Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  





8 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 01 maart 2019, 17:49 
Gouverneur
Avatar gebruiker

Berichten: 2363
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "Nemesis", uitgegeven door Awaken Realms, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust op spellenzolder@gmail.com.
1-5 Spelers
90-150 Minuten Speeltijd
Voor meer over bordspellen, ga naar http://www.bordspelmania.eu/index.php

* Wat zit er in de doos? - 01:36
* Opzetten v/h Spel - 04:05
* Speluitleg - 08:56
* Review - 32:31

Verduidelijking:
Ik heb ik in mijn filmpje de acties niet helemaal helder uitgelegd.
Je moet 1 kaart uit jouw hand afleggen voor een "basic" actie en als op die kaart/kamer een 1 of 2 staat moet je dat aantal extra kaarten afleggen om de kosten te betalen.

_________________
Watch me on Youtube!


Laatst bijgewerkt door Dharquen op za 02 maart 2019, 16:54, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: vr 01 maart 2019, 19:10 
Grote Dienaar

Berichten: 125
Woonplaats: Groningen
Absoluut verdiend eindcijfer. Inmiddels Nemesis meerdere malen mogen spelen en de sfeer, gameplay en de productiewaarde zijn van hoge kwaliteit.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: zo 03 maart 2019, 06:51 
Mr. group pledge
Avatar gebruiker

Berichten: 309
Woonplaats: Kaprijke, België
Kan me erin vinden.
Ik heb het echter een 9 gegeven. Het feit dat de health van de aliens elke keer verandert (je trekt na elke aanval een nieuwe kaart) zorgt ervoor dat ik dit geen perfecte score geef.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 03 maart 2019, 12:04 
Zwarte piet

Berichten: 7
Vinden jullie dit spel de moeite om te kopen als het alleen voor de solo-ervaring is? Of kan ik dan het geld beter aan een ander spel spenderen, want deze is niet zo goedkoop.

Blijkbaar heeft het spel voor de solo-variant een 'special Objectives deck' en ik heb schrik dat de spelevaring dan een beetje beknot wordt.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: wo 06 maart 2019, 21:53 
Gouverneur
Avatar gebruiker

Berichten: 2363
Woonplaats: Amersfoort
manducator schreef:
Vinden jullie dit spel de moeite om te kopen als het alleen voor de solo-ervaring is? Of kan ik dan het geld beter aan een ander spel spenderen, want deze is niet zo goedkoop.

Blijkbaar heeft het spel voor de solo-variant een 'special Objectives deck' en ik heb schrik dat de spelevaring dan een beetje beknot wordt.

Dat vind ik lastig, ik speel eigenlijk nooit alleen. En dit spel komt, naar mijn mening, beter tot zijn recht met meerdere spelers die elkaar "gezond" wantrouwen. Er zit inderdaad redelijk wat extra's bij voor de solo variant, maar daar zou ik het spel niet speciaal voor kopen. Maar nogmaals, ik heb deze variant nog niet gespeeld.
Misschien dat anderen ervaring hebben?

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 11 maart 2019, 23:22 
Horige
Avatar gebruiker

Berichten: 11
Woonplaats: Nijmegen
Bedankt voor je recensie! Leuk om te horen hoe de beleving van het spel je zo goed is bevallen.

Ik heb de KS gesteund en ben zeer benieuwd hoe het spel bij mijn spellengroep gaat bevallen. Een beetje paranoia tussen vrienden is gezond. Toch? :D


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: di 12 maart 2019, 10:30 
1. Scythe (2016)
Avatar gebruiker

Berichten: 781
Woonplaats: Bladel
Spel ziet er echt fantastisch uit. Ik krijg er echt een Aliens-gevoel bij (de tweede film uit de Alien film-franchise). Ik vond de mogelijkheid voor een hidden traitor in Dead of Winter ook altijd een mooi mechanisme. Bij spellen als Secret Hitler en Weerwolven ben ik altijd heel doorzichtig als bad guy, in DoW kon ik dat veel beter maskeren.

Helaas speel ik bijna nooit meer spellen met m'n vrienden, dus puur solo. Weet ook niet of Nemesis dan de moeite voor me is. Ik wacht dan liever op Aliens: Another Glorious Day In The Corps (als die er überhaupt komt).

_________________
Recent speelde ik...

Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: za 16 maart 2019, 12:17 
Gouverneur
Avatar gebruiker

Berichten: 2363
Woonplaats: Amersfoort
Mr. V schreef:
Ik heb de KS gesteund en ben zeer benieuwd hoe het spel bij mijn spellengroep gaat bevallen. Een beetje paranoia tussen vrienden is gezond. Toch? :D

Altijd genieten, als er gezond wantrouwen is. ;)

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
8 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - Nemesis  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Tags

Nemesis



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO