Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenspektakel 2019





11 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: do 07 jul 2016, 21:35 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2554
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "Avonturenland", uitgegeven door Haba, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerustop spellenzolder@gmail.com.
2-4 Spelers
45 Minuten Speeltijd

* Wat zit er in de doos? - 00:53
* Opzetten v/h Spel - 01:50
* Speluitleg - 04:02
* Review - 12:13

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: za 09 jul 2016, 13:20 
Jakkiebak!
Avatar gebruiker

Berichten: 67
Woonplaats: eeklo (belgië)
Eigenaardig hoe 'mild' je bent als het om een héél eenvoudig Kramer & Kiesling spel gaat met 4 **** en spellen als Quadropolis, Discoveries, Evolution , enz ... het moeten stellen met 3 *** .


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: za 09 jul 2016, 13:44 
..........
Avatar gebruiker

Berichten: 6026
Woonplaats: Leusden
kwazimodo schreef:
Eigenaardig hoe 'mild' je bent als het om een héél eenvoudig Kramer & Kiesling spel gaat met 4 **** en spellen als Quadropolis, Discoveries, Evolution , enz ... het moeten stellen met 3 *** .


Da's toch het mooie van 'smaken verschillen'?


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
BerichtGeplaatst: za 09 jul 2016, 14:14 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2554
Woonplaats: Amersfoort
Mild is niet het juiste woord.
Ik ben onder de indruk van hoe dit enorm simpele mechanisme zo'n super gaaf spel weet te creëren, dat ook nog eens voor jong & oud, beginner & expert geschikt is. Dat is waarom mijn waardering zo hoog is.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 12 jul 2016, 12:14 
Jakkiebak!
Avatar gebruiker

Berichten: 67
Woonplaats: eeklo (belgië)
Erwin schreef:
kwazimodo schreef:
Eigenaardig hoe 'mild' je bent als het om een héél eenvoudig Kramer & Kiesling spel gaat met 4 **** en spellen als Quadropolis, Discoveries, Evolution , enz ... het moeten stellen met 3 *** .


Da's toch het mooie van 'smaken verschillen'?



Daar ben ik het met je volkomen mee eens Erwin, maar Nox geeft altijd een aantal redenen aan waarom hij het een dikke of dunne 3 sterren geeft en moeite heeft om eens 4 sterren te geven ... mijzelf lijkt er helemaal niks vernieuwends in 'Avonturenland' te zitten (ondanks mijn grote waardering voor Kramer en Kiesling ) ... wou ik gewoon eens kwijt ... Misschien wil een mensje af en toe eens wat helderheid in kwoteringen en waarop ze gebaseerd zijn, want af en toe blijft Spielbox me de laatste jaren verbazen met hun waarderingen en heeft een Vasel ook minder en minder impact op mij ... :-) en vindt Ham alles wel goed :-)


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: di 12 jul 2016, 19:11 
9. Rokoko (2013)

Berichten: 2759
Woonplaats: Dessel
kwazimodo schreef:
en vindt Ham alles wel goed :-)

Gelukkig blijft dat wel een zekerheid !! :mrgreen:

_________________
elke 3de vrijdag en 1e zaterdag van de maand : spelavond in taverne Den Anker in Beerse (gratis toegang !)


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 12 jul 2016, 19:37 
..........
Avatar gebruiker

Berichten: 6026
Woonplaats: Leusden
kwazimodo schreef:
Misschien wil een mensje af en toe eens wat helderheid in kwoteringen en waarop ze gebaseerd zijn, want af en toe blijft Spielbox me de laatste jaren verbazen met hun waarderingen en heeft een Vasel ook minder en minder impact op mij ... :-) en vindt Ham alles wel goed :-)


Ik heb een tip om je te bevrijden van deze 'kwoteringdruk'. Schrijf een recensie voor Bordspeler.nl. Die gast doet niet aan cijfers en sterren. :lol:


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
BerichtGeplaatst: wo 13 jul 2016, 11:09 
Jakkiebak!
Avatar gebruiker

Berichten: 67
Woonplaats: eeklo (belgië)
je brengt me op een idee ! :-) :-) :-)


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: vr 15 jul 2016, 18:21 
Garnaal

Berichten: 350
Woonplaats: Duffel (België )
Het lijkt mij een heel droog spel.
Toch maar eerst eens proberen denk ik.
Afgaande op de uitleg zou ik het zeker geen 4 sterren geven, maar het spel krijgt bij mij wel een kans :roll:

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: za 16 jul 2016, 15:42 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2554
Woonplaats: Amersfoort
kattaklop schreef:
Het lijkt mij een heel droog spel.
Toch maar eerst eens proberen denk ik.
Afgaande op de uitleg zou ik het zeker geen 4 sterren geven, maar het spel krijgt bij mij wel een kans :roll:

Absoluut doen, het is verre van droog. Juist heel uitdagend, in mijn opinie. ;)

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: za 16 jul 2016, 17:01 
a.k.a. Tio
Avatar gebruiker

Berichten: 1507
Woonplaats: Beerse
Ik heb het spel al drie maal gespeeld en me elke keer geamuseerd. Het voelt een beetje aan zoals de oude euro's die met weinig regels toch interessante beslissingen opleveren. Het is geen diep strategisch spel, maar eerder tactisch en aan de lichte kant. Maa wat mij betreft leuk none the less :)

_________________
SPELHAMELS BEERSE:
Elke 3de vrijdag en 1ste zaterdag vd maand: gratis spelavond in Den Anker in Beerse!

meer info op onze website en Facebook [WIM]


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
11 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - Avonturenland  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Fastfriend en 5 gasten


Tags

Avonturenland



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO