Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2336 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Paniek in de Wei
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2006
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Gordon Lamont, Fraser Lamont
Illustrator: Michel Bunschoten
6.7
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 6 / 10   Strategie 8 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
43 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De brutale schapen van boer Tjebbe trekken er een dagje op uit om de weilanden in de nabije omtrek te verkennen. Lekker tikkertje spelen in de wetenschap dat Rambo de Ram, die menig schapenhart sneller laat kloppen, elk moment zijn opwachting kan maken. Maar ze moeten oppassen, want de Schapenscheerder is in de buurt en staat paraat om elk schaap dat te dichtbij komt, te vangen en te scheren. Schapen scoren punten tijdens hun tocht door vier verschillende weilanden, die elk hun eigen naam hebben: Teamtikkertje, Weiland van Rambo de Ram, “Zwarte Schaap”-tikkertje en het Schapenscheerder-weiland. Het spel is afgelopen als de kudde het einde van het tijdspoor heeft bereikt. De speler met de meeste punten wint het spel. Strategie in een vrolijk jasje met prachtige stenen schapen die iedereen inpakken. Altijd anders door het dynamische spelsysteem. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Paniek in de wei

Marco

39

2972

za 04 nov 2006, 09:12

De Struikrover

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Paniek in de Wei

Dharquen

3

375

di 13 mei 2014, 22:25

Dharquen

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Paniek in de Wei - Reacties (43)
Geplaatst: zo 03 sep 2006, 16:36 
Avatar gebruiker
De schaapjes zijn natuurlijk erg schattig, maar het speelbord vind ik daarbij vergeleken onder de maat. Verder sprak het spelconcept me niet erg aan (schapen laten springen, een rijtje naar voren duwen)maar misschien lag dit ook aan degene die het uitlegde en het ook nog nooit gespeeld had. Ik kan er geen voldoende van maken.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    Facebook
 
Geplaatst: ma 04 sep 2006, 12:23 
Ik heb het spel al enkele keren gespeeld en vind het geslaagd. De schaapjes zien er fantastisch uit en het spel zelf is behoorlijk tactisch. Wat mij betreft een aanrader.
8
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: do 07 sep 2006, 10:31 
Erg mooi spel, vooral de schapen. Maar het spel is nogal onoverzichtelijk om echt tactisch aan de slag te gaan. Het overhouden van de 'draai-actie' en 1-2-3 beweegpunten voor het scorespoor zijn de enige tactische tips die echt altijd relevant zijn. Het behoudt je flexibiliteit. Niettemin is het wel een erg grappig spel om te spelen en da's altijd goed!
7
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: vr 22 sep 2006, 16:50 
Avatar gebruiker
Dit geweldige spel ziet er o zo liefelijk uit, maar dat is schijn! Dit is een heel gemeen "Hoe-profiter-ik-optimaal-en-naai-ik-zoveel-mogelijk-tegenstanders-een-oor-aan-spel". Lange termijnplanning lukt niet, maar er zijn genoeg mogelijkheden om in je eigen beurt de boel even flink op te schudden, tot ergenis van de anderen. Aan de ene kant zit er meer diepgang in dan je op het eerste gezicht zou denken (Ik vind dit bijvoorbeeld absoluut geen spel voor jonge kinderen), aan de andere kant moet je het ook weer niet al te serieus nemen. Het is geen Eufraat en Tigris, maar het biedt wel een heleboel spelplezier.
8
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: ma 02 okt 2006, 09:38 
dit is een geweldig spel. heel simpele opzet wat ervoor zorgt dat wanneer je een blaadje, een schaar en een paar dobbelstenen hebt, het spel zelf kunt maken wanneer je het niet bij je hebt. eigenlijk wil je het altijd bij je hebben, omdat de originele schaapjes zeer om over naar huis te schrijven zijn. tactisch spel, maar met zulke simpele principes dat het voor iedereen leuk is. het duurt geen uren, zodat je het altijd nog kunt spelen na een potje catan, warcraft oid.
wat het beste is dat een vriend van mij en ik ooit hebben bedacht: doe iedereen dit spel cadeau, dat zorgt ervoor dat je het overal kunt spelen. en....het werkt! kortom; weinig spelregels, veel lol!
8
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: vr 13 okt 2006, 12:54 
Wat een gewelidg spel! Het ziet er gewoon te gek uit en is eigenlijk best toegankelijk. Mijn absolute favoriet van 2006!
10
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: ma 16 okt 2006, 12:25 
Avatar gebruiker
De pret begint al bij het openen van de doos. De schaapjes zijn prachtig vorm gegeven.
Op het eerste zicht lijkt het spel maar saai, schaapjes springen en verschuiven, maar er is meer taktiek nodig dan je denkt.

de Duitse versie heeft hier en daar een kleine regelwijziging en heeft een speelbord waar de schaapjes op lopen.

Persoonlijk gaat mijn voorkeur naar de NL versie.

NL: Paniek in de wei
D: Haste Bock
GB: Shear Panic (= NL-versie)
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter   Facebook
 
Geplaatst: za 28 okt 2006, 08:37 
Een grappig spel. Gister aangeschaft op het spellenspektakel beurs. Dus nog weinig gespeeld. Door de veschillende handelingen is het ook afwisselend. Ook de uitvoeing vind ik geslaagd.
8
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: zo 29 okt 2006, 12:52 
Avatar gebruiker
Ook ik ben gevallen voor dit spel. Ondanks dat in de twee potjes dat ik dit spel heb gespeeld mijn schapen beide keren waren kaalgeschoren in de slotfase (door samenzweren van tegenstanders)en ik daardoor kon fluiten naar een overwinning, blijf ik dit hèt ideale spel voor tussendoor vinden. De korte speelduur vind ik persoonlijk een groot voordeel.
9
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: zo 29 okt 2006, 13:00 
Ik vond het ook een leuk spel.

In het begin dacht ik o dat wordt niets, maar gaande het spel werd het steeds leuker.

Ook werd het prima uitgelegd en was het toch makkelijk te volgen.
Hoe meer je het speelt hoe leuker het wordt doordat je de mogelijkheden van de zetten meer door zal krijgen.

Lachen en spelen maar.
Ik heb het gekocht en vind het ook een mooi uitgevoerd spel.

Groetjes Ingrid
8
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: ma 30 okt 2006, 11:52 
Avatar gebruiker
Ontzettend leuk spel! Kon tijdens het spellenspektakel door de drukte bij de paniek in de wei tafels niet proberen, maar heb het spel gewoon gekocht, ik vond het er al zo mooi uit zien en dacht als het spel niet leuk is zet ik die mooie schaapjes wel ergens in de kast. 's Avonds meteen gaan spelen en dit spel heeft me aangenaam verrast! Ontzettend leuk!!!
9
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: ma 30 okt 2006, 19:24 
Avatar gebruiker
Niet echt iets voor mij. De speelstukken spreken mij niet aan en ik zal het niet weer spelen. Voor elk wat wils zullen we maar zeggen.
5
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: zo 07 jan 2007, 19:33 
Vandaag heb ik het spel voor het eerst gespeeld. De doos ziet er uit als een kinderspel, maar het is erg leuk om te spelen! Wat mij betreft het kopen waard.
8
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: do 11 jan 2007, 16:43 
Avatar gebruiker
Leuk spel om even tussen door te spelen. Niet te moeilijk en ook erg leuk met 2 spelers.
8
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: do 25 jan 2007, 16:48 
Avatar gebruiker
Een vervelend spel. Met die Wallace&Gromit-achtige figuren ziet het er schattig uit en ook de leeftijdsaanduiding van 8+ doet vermoeden dat hier sprake is van een eenvoudig, grappig spelletje.
Niets is minder waar. De regels zijn warrig geschreven en het is nogal een puzzel om de effecten van alle acties te kunnen overzien. Zeker trage spelers zijn wel even bezig om een actie uit te zoeken.

Maar doet dat er toe? Welnee, zelfs met twee spelers heb je geen enkele mogelijkheid om een goede positie voor jezelf op te bouwen. Iedere beurt is het weer pakken wat je pakken kunt en anders pak je gewoon iemand anders. Dit leidt tot volstrekte willekeur.

Een langdradig puzzelspel gedicteerd door willekeur? Het lijkt verdorie RoboRally wel!
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: di 20 feb 2007, 19:46 
Ik heb de originele Essen "Shear Panic" gespeeld, dus misschien niet volledig representatief.
Heel mooi materiaal, maar vrij mat spel
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: di 13 maart 2007, 23:15 
Heel erg mooi vormgegeven. Maar inderdaad, de doos doet vermoeden dat het voor jong publiek is. De leeftijdsaanduiding klopt naar mijn mening ook niet. De jeugd moet al enorme moeite doen de verschillende sprongen te leren en ze dan ook nog tactisch te gebruiken.

Zelf vind ik het spel wel vermakelijk, liefst met 2-3 spelers. Vooruit plannen is lastig, maar zo is iedere beurt een uitdaging. Wel jammer dat het tempo er daardoor een beetje uit gaat. Ik ben er nog niet uit of jezelf veilig stellen nu leuker is dan de ander stangen.
Al met al een aardig spel om zo nu en dan eens te doen.
7
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: di 27 maart 2007, 22:59 
Avatar gebruiker
Het oogt simpler dan het is, ik hoop dat mensen niet gegevoel hebben dat ze een kat in de zak hebben gekocht want de uitstraling doet luchtiger vermoeden. Het spelsyteem is leuk en wanneer je de door de regels heen bent is het een vermakelijk spel. De vormgeving, op het speelbordje na is fraai!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    Facebook
 
Geplaatst: do 12 apr 2007, 21:40 
Geinig!
8
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: ma 28 jan 2008, 14:10 
Dit spel is me erg tegengevallen. Het voldeed in de verste verte niet aan mijn verwachtingen. Het is iedere keer maar afwachten hoe de schapen gerangschikt staan tegen de tijd dat je weer aan de beurt bent. Je kunt op geen enkele manier vooruit denken of plannen
4
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: vr 01 feb 2008, 11:10 
Avatar gebruiker
Leuk abstract spel, nog te weinig gespeeld.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    Facebook
 
Geplaatst: di 05 feb 2008, 17:13 
Avatar gebruiker
Wat mij betreft is de aankoop een grote blunder geweest, maar net als zovelen ben ik gevallen voor de snoezige schaapjes. De spelregels zijn door de grote hoeveelheid nodeloze uitzonderingetjes warrig en moeilijk te onthouden, en qua spel is het een volkomen strategieloze en dus hopeloos chaotisch-tactische bende. Het 'speelveldje' verandert namelijk zo veel tussen spelersbeurten door dat anticiperen op de positie van een bepaald schaap in je volgende beurt vrijwel onmogelijk is. Dat aspect spreekt sommigen ongetwijfeld aan, maar mij niet.

Het ziet er absoluut snoezig uit, maar probeer het alsjeblieft een paar keer voordat je een exemplaar aan de winkelmeneer of -mevrouw overhandigt met de mededeling dat je die wel wilt hebben.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: di 19 feb 2008, 13:08 
Avatar gebruiker
Na 2 keer spelen heb je het wel gezien. Zeer lage herspeelbaarheid. Ziet er leuk uit en daar blijft het bij
6
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: do 10 apr 2008, 21:40 
Avatar gebruiker
Niet te vaak spelen dit spel. Leuk om af en toe te spelen, maar dan is het ook wel genoeg.

Wel heel leuk bedacht hoe een kuddefiche op het speelbord de kudde schapen langs het veld voorsteld. Ook zeer leuk gedaan hoe steeds de opdracht wijzigt.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter   Facebook
 
Geplaatst: wo 08 sep 2010, 17:11 
Koddig spel, geinig voor af en toe, bij voorbeeld als nabrander na iets pittigs. Ondanks de fantastische schapen ook niet meer dan dat.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: vr 10 dec 2010, 12:11 
Erg leuk spel, goede vormgeving, leuk voor iedereen (maar weinig tactisch).
8
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: ma 20 jun 2011, 17:24 
Avatar gebruiker
Gewoon een erg leuk spel dat door z,n vormgeving mensen compleet op het verkeerde been kan zetten. Het ziet er inderdaad erg "kinderachtig" uit, maar dat is het spel zeer zeker niet. Ziet iedereen ook hoe goed het thema toch wel past bij het soort spel? Ik zie in gedachten die schapen inderdaad zo door de wei heen jumpen, of ben ik koortsig:-)
Aanrader zeker!! Lekker vlot spelend mits spelers de verschillende sprongen goed in het hoofd hebben. LEUK!!
7
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: do 01 dec 2011, 16:30 
Avatar gebruiker
Wat een lekker venijnig spel.
Het is wel lastig vooruit plannen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter   Facebook
 
Geplaatst: za 04 aug 2012, 18:09 
Dit is vooral een zeer mooi uitgevoerd spel. Alleen al daarvoor zou je het in je collectie moeten opnemen. Het spel zelf is best wel OK, goed bijhouden in welke wei je bent ;-)
Veel variatie binnen één potje!
7
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: zo 05 aug 2012, 15:56 
De eerste keren dat je het speelt is het wennen aan de verschillende spelregels per wei. Maar na een paar keer spelen vind ik dit spel wel leuk. Gewoon zorgen dat je in elke wei goed staat om te scoren... En dan nog dat aangenaam en schattig spelmateriaal.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 19:19 
Avatar gebruiker
Voorlopig met een cijfer gewaardeerd, m'n mening komt eventueel later nog...
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: di 07 aug 2012, 09:02 
Avatar gebruiker
Op de schaapjes ben je meteen verliefd als je dit spel ziet.
Het artwork doet wat kinderlijk aan helaas. Want het spel is toch nog best tactisch te spelen en heeft verwarrende regels. Niet eenvoudig en voor hele kleine kinderen geschikt.
Uiterlijk en spelmechanisme passen niet bij elkaar en zijn erg misleidend.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    Facebook
 
Geplaatst: di 07 aug 2012, 19:25 
Avatar gebruiker
Gewoon grappig gemaakt en lekker vlot
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: wo 08 aug 2012, 12:51 
Gekocht omwille van de schattige schaapjes.
Maar het ligt al te lang ongespeeld in de kast, moet toch maar weer eens op tafel komen om me er een beter beeld van te vormen.
5
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: vr 10 aug 2012, 18:31 
Avatar gebruiker
Leuk spel. Ziet er zeer mooi uit en biedt voldoende uitdaging om tussendoor een keertje te spelen. Zal niet wekelijks op tafel gaan komen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter   Facebook
 
Geplaatst: wo 15 aug 2012, 13:58 
Avatar gebruiker
Het spel ziet er mooi uit en nodigd uti om te spelen. De leeftijd die op de doos staat, klopt echter totaal niet met het spel. Ik vind best een lastig spel om goed te spelen waarvoor je wel wat inzicht nodig hebt. Omdat de regels best lastig zijn, is de drempel nbij mij hoog om het te spelen en daardoor krijgt het een wat lager punt.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter   Facebook
 
Geplaatst: di 28 aug 2012, 18:16 
Avatar gebruiker
Prachtige componenten, maar een iets minder spel.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    Facebook
 
Geplaatst: do 30 aug 2012, 11:19 
Leuk idee met de verschillende spelprincipes in de verschillende weilanden, maar echt boeien kan het me niet.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: vr 31 aug 2012, 12:20 
Avatar gebruiker
Leuk idee, maar te geluksafhankelijk voor een strategen-spel, en teveel moeilijk te onthouden regeltjes voor een familiespel. Valt daardoor tussen wal en schip.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: do 13 sep 2012, 15:17 
Avatar gebruiker
Tof spelletje om 1 keer te hebben gespeeld, maar meerdere keren spelen hoeft voor mij niet.
6
Omhoog
 Profiel     
 
Geplaatst: ma 04 maart 2013, 09:53 
Avatar gebruiker
Mooi materiaal dat wel maar de regels zijn niet zo duidelijk en de actiekaart al evenmin. Je vraagt je steeds af, wat was dat nu weeral voor - wat mag ik nog doen.

Niet aan ons besteed.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: di 02 jul 2013, 15:55 
Ziet er uit als een kinderspel maar is dit in mijn ogen zeker niet. De eerste paar keren dat ik het speelde zag ik 'het' niet en ging dan ook zwaar op mijn bek. Ondertussen heb ik de klik gemaakt en vind ik het steeds leuker.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: za 14 nov 2015, 23:22 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek    Facebook
 
 

Geef waardering Link suggereren


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO