Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs - nominaties

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2584 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Galaxy Trucker
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2008
Uitgever: QWG Games
Link uitgever: http://www.qwggames.nl
Auteur: Vlaada Chvátil
Illustrator: Onbekend
7.4
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
28 Reacties
Beschrijving Kennisbank
In Galaxy Trucker bouwen de spelers ruimteschepen en gaan daarmee op zoek naar planeten waar men handelsgoederen aantreft, die de spelers aan het einde van hun vlucht kunnen verkopen.

In elke ronde (er zijn er in totaal 3) beginnen de spelers met het rondneuzen in het pakhuis. In het pakhuis proberen de spelers de beste componenten bij elkaar te scharrelen om hiermee een ruimteschip te bouwen. Onder tijdsdruk van een zandloper moet je overal rekening mee houden: vuurkracht, motoren, cabines, opslag, etc.

Zodra de spelers onderweg zijn met hun zelf gefabriceerde ruimteschepen is het zaak om alle gevaren het hoofd te bieden die men onderweg tegenkomt: piraten, meteoren, slavenhandelaren, oorlogsgebieden, etc, etc.
Ondertussen moeten de spelers hun financiele kansen grijpen op de planeten die ze aandoen. De handelsgoederen leveren bij aankomst geld (kosmische credits) op.

In ronde 1 bouwen de spelers kleine schepen en vliegen ze een korte en betrekkelijk veilige afstand. In ronde 2 bouwen ze schepen van klasse II om verder de ruimte te verkennen en in ronde 3 bouwen ze gigantische klasse 3 schepen die naar de verste en meest gevaarlijkste uithoeken van het heelal vliegen.

Het doel van dit vrolijke spel is om aan het einde van ronde 3 de meeste kosmische credits in kas te hebben.
Spelbespreking Galaxy Trucker

Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spellenclub13
Recensie: Spellengek
Recensie: Spelinzicht
Samenvatting: Boardgamegeek

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Panorama

Rubik

8

1809

ma 08 dec 2008, 12:36

henk.rolleman

Geen ongelezen berichten Klein Nieuws - Juni 2011

BaSL

0

1095

di 28 jun 2011, 09:42

BaSL

Geen ongelezen berichten Klein Nieuws - December 2011

BaSL

4

1628

zo 11 dec 2011, 17:49

Piet

Geen ongelezen berichten Lord of the Boards - Galaxy Trucker

Phreakyhamster

1

597

zo 21 okt 2012, 15:57

Dierik

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Galaxy Trucker

Bastiaan_Nox

0

603

wo 19 dec 2012, 22:19

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten Nederlandse spelregels Galaxy Trucker

Waut

3

545

ma 11 feb 2013, 23:05

Waut

Geen ongelezen berichten Spiel 2013: Czech Games Edition

BaSL

2

949

di 30 jul 2013, 22:25

Waut

Geen ongelezen berichten Galaxy trucker iOs

rife

3

576

ma 22 aug 2016, 23:13

DeKerstman

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Galaxy Trucker - Reacties (28)
Geplaatst: ma 06 okt 2008, 13:24 
Erg leuk om een keer te doen. Helaas is het niet heel simpel uit te leggen (bouwregels) en de meeste lol zit in de bouwfase als iedereen tegelijk onder tijdsdruk een ruimteschip knutselt. Het avontuur dat volgt is een beetje het uitzitten van de rit. Maar wel een leuk spel om af en toe es te spelen als vrolijke afsluiter (of begin).
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 06 okt 2008, 16:36 
Avatar gebruiker
Erg grappig spel om je avond mee af te sluiten (na een serieus spel). Je ligt al in een deuk als je de spelregels leest. De spelregels (bouwregels) vindt ik juist leuk om uit te leggen

Kan je er niet tegen als jouw, met veel stress opgebouwde, ruimteschip tijdens je vlucht half uit elkaar valt (wij vinden dit grappig) dan is dit spel misschien niets voor jouw.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 07 okt 2008, 11:44 
Spelregels zijn zeker grappig en ook goed (grappig) uit te leggen. Dan nog snapt niet iedereen het meteen, getuige de beginners die tijdens de stress van de bouwperiode van alles vergeten. Zoals de life-support voor de aliens. Of batterijen voor hun dubbele kanonnen/motoren. Of... Maar je leert snel als je schip 3x uit elkaar valt na een halve reis ;-) (overigens is mijn commentaar obv de 1e CGE editie).
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 22 okt 2008, 17:20 
Avatar gebruiker
Leuk spel!
Heb het voldoende keren gespeeld om het aan te durven het te waarderen.
Wie weet wijzigt dat nog na nog een paar keer spelen, maar ik speel deze graag.
Jammer is dat het thema niet iedereen aanspreekt, maar mij wel hoor ;-)
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 17 nov 2008, 07:36 
Avatar gebruiker
Ik vind Galaxy Trucker één van de leukste spellen die ik recent gespeeld heb. Er zit een flinke dosis humor in verwerkt en het spel steekt grappig in elkaar: eerst bouw je - onder tijdsdruk - een ruimteschip (waarbij je goed op moet letten dat je slim bouwt, zodat het niet uit elkaar valt tijdens de vlucht), daarna ga je daadwerkelijk ermee de ruimte in. Wat je dan allemaal tegenkomt, leidt tot hilarische momenten...
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 21 nov 2008, 12:56 
Ik vind Galaxy Trucker aardig voor een keer, maar meer ook eigenlijk niet.
Ook vind ik het te lang duren voor wat het is. Zoveel diepgang zit er nl. niet in. Een ietwat melig tussendoortje zou ik zeggen, maar niet mijn ding.
Ik snap dan ook al die lyrische verhalen niet echt.
5
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 23 nov 2008, 09:29 
Avatar gebruiker
Inmiddels heb ik het spel tweemaal gedaan het is goed bevallen. Belangrijk is wel dan je snel je ruimteship in elkaar puzzelt, daar moet ik mijzelf nog in trainen want de juiste stukken waren vaak al voor mijn neus weggekaapt. De ruimtereis is orgineel en leuk bedacht en dit spel is ook goed te doen met jongere spelers die goed kunnen puzzelen. Mijn beoordeling is een 7 maar dat kan nog stijgen als het puzzelen bij mij gaat vlotten ;)
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: di 25 nov 2008, 00:51 
Avatar gebruiker
Dit spel zou toch 1 van mijn eerst volgnde aankopen kunnen zijn, ware het niet dat dit spel waarschijnlijk niets voor me vriendin is waardoor ik geen tegenstander heb.

Een 9, omdat het net niet "ik wil dit spel veel spelen" factor met zich meebrengt. Leuk voor af en toe dus.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 13 dec 2008, 22:13 
Avatar gebruiker
Op de ducosimbeurs van vandaag heb ik me laten inweiden in de geheimen van de ruimtevaart in Galaxy Trucker. Dit was het enige QWG-spel van 2008 dat ik nog niet gespeeld had mede door het ruimtethema dat me toch wat tegenstond. Door de enthousiaste verhalen van anderen heb ik me laten overhalen om het eens te spelen en het is inderdaad een erg leuk spel. Lekker puzzelen onder tijdsdruk en daarna een ruimtereis met hilarische momenten. Een aanrader wat mij betreft!

8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: zo 01 feb 2009, 22:31 
Avatar gebruiker
Het zal wel aan mij liggen, maar al die juichverhalen bij dit spel begrijp ik toch niet helemaal. Inderdaad, het is best een geestige puzzel om onder tijdsdruk een goed ruimteschip samen te stellen, en zo mogelijk nog geestiger om die van anderen in stukken te zien breken, maar dat heb je na een paar potjes toch wel gezien? Mijn eerste potje verliep identiek aan mijn eerste (afgezien van wat foutjes bij het bouwen), zodat de verrasing er al snel af was. Vond het leuk om een paar keer gespeeld te hebben, maar kan de rest van mijn leven zonder.

Vond het wel een stuk leuker dan het nog veel meer overschatte Factory Fun, trouwens.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 22 feb 2009, 13:05 
Avatar gebruiker
Het heeft wel wat, het bouwen van een ruimteschip. Enige ervaring kan helpen. En daarna zien hoe je het er in 'deep space' vanaf brengt: gedeeltelijke of totale vernieling.
Mag van mij af en toe eens op tafel komen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 03 sep 2009, 14:54 
Avatar gebruiker
Galaxy Trucker is van tijd tot tijd een leuke bezigheid, maar kan nauwelijks een spel worden genoemd—en dat is het grootste probleem van deze titel. Doordat de zaken die je tegenkomt vastliggen, is er geen noodzaak voor de spelers om creatief te worden tijdens het bouwen van het schip. Het zijn hooguit andere accenten: meer kanonnen bij piraten, meer schilden en batterijen bij meteorenstormen, enzovoort. Ik wil niet zeggen dat het bouwen zelf daar eenvoudiger van wordt, maar het gebrek aan echte variatie maakt het allemaal wel saaier.

Ben je dan eenmaal onderweg, is het ondanks de 'voorspelling' moeilijk in te schatten waar je je geld kan verdienen, en óf je dat nog wel kan omdat zwaar kanonvuur ondertussen je schip aan barrels heeft geschoten. Goed, het zorgt voor wat hilariteit, maar serieus proberen meer geld te verdienen dan een andere speler wordt daarmee gedegradeerd tot bijzaak. Volgens de regels win je al als je met meer dan 1 kosmische krediet over de finish komt... Tja, dan gaat natuurlijk ook het competitieve spelelement verloren. Ik vrees echter dat het introduceren van zo'n element veel te ingewikkeld zou zijn.

Resultaat: als je Galaxy Trucker ziet als poging om de draak te steken met science fiction en die sfeer tijdens het spel ook oproept, is het een prima titel waar je veel om zult lachen. (Zie dan ook Het Mysterie van de Abdij.) Probeer je serieus te spelen, houdt het na een paar potjes al op. Ik hang er een beetje tussenin.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 09 sep 2010, 12:05 
Erg leuk spel, Vooral het bouwen gaat mij goed af. Ik probeer altijd een zo schoon mogelijk schip te maken.
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 29 sep 2010, 23:13 
Geweldig leuk spel met uitstekend in het spel verweven thema! Het doornemen van de spelregels levert al het nodige spelplezier op. Het bouwen is een zenuwslopende onderneming, vooral als de zandloper voor de laatste keer wordt omgedraaid. Remedie: blijven oefenen, of langzamere tegenstanders zoeken, zodat je zelf eens een keer in alle rust de zandloper kan omdraaien en triomfantelijk kan verkondigen: Heren, dames, jullie hebben nog anderhalve minuut! (want ik heb het opgemeten: na exact 88 seconden hebben alle zandkorrels zich door de zandloper heengeworsteld)
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 03 okt 2010, 23:35 
Prima humor in de spelregels en prachtig spel !

Dat mensen van geluk spreken, begrijp ik niet echt.

Je mag tijdens de bouwfase van je schip 3/4 van de kaarten zien en daar moet je natuurlijk zoveel als mogelijk je schip naar bouwen.
Wat niet wegneemt dat je natuurlijk brute pech kan hebben.

Maar proefondervindelijk stel ik vast dat hoe meer je het spel speelt, hoe beter je schepen worden en het ongelooflijk leuk puzzelen blijft (vooral de tijdsdruk als ook andere spelers beter worden!).
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 25 apr 2011, 10:44 
Avatar gebruiker
Tja, speltechnisch gezien is het geen grote hoogvlieger, maar het spel levert gewoon zulke hilarische momenten op dat het van mij toch een dikke 9 krijgt.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 29 nov 2011, 10:31 
Avatar gebruiker
Heel leuk, typisch iets wat je altijd al hebt willen doen, je eigen ruimtenschip bouwen! Ook de eindfase is leuk omdat je dan keihard geconfronteerd wordt met je falen;)
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: ma 06 aug 2012, 18:04 
Avatar gebruiker
Voorlopig met een cijfer gewaardeerd, m'n mening komt eventueel later nog...
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 07 aug 2012, 18:05 
Avatar gebruiker
Galaxy Trucker is een prima spel. De niet te lange speelduur wordt bewaakt door de zandloper die erbij gebruikt kan worden. Draag zorg voor een mooi ruimteschip. Het leuke is dat volgens de regels bijna niemand kan verliezen maar net iets minder wint.

Het is een pretje om de spelregels door te lezen met de woordspellingen en grappen en grollen die daar in staan.

Zeer leuk spel ook met kinderen vanaf een jaar of 8
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 08 aug 2012, 10:07 
zeer grappig spel. Een minpuntje: de keren dat ik dit spel gespeeld heb, was het steeds moeilijk om de leider in te halen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 10 aug 2012, 22:36 
Super spel. Origineel.
De stress bij het bouwen onder tijdsdruk en dan de ontknoping: heb ik de juiste keuzes gemaakt?
Heerlijk om je tegenstander zijn schip uit elkaar te zien vallen!
Je moet je wel een beetje kunnen inleven in het thema. Met een tegenspeler die de kaarten gewoon 'ondergaat' is de fun er snel af.
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 31 aug 2012, 19:44 
Avatar gebruiker
Origneel spel met prachtig thema en uitvoering. Bouw zo snel mogelijk een ruimteschip en neem het op tegen allerlei gevaren. Hilarische momenten als flinke stukken van de schepen afbreken!
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 11 jul 2013, 18:35 
Tja. Is het grappig dat iemand z'n zorgvuldig opgebouwde ruimteschip aan flarden geschoten wordt? Ja. Wil ik dat keer op keer opnieuw zien? Nee.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 05 feb 2014, 18:13 
Vind dit niet echt een spel, maar eerder puzzelgraaien onder tijdsdruk.

Desondanks kan ik er wel pret om hebben.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 17 jul 2016, 01:19 
Mijn nieuwste toevoeging van Vlaada Chvátil. Nu twee keer gespeeld met 2 en dat was erg leuk. Spelregels zijn al ontzettend grappig (net als bij Dungeon Petz) en ook het spel zelf is erg leuk. Dan heb je je schip met veel pijn en moeite in elkaar gezet en dan draai je net de verkeerde kaart en/of gooi je ongelukkig met de dobbelstenen en dondert alles in elkaar. Mijn zoontje vindt het ook ontzettend leuk, dus hoog op de play list :)
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: ma 25 dec 2017, 00:56 
Ik had hoge verwachtingen van dit spel, maar het viel erg tegen. De eerste fase vond ik ronduit vreemd. Het bouwen van een ruimteschip leek me een leuk idee, maar dat dit onder tijdsdruk en volgens de methode: 'graaien wat je graaien kan' moest gebeuren vond ik een afknapper.
Het spel duurde ook veel te lang voor wat het is. Ik denk dat er een veel beter spel van te maken was geweest. (maar wie ben ik...)
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 18 feb 2018, 09:40 
Zeer leuk spel, niet te ernstig nemen.
Hoewel we tegenwoordig geen van beide het nog over niet hart krijgen om te vertrekken met schepen met open connectoren
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 28 jan 2019, 14:13 
Avatar gebruiker
Ligretto-gewijs tegels pakken en assembleren tot iets wat in de verte lijkt op een ruimteschip en daarna o.b.v. een aantal willekeurige kaarten kijken of je ruimteschip a) heel blijft en b) nog iets doet wat punten oplevert.

Het spel is doordrenkt met humor (lees de regels en ga in therapie als je deze met een stalen smoel tot je kan nemen), dus verwacht geen uitgebalanceerd, perfect doorgerekend spel. Door de willekeurige kaarten en het gebruik van twee bijzonder stoute kubusjes (lees: dobbelstenen) hangt het spel ook van geluk aan elkaar (pun intended).

Ik amuseer me hier best wel mee (vooral met schoolgaande of vroegpuberende jongens is dit genieten), maar vind wel dat het spel te lang duurt: na 2x tegels graaien heb ik het wel weer gezien.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO