Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




16 berichten | Pagina 1 van 2 | Ga naar pagina: 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: zo 02 feb 2014, 16:21 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2467
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "Lewis & Clark", uitgegeven door Ludonaute, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust.
1-5 Spelers
90-120 Minuten Speeltijd

* Wat zit er in de doos? - 00:46
* Opzetten v/h Spel - 02:34
* Speluitleg - 05:03
* Review - 18:31

In samenwerking met The Orange Dwarf, Russische Bordspeluitleg.


Bijlagen:
Lewis & Clark.jpg
Lewis & Clark.jpg [ 117.36 KiB | 1054 keer bekeken ]

_________________
Watch me on Youtube!
Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 01 sep 2015, 10:37 
Body & Soul
Avatar gebruiker

Berichten: 1148
Woonplaats: Vorselaar
Bastiaan,

Een vraagje ... als je met een verplichte aktie een karakterkaart activeert, moet je dan eerst de aktie van het karakter uitvoeren en daarna pas de (eventueel) primaire grondstoffen nemen van dat karakter?
Dit kan sterk invloed hebben op het spelverloop, en daarom toch wel belangrijk.
Zie voorbeeld ...Afbeelding
In dit voorbeeld moet je eerst de karakterkaart aktie doen zijnde een voedsel betalen om je scout 2 plaatsen te verzetten of een kano voor 4 of een paard voor 2 plaatsen. En pas daarna mag je gaan voor de (eventuele) primaire grondstoffen in dit geval pels.
Of speelt het geen rol wanneer je de (eventuele) primaire grondstoffen doet en je karakteraktie.
Dit kan een aanzienlijk voordeel opleveren bij bepaalde karakterkaarten.

_________________
http://www.spelletjesenzo2290.wordpress.com
https://www.facebook.com/Spelletjes.Enzo.2290/
https://www.instagram.com/spelletjes_enzo_2290/?hl=nl


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 01 sep 2015, 10:50 
a.k.a. Tio
Avatar gebruiker

Berichten: 1454
Woonplaats: Beerse
Je neemt de primaire grondstoffen enkel als je een karakter speelt dat primaire grondstoffen kan verzamelen (zoals de 4 kaarten in je starthand naast deze en de powwow). Met jouw kaart kan je dus geen grondstoffen verzamelen, enkel reizen. Dat symbool staat enkel op de kaart voor wanneer iemand een kaart speelt om grondstoffen te verzamelen, dan ga je kijken naar alle openliggende grondstoffensymbolen bij jezelf en je 2 buren en dat is de hoeveelheid grondstoffen die je krijgt (evt vermenigvuldigt met de sterkte van je kaart).

_________________
SPELHAMELS BEERSE:
Elke 3de vrijdag en 1ste zaterdag vd maand: gratis spelavond in Den Anker in Beerse!

meer info op onze website en Facebook [WIM]


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 01 sep 2015, 11:24 
8. Abyss (2014)

Berichten: 2709
Woonplaats: Dessel
The Iced One schreef:
Je neemt de primaire grondstoffen enkel als je een karakter speelt dat primaire grondstoffen kan verzamelen (zoals de 4 kaarten in je starthand naast deze en de powwow). Met jouw kaart kan je dus geen grondstoffen verzamelen, enkel reizen. Dat symbool staat enkel op de kaart voor wanneer iemand een kaart speelt om grondstoffen te verzamelen, dan ga je kijken naar alle openliggende grondstoffensymbolen bij jezelf en je 2 buren en dat is de hoeveelheid grondstoffen die je krijgt (evt vermenigvuldigt met de sterkte van je kaart).

Inderdaad, als je deze kaart bv drie keer activeert kan je drie maal reizen, dat kan variëren van eender welke combinatie van onderstaande drie :

- één voedsel voor 2 stappen in het water
- één kano voor 4 stappen in het water
- één paard voor 2 stappen over de bergen

Je kan dus bv als je drie kano's geeft, 12 stappen in het water doen, maar je kan ook van elk eentje afgeven en 6 stappen in het water doen en 2 over de bergen, etc ...
De mogelijkheden zijn legio, maar je krijgt met deze kaart NOOIT grondstoffen. Het symbool rechtsboven dient enkel voor het aantal grondstoffen te bepalen dat je krijgt als je een grondstoffenkaart uitspeelt van die betreffende soort.
Stel je speelt een kaart uit om voedsel te krijgen dan ga je eerst kijken hoeveel van de voedselsymbolen er zichtbaar open liggen bij jezelf én bij je twee buren (zowel links als rechts), voor elke keer dat je de kaart activeert mag je zoveel voedsel pakken uit de voorraad. Stel dat er in dit specifiek voorbeeld vier symbolen liggen, dan krijg je per keer dat je de kaart activeert 4 voedsel, dus maximaal 12 voedsel aangezien je een kaart nooit meer dan drie keer kan activeren.

_________________
elke 3de vrijdag en 1e zaterdag van de maand : spelavond in taverne Den Anker in Beerse (gratis toegang !)


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 01 sep 2015, 12:35 
Body & Soul
Avatar gebruiker

Berichten: 1148
Woonplaats: Vorselaar
Iced One & Dirk, bedankt dat lost alle problemen op sé :-)

Nu gaan we dat deze avond toch eens terug spelen, misschien dat ik dan toch win :-D

_________________
http://www.spelletjesenzo2290.wordpress.com
https://www.facebook.com/Spelletjes.Enzo.2290/
https://www.instagram.com/spelletjes_enzo_2290/?hl=nl


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 01 sep 2015, 12:37 
9. Rokoko (2013)

Berichten: 2709
Woonplaats: Dessel
ozymandias schreef:
Iced One & Dirk, bedankt dat lost alle problemen op sé :-)

Nu gaan we dat deze avond toch eens terug spelen, misschien dat ik dan toch win :-D

Zeker doen, is een topspel !!! Best met drie max vier spelers. Vijf kan heel lang duren :wink:

_________________
elke 3de vrijdag en 1e zaterdag van de maand : spelavond in taverne Den Anker in Beerse (gratis toegang !)


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 01 sep 2015, 13:31 
Body & Soul
Avatar gebruiker

Berichten: 1148
Woonplaats: Vorselaar
ja ik heb het gelezen in de spelregels ... eerst effe met 2 spelen opdat de regels er goed inzitten. Daarna andere uitnodigen om aan tafel mee aan te schuiven om het te spelen (en eventueel uit te leggen).

_________________
http://www.spelletjesenzo2290.wordpress.com
https://www.facebook.com/Spelletjes.Enzo.2290/
https://www.instagram.com/spelletjes_enzo_2290/?hl=nl


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 01 sep 2015, 13:32 
Body & Soul
Avatar gebruiker

Berichten: 1148
Woonplaats: Vorselaar
dirk schreef:
ozymandias schreef:
Iced One & Dirk, bedankt dat lost alle problemen op sé :-)

Nu gaan we dat deze avond toch eens terug spelen, misschien dat ik dan toch win :-D

Zeker doen, is een topspel !!! Best met drie max vier spelers. Vijf kan heel lang duren :wink:


Dirk, hebben jullie 18 september spelavond? Misschien Cavum eens spelen dan?

_________________
http://www.spelletjesenzo2290.wordpress.com
https://www.facebook.com/Spelletjes.Enzo.2290/
https://www.instagram.com/spelletjes_enzo_2290/?hl=nl


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 01 sep 2015, 22:19 
1. Lords of Waterdeep (2012)

Berichten: 2709
Woonplaats: Dessel
ozymandias schreef:
dirk schreef:
ozymandias schreef:
Iced One & Dirk, bedankt dat lost alle problemen op sé :-)

Nu gaan we dat deze avond toch eens terug spelen, misschien dat ik dan toch win :-D

Zeker doen, is een topspel !!! Best met drie max vier spelers. Vijf kan heel lang duren :wink:


Dirk, hebben jullie 18 september spelavond? Misschien Cavum eens spelen dan?

Inderdaad, vrijdag 18 september is het spelavond in Beerse. Als je komt wil ik tegen dan zeker Cavum nog eens doornemen en op tafel leggen !!

_________________
elke 3de vrijdag en 1e zaterdag van de maand : spelavond in taverne Den Anker in Beerse (gratis toegang !)


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 01 sep 2015, 23:42 
Body & Soul
Avatar gebruiker

Berichten: 1148
Woonplaats: Vorselaar
dirk schreef:
ozymandias schreef:
dirk schreef:
ozymandias schreef:
Iced One & Dirk, bedankt dat lost alle problemen op sé :-)

Nu gaan we dat deze avond toch eens terug spelen, misschien dat ik dan toch win :-D

Zeker doen, is een topspel !!! Best met drie max vier spelers. Vijf kan heel lang duren :wink:


Dirk, hebben jullie 18 september spelavond? Misschien Cavum eens spelen dan?

Inderdaad, vrijdag 18 september is het spelavond in Beerse. Als je komt wil ik tegen dan zeker Cavum nog eens doornemen en op tafel leggen !!

Ik heb juist op de kalender gezien dat ik dat weekend plantjesverkoop heb. Als voorzitter zijnde moet ik dan aanwezig zijn. Je weet wel plantjes voor Kom Op Tegen kanker.

_________________
http://www.spelletjesenzo2290.wordpress.com
https://www.facebook.com/Spelletjes.Enzo.2290/
https://www.instagram.com/spelletjes_enzo_2290/?hl=nl


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 02 sep 2015, 09:18 
Body & Soul
Avatar gebruiker

Berichten: 1148
Woonplaats: Vorselaar
Kan er iemand mij helpen met de volgende kaart van Lewis & Clark.
Deze zat bij het spel, dat ik 2de hands heb gekocht, maar staat niet beschreven in de spelregels.
De kaarten die we hebben en in de regels staan beschreven gaan tot 54. Ook op naam gekeken en niets gevonden.
Afbeelding

_________________
http://www.spelletjesenzo2290.wordpress.com
https://www.facebook.com/Spelletjes.Enzo.2290/
https://www.instagram.com/spelletjes_enzo_2290/?hl=nl


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 02 sep 2015, 10:59 
9. Rokoko (2013)

Berichten: 2709
Woonplaats: Dessel
Dat is een uitbreidingskaart van Lewis & clark (ik dacht van vorig jaar in Essen, ik heb deze alleszins ook).
Meer info op BGG

http://boardgamegeek.com/boardgameexpan ... chaboussit

_________________
elke 3de vrijdag en 1e zaterdag van de maand : spelavond in taverne Den Anker in Beerse (gratis toegang !)


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 02 sep 2015, 11:29 
Body & Soul
Avatar gebruiker

Berichten: 1148
Woonplaats: Vorselaar
Niet bij stil gestaan om het op BGG te gaan zoeken ;-), dank u wel Dirk.

Dit is uitleg bij deze kaart:
"When playing Lewis & Clark: Cédrick Chaboussit, a promotional card for Lewis & Clark that features the game's designer, you can change any space in front of your Scout into a Mountain space if it is a River space, or into a River space if it is a Mountain. Use the Additional Route tokens to do so."

Ik vermoed dan ook dat als je deze aktie zou doen, dat dit ook voor de andere spelers geldt ... dus een echt voordeel haal je niet uit deze kaart, veronderstel ik.

_________________
http://www.spelletjesenzo2290.wordpress.com
https://www.facebook.com/Spelletjes.Enzo.2290/
https://www.instagram.com/spelletjes_enzo_2290/?hl=nl


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 02 sep 2015, 11:33 
5. Shipyard (2009)

Berichten: 2709
Woonplaats: Dessel
ozymandias schreef:
Niet bij stil gestaan om het op BGG te gaan zoeken ;-), dank u wel Dirk.

Dit is uitleg bij deze kaart:
"When playing Lewis & Clark: Cédrick Chaboussit, a promotional card for Lewis & Clark that features the game's designer, you can change any space in front of your Scout into a Mountain space if it is a River space, or into a River space if it is a Mountain. Use the Additional Route tokens to do so."

Ik vermoed dan ook dat als je deze aktie zou doen, dat dit ook voor de andere spelers geldt ... dus een echt voordeel haal je niet uit deze kaart, veronderstel ik.

Juist wel denk ik, als andere spelers denken dat ze over bergen moeten en ze verzamelen alles om dat te doen en jij kan dat nét voor hun neus veranderen in water, zou dat wel eens héél sterk kunnen zijn :wink:

_________________
elke 3de vrijdag en 1e zaterdag van de maand : spelavond in taverne Den Anker in Beerse (gratis toegang !)


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 03 sep 2015, 17:14 
Geheim Genootschap

Berichten: 1117
Woonplaats: Westmalle
Ah heb je het spel dan toch gekocht? Dat is goed! :)

Zat de demo nog ver in het geheugen? ;)


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
16 berichten | Pagina 1 van 2 | Ga naar pagina: 1, 2  Volgende


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - Lewis & Clark  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL, ozymandias

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Tags

Lewis & Clark



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO