Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: do 31 okt 2019, 00:39 
Beheerder
Avatar gebruiker

Berichten: 4742
Woonplaats: Sint-Truiden - BE
SPIEL-organisator Friedhelm Merz Verlag verstuurde na afloop van de recente editie van de beurs volgend persbericht:

"SPIEL '19 eindigt opnieuw met recordcijfers - De spellenindustrie begint de kersthandel in een optimistische stemming.
 
SPIEL '19 -de grootste beurs voor bordspellen wereldwijd- eindigde met recorddeelnamecijfers van 209.000 spellenfans, kopers en licentiehouders van over de hele wereld (vorig jaar 190.000). Met ongeveer 1.200 exposanten (vorig jaar: 1.150) en meer dan 1.500 nieuwe uitgaven (vorig jaar: 1.400) had de beurs het record van vorig jaar al vanaf het begin verbroken. De aanzienlijk grotere tentoonstellingsruimte, de nieuwe halstructuur en het verbeterde toelatingssysteem zorgden voor een nog betere spelervaring.


 
De spellenindustrie heeft de afgelopen jaren een ongekende bloei gekend en rapporteert recordverkoopcijfers voor 2019. De moderne wereld van bord- en kaartspellen fascineert steeds meer mensen: 's werelds grootste openbare evenement voor bordspellen trok in vier dagen een recordaantal van 209.000 spellenfans naar de tentoonstellingshallen in Essen. Vooral jonge volwassenen worden steeds enthousiaster over de hobby en kiezen bewust voor een vorm van analoog entertainment.

De EDUCATORS 'DAY, die voor het eerst werd gehouden als onderdeel van de SPIEL, toonde ook aan dat spelen meer is dan alleen ontspanning. Het gaf opvoeders, leraren en geïnteresseerden de gelegenheid om meer te weten te komen over het potentieel van bordspellen op scholen en in het volwassenenonderwijs. Daarnaast werden verschillende paneldiscussies georganiseerd, onder meer over de situatie van Iraanse bordspeluitgevers en over de ecologische voetafdruk die bordspellen achterlaten.Ook dit jaar bood de innoSPIEL award een duidelijke advies aan de consumenten. Het familiespel AB DURCH DIE MAUER won de prijs gewonnen voor zijn bijzonder innovatieve concept:

    In AB DURCH DIE MAUER willen 2 tot 4 geesten zich vermommen. Ze zijn op zoek naar de nodige accessoires. Maar plots staan de kasten niet meer ze zich eerder bevonden. AB DURCH DIE MAUER creëert de illusie dat speelstukken echt door muren kunnen stappen. Dit gebeurt met behulp van de innovatieve combinatie van een roterend bord met drie magnetische schuifregelaars, die onder het speeloppervlak zijn bevestigd. AB DURCH DIE MAUER werd ontworpen door Jürgen Adams en uitgegeven bij Zoch Spiele. Het is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 7 jaar en duurt ongeveer 20 minuten. Prijs: ongeveer 35 EUR.

Twee grote liefdadigheidscampagnes maakten ook deel uit van SPIEL '19: de cakedonatiecampagne "BrettSPIELcake" en de verkoop van spellen geschonken door uitgevers. Hierdoor kon op zondag een mooie gift ter waarde van 10.770 EUR worden aangeboden aan de vereniging "Balu und Du", die buitenschoolse activiteiten voor basisschoolkinderen tussen 6 en 10 jaar promoot. De vereniging zal het geld gebruiken voor de startupfinanciering voor een nieuwe locatie in Essen.


 
Ter gelegenheid van SPIEL '19 rapporteerde de Association of Games Publishers (Interessengemeinschaft Spieleverlage e.V.) een groei van 4% voor het jaar 2019. De afgelopen vijf jaar is de Duitse bordspelindustrie met meer dan 40% gegroeid. Van alle speelgoed zijn klassieke spellen en puzzels de belangrijkste productgroep in de periode van de kerstverkopen.

De volgende Internationale Spieltage SPIEL '20 vindt plaats van 22 tot 25 oktober 2020 in Messe Essen."


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Spiel  
 Feed - Onderwerp - SPIEL '19 eindigt opnieuw met recordcijfers  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Tags

AB DURCH DIE MAUER, Friedhelm Merz Verlag, Jürgen Adams, Spiel 2019, Zoch Spiele, innoSPIEL 2019[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®