de dieren op diverse manieren - de een al verrassender dan de ander - geveild worden. Aangekochte dieren verhuizen naar de weide op het persoonlijke hoevebord van de koper. Via een ware koehandel kunnen die dieren nog van eigenaar wisselen. Enkel wie de drie dieren van een soort bezit, kan ze veilig in zijn stal onderbrengen.
Ondertussen kunnen de spelers op het marktprijsbord de waarde van de dieren manipuleren of deelnemen aan de loterij met een prijzenpot vol onverwachte voordeeltjes.

De meest geslepen veehandelaar kan, met een tikkeltje geluk, de meeste en waardevolste diersoorten in zijn stallen onderbrengen en mag zich de winnaar noemen.

Wie het oorspronkelijke Koehandel kent, vindt het spelgevoel helemaal terug in deze versie, met tal van extraatjes en heel wat variatiemogelijkheden. Laat je evenwel niet bedriegen door de comic-stijl van de doos: koehandel is - letterlijk en figuurlijk - geen kinderspel.

met dank aan Johan Witters
De Speltafel / Raak
http://www.speltafel.be
Geen artikelen
Links
Recensie: Users
Spelregels: Ravensburger

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Koehandel - Het bordspel

AlliantieAJ

3

493

wo 16 dec 2015, 13:32

missiloon

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Koehandel: Het Bordspel

Bastiaan_Nox

0

588

di 20 sep 2016, 01:30

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Koehandel : bordspel vs kaartspel vs master

mmgull

13

1279

zo 08 jan 2017, 21:42

Dierik

Geen ongelezen berichten vraag over Koehandel het bordspel

pelle1

0

486

za 18 maart 2017, 15:35

pelle1

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Koehandel - Het Bordspel - Reacties (2)
Geplaatst: za 02 jan 2016, 13:24 
Avatar gebruiker
Leuke variant op het bekende kaartspel. In plaats van de traditionele veiling bij opbod zijn er nu meerdere veilingmechanismes. Ook liggen de te veilen dieren al open waardoor je meer sturing hebt welk dier je wilt veilen. Tot slot is er een tombola toegevoegd en is de waarde van de dieren te manipuleren via een aparte plaats op het bord waar je tegen betaling van geldkaarten de waarde kan verhogen of verlagen.

Ik vind het een geslaagd spel dat ook nog eens heel mooi is vormgegeven door Michael Menzel. Met families leuk om te spelen al zal blijft het aloude kaartspel bij mij favoriet.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 05 mei 2020, 16:50 
Eigenlijk had ik een 7,5 willen geven. We zijn gestart met het gewone kaartspel en uiteindelijk hebben we deze variant gekocht. Een fantastisch spel, ook omdat het spel met twee personen kan worden gespeeld. Het spel ziet er mooi uit en je krijgt veel meer mogelijkheden dan het basisspel. Er zijn meerdere manieren van bieden/veilen, een tombola en meerdere aspecten in het spel die het spel meer variatie en diepgang geven. Strategie en tactiek zijn van belang bij dit spel. We hebben het spel al vaak gespeeld en ondanks de keuze uit andere spellen, wordt het spel nog regelmatig gespeeld.
7
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®