Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

Nox' Spellenzolder - Biblios
https://www.bordspelmania.eu:443/videoreviews-speluitleg/topic12581.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  Dharquen [ di 26 aug 2014, 12:54 ]
Berichttitel:  Nox' Spellenzolder - Biblios

Uitleg & Review van het spel "Biblios", uitgegeven door Iello, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust.
2-4 Spelers
30 Minuten Speeltijd

* Wat zit er in de doos? - 01:11
* Opzetten v/h Spel - 02:05
* Speluitleg - 03:06
* Review - 11:16

In samenwerking met De Rode Pion
Afbeelding

Bijlagen:
Biblios.jpg [303.02 KiB]
376 keer gedownload

Auteur:  dirk [ di 26 aug 2014, 13:01 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Biblios

Is het de bedoeling dat je de kaarten open op tafel legt ??
Wij spelen namelijk altijd dat enkel de startspeler de kaarten ziet en ze naar eigen goeddunken verdeelt zonder dat de andere spelers deze gezien hebben wat volgens mij voor veel meer spanning zorgt aangezien je bijna nooit weet wie welke kaart heeft of welke kleur hij of zij probeert te verzamelen.

Auteur:  JensVerwaest [ di 26 aug 2014, 13:35 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Biblios

Wij spelen ook altijd met "gesloten" kaarten...
Enkel indien je met 3 of 4 spelers speelt, komen er volgens mij kaarten "open" op tafel te liggen.
(Je eigen kaart blijft gesloten, en ook de "auction" kaart blijft gesloten. Enkel de kaarten voor de andere spelers komen bij ons "open" op tafel)

Wel een top spel trouwens!

Auteur:  WTULTC [ di 26 aug 2014, 14:55 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Biblios

Langzaam maar zeker komen we er achter hoe groot de spellenzolder en de inmiddels beroemde witte tafel is. Leuk filmpje weer.

Auteur:  Dharquen [ di 26 aug 2014, 15:46 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Biblios

Jullie hebben gelijk. Alleen de kaarten voor de andere spelers worden open neergelegd.

Auteur:  Dharquen [ di 26 aug 2014, 15:47 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Biblios

WTULTC schreef:
Langzaam maar zeker komen we er achter hoe groot de spellenzolder en de inmiddels beroemde witte tafel is. Leuk filmpje weer.

Soms te klein voor de camera's die ik heb. :P
Bedankt.

Auteur:  dirk [ di 26 aug 2014, 20:16 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Biblios

Dharquen schreef:
Jullie hebben gelijk. Alleen de kaarten voor de andere spelers worden open neergelegd.

Zelfs dit doen wij niet, wij leggen of geven alle kaarten blind zodat niemand anders deze ziet behalve de startspeler, maakt het minder overzichtelijk en dat vind ik bij deze een voordeel !! :wink:
Wel een topspel trouwens

Auteur:  Jorrit [ di 26 aug 2014, 22:00 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Biblios

haha moest soms wel hard lachen om de blikken van degene die op dat moment niet aan het praten/presenteren is! Een tip is het letten op het verschil in volume in de stemmen, je bent af en toe slechter te verstaan dan je partner.

Los daarvan, bedankt voor weer een uitleg!

Auteur:  Dharquen [ wo 27 aug 2014, 11:51 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Biblios

Ik moet daar inderdaad wat scherper op zijn, bedankt voor de tip! :thumbup:

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/