Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




33 berichten | Pagina 1 van 3 | Ga naar pagina: 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za 01 jul 2017, 06:48 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2433
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "Scythe", uitgegeven door Stonemaier Games, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust op spellenzolder@gmail.com.
1-5 Spelers
90-120 Minuten Speeltijd
Voor meer over bordspellen, ga naar http://www.bordspelmania.eu/index.php

* Wat zit er in de doos? - 01:04
* Opzetten v/h Spel - 03:01
* Speluitleg - 05:23
* Review - 22:51

In samenwerking met Spelgroep "The Orange Dwarf", in Hellevoetsluis.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: zo 02 jul 2017, 13:25 
Keep Exploring Games
Avatar gebruiker

Berichten: 2029
Woonplaats: Hellevoetsluis
Helemaal mee eens! :thumbup:

_________________
Kickstarter voor Adventures on the High Seas:
https://www.kickstarter.com/projects/ma ... -high-seas


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: zo 02 jul 2017, 13:45 
Just my luck
Avatar gebruiker

Berichten: 915
Woonplaats: Groningen
Dharquen schreef:
Uitleg & Review van het spel "Scythe", uitgegeven door Stonemaier Games, door Nox' Spellenzolder.

In samenwerking met Spelgroep "The Orange Dwarf", in Hellevoetsluis.

Uit de review:
"Want het is natuurlijk gewoon een worker placement game met area control."

Eh, dat area control klopt wel, maar hoe is dit een worker placement game?


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 04 jul 2017, 15:29 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2433
Woonplaats: Amersfoort
Bruno schreef:
Dharquen schreef:
Uitleg & Review van het spel "Scythe", uitgegeven door Stonemaier Games, door Nox' Spellenzolder.

In samenwerking met Spelgroep "The Orange Dwarf", in Hellevoetsluis.

Uit de review:
"Want het is natuurlijk gewoon een worker placement game met area control."

Eh, dat area control klopt wel, maar hoe is dit een worker placement game?

Je kiest met jouw pion 1 actie van "worker bord", daarmee moet je vooruit kijken en plannen, want een actie waar de pion al staat wordt voor de volgende ronde geblokkeerd. Dit voelt voor mij aan als worker-placement.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 04 jul 2017, 15:55 
Just my luck
Avatar gebruiker

Berichten: 915
Woonplaats: Groningen
Dharquen schreef:
Je kiest met jouw pion 1 actie van "worker bord", daarmee moet je vooruit kijken en plannen, want een actie waar de pion al staat wordt voor de volgende ronde geblokkeerd. Dit voelt voor mij aan als worker-placement.

Dank voor de opheldering! Ik dacht dat het een verspreking was. En niet om op alle slakken zout te leggen hoor, maar dat is in mijn ogen toch een behoorlijk ruime opvatting van worker placement.

Wat in het algemeen onder worker placement verstaan wordt is dat de groep van te selecteren opties voor meerdere spelers beschikbaar is. In Scythe kies je iedere ronde een actie op je eigen bord met de beperking dat je niet twee keer dezelfde achter elkaar mag kiezen. Meer niet. Tenzij je Rusviet (de rode factie) speelt, dan kun je wel steeds dezelfde actie kiezen.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 04 jul 2017, 15:58 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2433
Woonplaats: Amersfoort
Zit ook wat in. Hoe dan ook, als we maar genieten van het spel. ;)

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 10 jul 2017, 21:20 
6. Terraforming Mars (2016)
Avatar gebruiker

Berichten: 810
Woonplaats: Bladel
Alleen voor de vormgeving alleen al zou ik dit spel willen hebben. (Ik zag dat er zelfs den artwork-boek is, dat is zeker het overwegen waard.) Daarnaast vind ik het ook een pluspunt dat combat slechts een klein deel van het spel is.

Hoe oud is dit spel eigenlijk? Ik vind BGG een lastige site om die info op te vinden. Ook kan ik nog niet zo goed zien of er al meer expansions zijn dan de twee extra facties.

_________________
Recent speelde ik...

Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 10 jul 2017, 21:35 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 5710
Woonplaats: Rijen
Afbeelding

Check dit schitterend bewerkte knipseltje :mrgreen:

Jaartal van eerste uitgave staat telkens bovenaan bij de naam.

Alle uitbreidingen - inclusief promokaarten of wat dan ook - vind je onder Expansions.


Bijlagen:
Knipsel.JPG [109.18 KiB]
29 keer gedownload

_________________
Afbeelding
Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 11 jul 2017, 03:47 
9. My Little Scythe (2017)
Avatar gebruiker

Berichten: 810
Woonplaats: Bladel
Thanks! Zo ver had ik toevallig nog niet doorgeklikt en op de mobiele weergave zag het er ook weer net even wat anders uit :) wilde zeggen dat ik het raar vond dat The Wind Gambit niet te koop was bij The Summoner, maar zie nu bij een andere webshop dat die pas in november uit komt.

_________________
Recent speelde ik...

Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 12 jul 2017, 11:03 
1. Scythe (2016)
Avatar gebruiker

Berichten: 810
Woonplaats: Bladel
Wilde eigenlijk nog vragen of er redenen zijn om Scythe níet te kopen, maar ik ben gisteravond gezwicht en heb hem besteld :D

_________________
Recent speelde ik...

Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 12 jul 2017, 11:40 
2. Food Chain Magnate (2015)
Avatar gebruiker

Berichten: 98
Woonplaats: Deventer
Hmm, ik had nog wel een reden om hem niet te kopen... Ik heb het (slechts) twee keer gespeeld, maar dat was voor mij genoeg. De reden is dat ik bij mij het beeld is dat het een behoorlijk ongebalanceerd spel is. En dan vind ik een spel niet meer interessant.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: wo 12 jul 2017, 12:17 
6. Terraforming Mars (2016)
Avatar gebruiker

Berichten: 810
Woonplaats: Bladel
In welk opzicht? Zijn de facties niet allemaal even sterk?

_________________
Recent speelde ik...

Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 12 jul 2017, 12:50 
2. Food Chain Magnate (2015)
Avatar gebruiker

Berichten: 98
Woonplaats: Deventer
Mijn ervaring was inderdaad dat sommige combinaties van facties met je persoonlijke workerboard dermate versterkend of verzwakkend kunnen zijn dat er grote krachtsverschillen ontstaan. Dit heeft te maken met de grondstoffen die je als factie in het begin hebt gecombineerd met bijvoorbeeld de grondstoffen die je nodig hebt om Mechs in het spel te brengen. Als dat naadloos bij elkaar past heb je een enorm voordeel en uiteraard omgekeerd.
Het idee is dus wel aardig dat je door al die mogelijke combinaties variaties in het spel brengt, maar de onbalance die het met zich meebrengt vind ik te groot. En uiteraard kan je wel uitzoeken welke combinaties dan wel weer tot balancering van het spel leiden, en misschien is dat ook wel ergens op het web terug te vinden, maar ik speel dan liever een spel waar die balans al in het spel zit.
Maar goed hordes mensen die het een geweldig spel vinden, dus die hebben er blijkbaar niet zo'n last van :wink:


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: wo 12 jul 2017, 15:19 
5. Viticulture Essential Edition (2015)
Avatar gebruiker

Berichten: 810
Woonplaats: Bladel
Haha inderdaad, je lijkt hierbij in de minderheid ;) Goed, ik heb het al gekocht, dus ik ga het sowieso zelf ervaren. Wat ik begrijp uit de reviews is dat er meerdere routes naar de overwinning zijn, dus het zou ook kunnen dat mechs niet per sé je einddoel (hoeven) zijn.

_________________
Recent speelde ik...

Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 12 jul 2017, 16:01 
8. Brass: Lancashire (2007)
Avatar gebruiker

Berichten: 98
Woonplaats: Deventer
Ik ben benieuwd naar je ervaringen.
De mechs zijn overigens geen doel op zich, maar geven je nieuwe eigenschappen waardoor je meer kan.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
33 berichten | Pagina 1 van 3 | Ga naar pagina: 1, 2, 3  Volgende


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - Scythe  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL, Dharquen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Tags

Scythe



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO