Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

Magic?
https://www.bordspelmania.eu/verzamelspellen/topic13955.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  JamesJX [ vr 20 feb 2015, 13:48 ]
Berichttitel:  Magic?

Heeft er iemand ervaring met dit kaartspel? Ik heb de boeken gelezen, en ik speel graag spellen, dus de combinatie leek me ideaal. Ik heb ook over het bordspel gelezen, spreekt mij wel aan, maar ik heb geen medespelers. Speel vaak maar met 2en. Is bijvoorbeeld een basisset hier geschikt voor?

Auteur:  larsje86 [ vr 20 feb 2015, 14:01 ]
Berichttitel:  Re: verkopen verzameling magic

Wat een korte vraag, maar daar zijn zoveel antwoorden op mogelijk.
Ja ik heb ervaring met het spel, op verschillende niveau's.

Het kaartspel dan....
Het is een verzamelkaartspel, de naam zegt het al... verzamelen.
Er zijn weet ik hoeveel series (echt VEEL) waarvan 15 basissets, wat eigenlijk niet zoveel inhoudt verder, iets simepelere mechanics.

Als je het wil gaan spelen lijkt het mij een goed idee om een duel deckpack te kopen. (of Clash pack) (Of 2 intro packs) Dan heb je 2 decks die goed in elkaar zitten om tegen elkaar mee te spelen. Alleen heeft dit niet veel met de "hobby" magic te maken. Maar het is een perfecte introductie voor het spel (en betaalbaar)


Daarnaast denk ik dat je beter een nieuw topic had kunnen maken.

Er zijn veel sites die echt alleen op magic gericht zijn. Ook nederlandstalige. Zelf ben ik 10 jaar geleden gestopt met mijn verzameling/toernooien spelen. Heb sinds kort een Peasant (alleen common kaarten (meestal vrij goedkoop)) Cube (set van 360 kaarten), waarmee ik met vrienden speel, dit is een betaalbare eenmalige (mogelijk met wat veranderingen door de tijd heen) uitgave waarmee ik tot 8 vrienden kan Magic'en. Maar lijkt me geen goede manier om met Magic te starten.

Gr. Lars

Auteur:  Jahwe [ zo 22 feb 2015, 11:33 ]
Berichttitel:  Re: Magic?

Als je van de omgeving Leuven bent ben je altijd welkom in de winkel. Ik heb 2 intro packjes liggen om nieuwelingen introducties te geven ;-)

Auteur:  Ruud2009 [ zo 22 feb 2015, 13:12 ]
Berichttitel:  Re: Magic?

Helemaal eens met Lars, duel decks.. en als dat bevalt misschien de starter kit en wat rommelen met kaarten uit de duel decks.

Auteur:  Geek Passion [ zo 22 feb 2015, 16:59 ]
Berichttitel:  Re: Magic?

Ik speel magic sinds 1995. Het is een spel waarin je steeds verder kunt gaan en continu geld aan uit kunt blijven geven.

Persoonlijk heb ik hier veel plezier van gehad en zelfs nu nog.

Let wel: de mechanics en tactics zijn lastig om onder de knie te krijgen en het kost een goudmijn, maar als je dit spel eenmaal kent.. zijn andere spellen zo te leren.

Auteur:  larsje86 [ ma 23 feb 2015, 09:20 ]
Berichttitel:  Re: Magic?

De regels doorlezen en begrijpen is super makkelijk, alleen elke kaart (oke niet ELKE) veranderd de regels een klein beetje. En om de synergie van kaarten te begrijpen is er maar 1 middel: SPELEN!

Daarnaast is het een spel wat HEEL veel geld kan kosten, maar dat is niet persé nodig, zie mijn eerdere verhaal. voor €150,- kan je jaren plezier met een aantal vrienden hebben zonder dat je er meer aan uit hoeft te geven. (ik zeg niet dat dit de beste manier is om het spel te spelen, maar zeker de betaalbaarste) Dus bekijk het mogelijk spelen van een Cube.... Pauper of niet.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/