Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2526 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Ghost Stories
Categorie: Themaspel, Expertspel
Uitgegeven in: 2008
Uitgever: Repos Production
Link uitgever: http://www.rprod.com/
Auteur: Antoine Bauza
Illustrator: Pierô
Uitbreiding(en): Ghost Stories White Moon
7.8
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 3 / 10   Strategie 7 / 10  
  Speelduur 90 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 1 - 4  
19 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Vele doden vielen bij de beëindiging van het terreurbewind van Wu-Feng, heerser van de negen hellen. De urn met zijn as werd begraven op het kerkhof van een dorp in het Middenrijk. Jaren zijn voorbijgegaan en de vervloekte legende is vergeten door de levenden. Verborgen in de hel is Wu-Feng echter niets vergeten. Zijn onderzoek heeft hem de plaats van de urn onthuld, waarmee hij weer levend kan terugkeren. De schaduw van zijn incarnatie reikt al tot de dorpsbewoners, die zich niet bewust zijn van het naderende gevaar. Gelukkig houden de Fat-Si (Taoïstische monniken) de wacht op de grens van leven en dood. Gewapend met hun moed, geloof en kracht proberen ze om de incarnatie van Wu-Feng naar de hel terug te sturen. Ghost Stories
Spelbespreking Ghost Stories

Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spellenclub13
Recensie: Spellengek
Recensie: Spelinzicht
Samenvatting: Boardgamegeek
Spelregels: Rprod

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Ghost Stories

Bartjes!

32

2644

ma 14 apr 2014, 23:04

Elsje07

Geen ongelezen berichten [iPad] Ghost Stories

P.T.

2

460

za 29 okt 2011, 18:06

P.T.

Geen ongelezen berichten Klein Nieuws - Augustus 2011

BaSL

2

1082

wo 17 aug 2011, 22:18

Bart

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Ghost Stories

Dharquen

8

1123

ma 07 nov 2011, 21:39

spellenclubapeldoorn

Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen Poll: Beste coöperatieve spel

P.T.

84

8907

di 25 aug 2015, 11:23

BaSL

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Ghost Stories - Reacties (19)
Geplaatst: vr 23 jan 2009, 15:24 
Avatar gebruiker
Ik vind het erg moeilijk om een oordeel over dit spel te vellen. Wat mij in eerste instantie aantrok was het coöperatieve aspect van dit spel: samen winnen of allen ten onder. Zulke spellen zijn zeldzaam. In eerste instantie kon ik nog wel enthousiast worden over deze titel: de combinatie van heftig spelverloop, goed artwork en veel overleg doen deze titel duidelijk goed.

Maar de twijfel begint nu toe te slaan. Ten eerste waren er vrij veel regelonduidelijkheden, die nu gelukkig vrijwel zijn opgelost. Het tweede aspect vind ik echter veel zwaarder wegen: het is mij, na een keer of 13, 14 spelen, nog steeds niet gelukt een keer te winnen---op het allerlaagste niveau, wel te verstaan, waar het regelboekje zelfs een beetje smalend over doet. Nog veel erger is dat ik ook niet het gevoel krijg dat ik telkens een beetje beter wordt, maar wel dat een gunstig spelverloop eerder te danken was aan mazzeltjes bij het trekken van kaarten en gooien van dobbelstenen dan aan een superieure strategie.

Er zijn er die vinden dat juist het aspect dat je écht goed moet spelen om maar een kans te maken bijdraagt aan de charme van het spel. Ik ben het daar niet mee eens: moeilijk is prima, maar dan omdat de spelers het willen, en niet omdat het spel het oplegt. Daarom kan ik het spel eigenlijk ook geen cijfer geven. Ik vind het een dikke 7 voor wat betreft idee, uitvoering en intensiteit, maar vooralsnog een 2-tje als het gaat om de doenbaarheid en spelinzicht dat steeds beter wordt.
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 28 apr 2009, 21:43 
Avatar gebruiker
Onlangs heb ik Ghost Stories voor de eerste keer gespeeld, op makkelijkste niveau. Of we goed waren of gewoon geluk gehad hebben laat ik in het midden. Een van de spelers had Ghost Stories al enkele keren gespeeld, en kon ons een aantal tips geven. Maar het was wel een spannende én nipte strijd. Mag een volgende keer zeker terug op tafel komen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 13 dec 2009, 16:46 
Avatar gebruiker
Ghost Stories is een cooperatief spel dat zorgt voor spannende momenten aan de speltafel. Met de dobbelstenen is het geluk aan de hoge kant; middels de tao-fiches kun je daar dan wel weer wat invloed op uitoefenen, mits de geesten de tao-fiches niet ongeldig gemaakt hebben.

Vooralsnog hebben we nog niet gewonnen in de beginnersvariant, maar we moeten het dan ook nog wat vaker proberen.
Edit: wat een ontlading! Het achtste potje hebben we in winst omgezet. Wat een enorm spannend spel! Hoppa, een tien!
10
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 28 dec 2009, 01:44 
Avatar gebruiker
Naast pandemie een geweldig cooperatief spel. Een hoge dosis spanning met vele keuze mogelijkheden om het spel te spelen. Jammer dat de makkelijkste graad eigenlijk al meteen best moeilijk is. Dit beperkt je in het verhogen van je niveau denk ik.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: wo 11 aug 2010, 21:19 
Ik weet niet zo goed wat ik van dit spel moet vinden. Het leek eerst heel leuk, maar viel toen toch wat tegen. Het is gewoon ontzettend moeilijk om te winnen. We spelen het nu steeds zo dat één kleur (blauw) zich steeds doodspeelt en een andere (groen) hem weer tot leven wekt. Dat lijkt het beste te werken, maar maakt het spel wel dodelijk saai, want met de helft van de poppetjes doe je gewoon steeds dezelfde actie.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 27 nov 2011, 19:14 
Avatar gebruiker
Voor de volledige beoordeling, bekijk mijn Video Uitleg & review.
Nox' Spellenzolder.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: di 13 maart 2012, 21:15 
Avatar gebruiker
Ok, ik zal meteen aangeven dat ik niet de bordspelversie, maar de iPad versie hiervan gespeeld heb, maar de regels zijn hetzelfde. Ghost Stories doet mij gelijk een beetje denken aan een lightversie van Arkham Horror, waar je ook dingetjes verzamelt en deze gebruik om wezens te verdrijven. Ik heb er nu een paar potjes opzitten, maar tot nu toe nog geen 1 gewonnen. Maar goed, ik had al begrepen dat de leercurve van dit spel vrij pittig is.
Het materiaal ziet erg mooi uit en geeft een goede sfeer af.
Ik hoop t nog es in bordspelvorm te mogen spelen.. Een stevige 8.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: vr 10 aug 2012, 17:04 
Avatar gebruiker
Dit spel staat al geruime tijd zeer hoog op mijn verlanglijst en is dan ook van de spellen die ik niet bezit het meest gespeelde spel.

Het is een coöperatief spel dat er mooi uitziet en waarbij het thema met een beetje verbeelding voor de nodige spanning zorgt. En die spanning is duidelijk te voelen als wij het spel spelen, want zelf op het laagste niveau is het spel al zeer moeilijk om te winnen.

Gevoelsmatig komt er bij Ghost Stories iets meer geluk kijken dan bij Pandemie vanwege het gebruik van de dobbelstenen (welk geluk/pech je nog enigzins kunt beinvloeden overigens), maar dit stoort absoluut niet.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: za 18 aug 2012, 08:15 
Avatar gebruiker
Het thema sprak ons eerst helemaal niet aan, maar wouden het wel eens proberen!

Het was een leuk, coöperatief spel, maar voelt toch heel anders dan Pandemie of Het Verboden Eiland! Voor herhaling vatbaar! (en hopelijk winnen we dan wel)
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: ma 20 aug 2012, 08:22 
Avatar gebruiker
Heerlijk co-op spel waar je lekker in komt door het mooie art werk. Thema prachtig uitgewerkt!
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: ma 01 jul 2013, 21:33 
Avatar gebruiker
Moeilijk spel, enkel nog maar op de Ipad gespeeld. Misschien dat ik het ooit eens win.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: di 23 jul 2013, 15:16 
Avatar gebruiker
Heel leuk spel, maar heel moeilijk om dit spel te winnen!
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 19 okt 2013, 16:51 
Avatar gebruiker
Geweldig spel met enorm veel uitdaging en sfeer!!!!

Het begint al bij de doos die er schitterend uitziet en al direct de sfeer van het spel oproept. Ook al het materiaal in de doos ziet er schitterend uit en is heel mooi uitgewerkt. Als je bekijkt wat je voor je geld qua materiaal krijgt, dan vind ik het alvast een goede koop.

Maar Ghost Stories is ook gewoon een erg goede koop omdat het een schitterend spel is. Op het laagste niveau biedt het al heel wat uitdaging, maar moest dit je ooit te saai worden biedt het spel je nog genoeg mogelijkheden tot meer uitdaging. Ook het coöperatieve element is zeer sterk uitgewerkt en er zal veel overleg nodig zijn om de geesten te verslagen. Tegenover sommige andere coöps zoals verboden eiland of Scotland Yard heb ik hier ook echt het gevoel dat je echt keuzes moet maken en niet gewoon de meest logische weg moet inslagen. Voor alle fans van coöps lijkt dit me dan ook een must have!

Ik was al een wreed neige fan van 7 wonders en Hanabi. En ook Takenoko vind ik een leuk tijdverdrijf. Met deze 4de telg van Antoine Bauza die ik ontdek, groeit mijn respect voor deze spelletjesauteur dan ook enorm. Vooral de verscheidenheid die hij in al deze spellen ligt : SCHITTEREND!
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 20 apr 2015, 14:12 
Een toppertje zowel met vier als alleen. Zeer moeilijk te winnen tegen het bord. Is voor mij een pluspunt. Ik verlies el graag tegen het bord om nadien mijn tactiek aan te scherpen. Een spel dat meermaals op tafel komt, zelfs als solospel.
9
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 05 feb 2016, 00:25 
Avatar gebruiker
Lekker uitdagend, sfeervol en kleurrijk spel waarbij het écht de bedoeling is om samen te werken. Geluk speelt soms echter toch een net iets te grote rol (bijvoorbeeld wanneer er een kettingreactie is van geesten die steeds andere geesten oproepen. Al een paar keer gehad dat er dan in één beurt vier bij kwamen!). Maar dat drukt de pret niet, want de wil om te winnen na een eerdere nederlaag doet ons keer op keer terugkomen op dit goed uitgewerkte spel!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 26 nov 2016, 10:29 
Avatar gebruiker
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 03 sep 2017, 09:15 
mijn lievelingsspel. Het kostte flink wat potjes om het goed te leren spelen; in eerste instantie werden we steeds snel door de niet aflatende horde ghosts overspoeld. Nu is het iedere keer weer een hele uitdaging. Heel spannend spel, prachtig uitgevoerd.
10
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 30 jan 2019, 15:43 
Avatar gebruiker
Ik ben gek op coöperatieve spellen en deze leek me best wel leuk, het zag er best wel mooi uit en er was zelfs een mogelijkheid tot solospelen aanwezig, maaaarrrrrr ....

De geluksfactor van de dobbelstenen is te groot aanwezig.
Het spel is te moeilijk, zelfs het laagste niveau is amper te winnen. Daardoor vind ik het spel niet leuk: het demotiveert om elke keer op je jeweetwel te krijgen.

Een onvoldoende gaat me te ver, maar teleurstelling overheerst toch wel een beetje. Teken aan de wand dat 'Ghost stories' op dit moment onderop een stapel spellen op zolder stof staat te verzamelen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: ma 01 apr 2019, 22:31 
Enorm goed spel, alleen niet voor iedereen vrees ik. Het spel is niet moeilijk om te spelen maar wel moeilijk om te winnen. Ik hou hier wel van.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO