Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2575 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
In de Ban van de Ring
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2001
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Reiner Knizia
Illustrator: John Howe
Uitbreiding(en): In de Ban van de Ring: Vrienden & Vijanden
In de Ban van de Ring: Sauron
6.9
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 8 / 10  
  Speelduur 90 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 5  
37 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De auteur Reiner Knizia is er op overtuigende wijze in geslaagd om het beroemde epos van Tolkien met behoud van de verhaallijn om te zetten in een uniek gezelschapsspel. De spelers zijn hobbits, en vormen samen het Reisgezelschap. Zij spelen individueel, maar gaan samen de strijd aan met de kwade tovenaar Sauron, die op unieke wijze door het spelsysteem gestuurd wordt. Het Reisgezelschap ondergaat achtereenvolgens 4 grote avonturen: Moria, Helms Deep, Shelobs Lair en Mordor. Ieder avontuur is een slijtageslag waarbij ten koste van speelkaarten en levensfiches voortgang moet worden gemaakt op verschillende avonturensporen. En er mag niet getreuzeld worden, anders zal het Kwaad alsnog overwinnen! Wie draagt de Ring? Wanneer komen Sauron en de hobbits elkaar tegen op het corruptiespoor? Zal de Ring in de Doemspleet van Mordor vernietigd kunnen worden, voordat de wereld voor eeuwig in duister gehuld wordt? Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spelmagazijn
Recensie: Anderspel
Recensie: De-spellenhoek
Recensie: Bordspel
Recensie: Spellenclub13
Recensie: Spellengek
Recensie: Bordspelinfo
Recensie: Spelinzicht

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) 999 Games: 2de helft van 2011

P.T.

90

6838

wo 26 sep 2012, 20:02

maxitaxi777

Geen ongelezen berichten In de ban van de ring

P.T.

5

620

wo 12 mei 2010, 18:10

P.T.

Geen ongelezen berichten In de Ban van de Ring

YoJaYa

14

1295

wo 08 jun 2011, 10:07

Tjoek

Geen ongelezen berichten In De Ban Van De Ring: regels

KimSalaBim

4

1389

di 13 maart 2007, 23:31

KimSalaBim

Geen ongelezen berichten Regelvraag idBvdR: de Strijd

Marvol

2

699

vr 06 okt 2006, 11:12

Marvol

Geen ongelezen berichten In de Ban van de Ring - Battlefields

Bartjes!

3

733

wo 09 jul 2008, 07:02

Stoffel

Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen Poll: Beste coöperatieve spel

P.T.

84

9198

di 25 aug 2015, 11:23

BaSL

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - In de Ban van de Ring

Dharquen

8

1434

zo 04 jan 2015, 14:34

Dharquen

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

In de Ban van de Ring - Reacties (37)
Geplaatst: ma 03 okt 2005, 19:10 
Avatar gebruiker
Bij dit spel ben ik er nog steeds niet echt uit. Vind ik het nou leuk of niet. Het idee van samen tegen het spelsysteem spelen spreekt me erg aan in ieder geval. De spelregels zijn trouwens zo ingewikkeld dat echte familiespelers het beter in de winkel kunnen laten.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 03 okt 2005, 19:10 
Avatar gebruiker
Mooi idee, tegen het spel spelen. En het werkt nog ook! De regels zijn inderdaad vervelend om te lezen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 11 okt 2005, 12:10 
leuk om ook eens een spel met elkaar te spelen dan altijd maar tegen elkaar. De uitbreidingen maken het spel een stuk leuker, maar ook moeilijker.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 30 okt 2005, 21:10 
Avatar gebruiker
Heb dit spel een aantal keer gedaan. De eerste keer was het al enorm frustrerend om door het regelboekje te komen. Sinds ik veel andere leuke spellen heb wordt deze eigenlijk nooit meer gepakt.. niet echt een succes dus.
5
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 29 dec 2005, 14:19 
Een uit mijn persoonlijke top 3. Mooiste artwork van mijn spellenkast inhoud. Je kunt wel beter met geoefende boardgamers doen, want uitleg is behoorlijk, maar eenmaal daardoorheen geworsteld is dit een top spel. Neem vooral ook de uitbreidingen, kostten tegenwoordig niets meer bij Bart Smit bijvoorbeeld.
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 08 feb 2006, 18:00 
Avatar gebruiker
In de Ban van de Ring is voor mij nog steeds het allerbeste coöperatieve spel dat er bestaat. Dat niet alleen, Reiner Knizia is er in geslaagd de wanhoop uit het boek goed in het spel te verweven. Je kunt hier gerust over een meesterwerk spreken. Mensen die klagen over het geluk van het trekken van de juiste kaarten en het draaien van de juiste fiches hebben het niet helemaal begrepen. Dit is een risicomanagementspel, waarbij je iedere beurt weer voor moeilijke keuzes komt te staan. Beter dan dit wordt het niet met coöperatieve spellen. Shadows over Camelot moet diep, heel diep buigen voor dit staaltje spelontwerp.
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 08 feb 2006, 18:11 
Avatar gebruiker
Het spelsysteem is uitstekend, dit is een sfeervol topwerkje van Knizia. Helaas ben ik niet in de wieg gelegd voor coöperatieve spellen. Ik heb steeds het gevoel dat mijn eigen bijdrage marginaal is, dat ik passief naar een knap spelsysteem zit te kijken. Dan kijk ik eerlijk gezegd liever naar een van de DVD’s van Jackson (is ook passief vermaak, maar plaatjes en geluid zijn mooier). Een ander minpunt: de spelregels (van mijn eerste editie) zijn bagger!

Daarom geef ik slechts een “6”.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: zo 12 feb 2006, 12:31 
Voor een ieder die maar een beetje gecombineerde interesse heeft in èn spellen èn In de Ban van de Ring is dit spel verplichte kost. Het spel is zeer getrouw aan het boek en geeft door de samenwerking die er is een unieke kleur aan de spelervaring. Ik heb dit spel zeer vaak gespeeld, mede omdat mijn vrouw er weg van is, en ik kan u zeggen dat elk potje zeer onderhoudend en meestal ook zeer spannend was. De spelmaterialen en de prachtige tekeningen maken het geheel nog eens extra leuk. Ja mensen, u merkt het al, dit spel is wat mij betreft het beste In de Ban van de Ring-spel, hoewel ik daarbij wel moet aantekenen dat een gids (iemand die dit spel al kent) zeer gewenst is aan de speeltafel, dit vanwege de vele speldetails en de niet altijd even duidelijke handleiding.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 16 feb 2006, 12:54 
Avatar gebruiker
In eerste instantie (en dan praat ik over een flink aantal jaren geleden) kon ik dit coöperatieve spel, een van de eerste nota bene, erg waarderen. Maar over tijd sloeg de spellenrot toe. De willekeurig getrokken gebeurtenisfiches leken maar al te vaak een grotere invloed te hebben dan wat de spelers zelf bedachten of uitvoerden, en om een coöp voor mij interessant te houden moet dat soort elementen er niet inzitten. Of in ieder geval niet zo sterk als nu het geval is. Het was zeker spannend om cliffhangers in Mordor mee te maken... Maar na een tijdje verloren die hun glans omdat het neerkwam op een gunstige trekking van gebeurtenissen. Bovendien is de IdBvdR-gekte over de jaren redelijk weggeëbt, waardoor ook de speciale aantrekkingskracht van dit spel verdween. Inmiddels heeft het spel mijn verzameling verlaten, inclusief alle uitbreidingen, en is mijn waardering een afspiegeling van mijn huidige interesse in het spel. Maar de waardering was in de begindagen wel duidelijk hoger (7!).
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 09 okt 2007, 22:08 
Avatar gebruiker
Tweemaal gespeeld en het is mij zeer goed bevallen. Het spel idee om samen te winnen van het spel vond ik origineel en het leuk om als team te opereren. Het zelfde gevoel had ik ook toen ik nog het Oog des Meesters speelde.

Het spel kreeg ik als verassing op Sinterklaas 2001 het stond eigenlijk niet om mijn wens lijst maar een gegeven paard kijk je niet gelijk in de bek. Op het spellenspektakel van 2002 werd het spel uitgelegd omdat ik de regels in eerste instantie veel vragen opriepen. Dit kwam ook mede doordat dit mijn eerste coöperatieve spel was waarbij je dus echt moet samenwerken om tegen het spel te winnen. Na de duidelijk uitleg op het spellenspektakel viel dus gelijk het kwartje. Een prima spel! Ik heb de indruk dat dit spel door veel mensen niet goed begrepen word en dat de regels misschien te veel vragen op roepen. Mijn advies gewoon beginnen met spelen met de regels erbij en wat logisch nadenken en je komt een heel eind. Kortom het spel is redelijk uniek omdat je echt goed samen moet werken, het is uitdagend omdat het niet makkelijk is om Sauron te verslaan. Tweedehands is er makkelijk aan te komen en omdat mensen het spel vaak niet goed begrijpen wordt flink ondergewaardeerd. Zeker een aanrader als je eens niet eens tegenelkaar wilt spelen maar met elkaar!
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 29 jan 2008, 21:55 
Avatar gebruiker
Dit spel scoort erg hoog bij mij. Het spelsysteem is uniek; het is erg leuk om eens cooperatief tegen het spel te spelen. Hij komt bij ons nog steeds regelmatig op tafel omdat winnen van het spel nu eenmaal niet meevalt :-)

Met uitbreiding Sauron - waarbij één van de spelers in de rol kruipt van Sauron en het dus één tegen allen wordt - is het ook zeer de moeite waard. Een absolute topper, maar inderdaad die verdomde spelregels... Als je het spel eenmaal kent, is ook dat echter een eitje.
10
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 03 aug 2008, 13:41 
Avatar gebruiker
Een coöperatief spel speelt totaal anders dan een gewoon. Als je dit kan spelen met spelers die dit kunnen waarderen is dit zeker een aanrader.

Prachtige, sfeervolle vormgeving.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 11 mei 2010, 23:36 
Avatar gebruiker
De spelregels vond ik zelf eigenlijk wel vrij prettig. Zeker omdat je de eerste stappen gewoon tijdens het boekje mee kunt doorlopen. Of scheelde het dat ik het spel enkele jaren geleden al had gespeeld of dat ik (misschien?) een nieuwe druk heb?

Hoe dan ook, het spel blijft leuk. Je moet lastige keuzes maken, risicomanagement zoals hier boven al gezegd werd, wat vrij pittig is. Het uiteindelijk winnen van het spel is dan ook moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Komt zeker vaker nog op tafel.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: do 19 aug 2010, 11:45 
Avatar gebruiker
Een mooi cooperatief spel. Helemaal natuurlijk als je ook fan bent van het thema. met de uitbreidingen erbij wordt het nog spannender.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: wo 08 sep 2010, 00:00 
Misschien zou ik het nog een keer moeten spelen voordat ik een oordeel uitspreek, maar ik vermoedt dat dat niet gaat gebeuren.

Ik vond dit een ontzettend suf spel waarbij je als speler vooral het gevoel hebt toekijker te zijn, met het spel als enige speler. Ik had werkelijk geen enkel moment het gevoel in de verhaallijn te zitten. Hooguit interessant als tijdverdrijf voor Tolkien fanaten die de boeken zo uit hun hoofd kennen dat ze het verhaal in hun hoofd kunnen afdraaien als ze plaatsnamen zien.
2
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 07 jan 2011, 12:21 
Als je je goed kunt inleven in het verhaal is dit een hele leuke ervaring. De zeer mooie speelkaarten en borden helpen hier erg aan mee.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 31 jul 2011, 01:20 
Avatar gebruiker
mijn eerste kennismaking met coop en dan het thema van de lord of the rings. In die hoedanigheid een zeer leuk spel. Zowel in coop en als thema van de LOTR zijn er betere spellen
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 13 aug 2011, 21:15 
Avatar gebruiker
Zeer goed spel dit. Doordat je door zoveel scenario's moet ploeteren moet je verrekte goed nadenken/discussiëren over je acties (wie verzamelt schilden, wat doen we met levensfiches, kaarten bijkopen of een stap terug etc etc). Ook de keuzes in het scenario (maak je het hoofdspoor als de bliksem af of moet je de gebeurtenissen goed in de gaten houden) zijn van levensbelang om het er levend af te brengen. Het feit dat het zo moeilijk uit te spelen is maakt het spel natuurlijk des te interessanter.
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 12 sep 2011, 12:10 
Avatar gebruiker
Intrigerend spel, knap hoe goed dit werkt voor alle spelersaantallen. De mechanismen zijn op zich vrij abstract (kaarten met symbolen uitspelen om pionnetjes op verschillende sporen op het bord te laten vooruitgaan), maar de gebeurtenissen, het corruptiespoor en vooral het altijd spannende spelverloop roepen het thema van een wanhopige queeste mooi op. Het prachtige artwork van John Howe op de scenarioborden doet de rest.
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 27 nov 2011, 19:19 
Avatar gebruiker
Voor de volledige beoordeling, bekijk mijn Video Uitleg & review.
Nox' Spellenzolder.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 18:21 
Avatar gebruiker
Voorlopig met een cijfer gewaardeerd, m'n mening komt eventueel later nog...
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 22:28 
Leuk voor een keer, maar niet zo'n fan van het Lord of the rings thema.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 07 aug 2012, 08:20 
Avatar gebruiker
Toen ik het voor het eerst speelde; veel te ingewikkeld; had er de juiste mensen niet voor; ben geen coöperatief liefhebber.
Had meer een familiespel verwacht denk ik; ik had beter zonder verwachtingen erin kunnen gaan.
Door marketing aan verkeerde doelgroep verkocht. Lag zelfs in de speelgoedwinkels.

1 pluspunt; artwork is prachtig.
3
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: di 07 aug 2012, 10:29 
Avatar gebruiker
Een van de eerste co-op spellen die ik speelde en dat sprak me vooral aan.
Er zijn tegenwoordig echter veel betere spellen op dat gebied.
De uitbreiding vrienden en vijanden maakt het spel wel beter vind ik.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 07 aug 2012, 14:00 
Is gekocht tijdens de hype van de films.
Het bekoort me hoegenaamd niet.
Ik hou duidelijk niet van coop spelletjes.
4
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 23 aug 2012, 18:12 
Een cooperatief spel tegen het bord maar het sprak me niet echt aan.
5
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 27 aug 2012, 13:49 
Avatar gebruiker
Mooi co-operatief spel voor de LOTR fan. Goede beleving.
Wel regels die in het begin moeilijk te doorgronden zijn...
Winnen is best moeilijk.
Niet geschikt voor de familiespeler.

Mooie uitbreidingen.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: di 28 aug 2012, 22:25 
Avatar gebruiker
Vroeger, toen cooperatieve spellen nog geen rage waren, was dit nog een vernieuwend spel. Inmiddels is het een beetje voorbij gerend door de hippere nieuwe generatie, maar het blijft wat mij betreft een prima spel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 29 aug 2012, 23:28 
Voor mij de eerste kennismaking met coöperative spellen, maar vergeleken met de huidige coöperative spellen zoals Pandemie en Flash Point kan het niet meer mee.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 01 jan 2013, 17:53 
Avatar gebruiker
Wij hebben thuis de versie uit 2000 van een rommelmarkt gekocht. Als je op stand 12 begint kan het best spannend zijn en vergeet niet dat dit een van de eerste coöp is.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 19 jul 2013, 14:11 
Avatar gebruiker
Voor de liefhebber van het boek en de film onmisbare kost. Maar toch wel wat lang vind ik zelf en behoorlijk pittig om te winnen ook trouwens. Prachtig materiaal dat dan weer wel!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: vr 10 jan 2014, 16:13 
Avatar gebruiker
Op basis van de paar keer dat ik het nu heb gespeeld zou ik het een 6,5 willen geven en bij twijfel zet ik vooralsnog in op een 7.

Het spel zit duidelijk goed in elkaar en kan - wat mij betreft - de strijd met spellen als Pandemie en Flash Point meer dan aan. Het is een spel wat redelijk eenvoudig uitgelegd kan worden, maar wat je niet zo gemakkelijk hebt gewonnen.

Reden dat het nog geen hoger cijfer heeft, is dat ik nog niet echt het spel ingezogen wordt door de manier waarop de kaarten gebruikt worden.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: zo 01 jun 2014, 23:17 
Pas een keer gespeeld, maar voorlopig met een 6 gewaardeerd.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 05 nov 2014, 15:06 
Ziet er prachtig uit met het artwork van John Howe. Heb gemerkt dat je de goeie medespelers moet hebben om dit spel leuk te maken. Met de juiste groep is het een heel leuk en ook spannend spel. Moeilijk te winnen. Best met de Vrienden en Vijanden uitbreiding.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 03 sep 2015, 18:11 
Avatar gebruiker
Zeer spannend en mooi spel die de sfeer van het boek/film perfect weet te pakken.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 26 dec 2016, 13:17 
Geweldig spel.
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 15 aug 2017, 11:07 
Prima spel maar mis de spanning van Pandemie waardoor wij het na een aantal potjes voor gezien hielden..
7
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO