Alles over Spel 2019
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spel 2019





8 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di 28 apr 2015, 14:53 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2560
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "Five Tribes", uitgegeven door Days of Wonder, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust.
2-4 Spelers
60-90 Minuten Speeltijd

* Wat zit er in de doos? - 00:56
* Opzetten v/h Spel - 02:11
* Speluitleg - 04:18
* Review - 15:07

In samenwerking met Spelgroep "The Orange Dwarf", in Hellevoetsluis.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 29 apr 2015, 14:59 
Jakkiebak!

Berichten: 57
Woonplaats: Hillegom
Deze heb ik al een tijdje op m'n lijst staan, maar ik ben toch bang dat het spel wat in herhaling gaat vallen op den duur. Voor sommige mensen zou het tevens wat abstract over kunnen komen. Voordat ik een besluit neem, ga ik toch eens proberen dit spel ergens te spelen. Thanks voor de review


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: wo 29 apr 2015, 15:36 
Indiaan

Berichten: 43
Woonplaats: Mol (Belgie)
Ik raad deze zonder voorbehoud aan.
Ikzelf speel alles en speel deze met zowel casual gamers als heavy gamers (voor deze laatste is het wel een tussendoortje :) )

Ik hield niet zo van Istanbul. een spel dat ook het mancala mechanisme gebruikt.
Ik vond het spelen ervan best nog wel prettig. Maar de puntentelling daar is nog werk aan. Op één spel na zijn onze spellen beslecht door de tiebreaker.

Five tribes is interessanter om te spelen omdat het ganse speelbord van je is. en de zet van je medespelers nieuwe kansen geeft. Je bent niet beperkt door je eigen mannetjes. die zijn er namelijk niet.

Ik raad wel aan deze voor het merendeel vanuit je buikgevoel te spelen. Er bestaat namelijk de kans dat je zaken begint te overanalyseren. Indien het spel langer dan 2 uur duurt is dat het geval geweest.

Over het is steeds hetzelfde. Wel daar is iets van aan maar dat geldt voor Ticket to ride of stone age ook. Maar het maakt niet uit omdat het steeds toch net iets anders is.
Hier heb je d djinns het speelbord en de tribes die zorgen voor verandering.; in stone age de hutten en boten; en in TTR de bestemmingen en beschikbare kaarten

Ik plaats deze in dezelfde groep van spellen.
In deze drie spellen is er zelden een gelijke stand.

Indien je een collectie opbouwt dan zijn dit de spellen die ik aanraad.
alle spellen zijn gericht op casual gamers maar daar is genoeg te doen om ook ervaren gamers happy te houden.

1. Ticket to ride (anniversary edition)
2. Five tribes
3. Stone age
4. diamant (of Incan gold)
5. Machi koro
6. Dixit
7. Lost cities (2 speler)
8. Augustus (eigenlijk bingo worker placement)

Als je dan iets meer helt naar zwaardere dingen (deze zijn nog medium)

9. chicago express
10. russian railroads
11. Agricola of caverna
12. Hoogspanning
13. Jambo (2 speler)
14. 1812 Invasion of canada (om toch wat oorlog te hebben)

Maar ik wijk af. :)


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: wo 29 apr 2015, 23:18 
Horige

Berichten: 17
Ik ben nog nieuw hier, dus ga ongetwijfeld heel veel domme dingen zeggen...

Mooie uitleg, duidelijk video, super. Spel ziet er ook mooi uit.

Voor mijn gevoel is hier echter een heel makkelijk te leren (maar moeilijk te winnen) spel, namelijk Wari of Oware, heel ingewikkeld gemaakt.

Strategisch gezien moet je bij Five Tribes ook goed doortellen en acties van andere spelers incalculeren, om de meeste witte of gele meeples te bemachtigen. De rest van het spel ligt in het verlengde van deze actie. Dat is net als bij Wari of Oware: boontjes oppakken, doortellen en in het laatste vak waar je legt scoren.

http://en.wikipedia.org/wiki/Oware


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: wo 29 apr 2015, 23:58 
Condottiërre
Avatar gebruiker

Berichten: 901
Woonplaats: Nijmegen
Het enige minpunt vind ik het bieden, op een of andere manier drukt dat de pret. Vaak overpay ik of zijn er nog genoeg gelijke goeie zetten. Ik weet het persoonlijk nog net zo niet of ik het echt een goed spel vind.


Sent from my iPad using Tapatalk


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 30 apr 2015, 11:24 
Koning Paul!
Avatar gebruiker

Berichten: 2139
Woonplaats: Rotterdam
jeex schreef:
Ik ben nog nieuw hier, dus ga ongetwijfeld heel veel domme dingen zeggen...

Mooie uitleg, duidelijk video, super. Spel ziet er ook mooi uit.

Voor mijn gevoel is hier echter een heel makkelijk te leren (maar moeilijk te winnen) spel, namelijk Wari of Oware, heel ingewikkeld gemaakt.

Strategisch gezien moet je bij Five Tribes ook goed doortellen en acties van andere spelers incalculeren, om de meeste witte of gele meeples te bemachtigen. De rest van het spel ligt in het verlengde van deze actie. Dat is net als bij Wari of Oware: boontjes oppakken, doortellen en in het laatste vak waar je legt scoren.

http://en.wikipedia.org/wiki/Oware


Ja de mechaniek van dit spel is gebaseerd op dat van het Mancala spel. Het oppakken van de meeples en herplaatsen op andere tegels (bij mancala, bakjes). Maar er is dan nog vanalles en nog wat omheen gemaakt om het niet de naam mancala te geven.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 25 mei 2015, 14:26 
Garnaal

Berichten: 347
Woonplaats: Waardenburg
Bedankt voor de review!

Op mij heeft het spel een goede indruk gemaakt. Lijkt me leuk om te spelen en het zal met ieder spel of groep weer een anders zijn. Voor mij iig een spel om aan mijn collectie toe te voegen ;)

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 26 jul 2015, 22:15 
Garnaal

Berichten: 350
Woonplaats: Duffel (België )
De uitleg is nu in het Nederlands en word uitgegeven door Osmodee :thumbup:

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
8 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - Five Tribes  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aglorie en 2 gasten


Tags

Five Tribes



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO