Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

Nox' Spellenzolder - Nemesis
https://www.bordspelmania.eu:443/videoreviews-speluitleg/topic25056.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  Dharquen [ vr 01 maart 2019, 17:49 ]
Berichttitel:  Nox' Spellenzolder - Nemesis

Uitleg & Review van het spel "Nemesis", uitgegeven door Awaken Realms, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust op spellenzolder@gmail.com.
1-5 Spelers
90-150 Minuten Speeltijd
Voor meer over bordspellen, ga naar http://www.bordspelmania.eu/index.php

* Wat zit er in de doos? - 01:36
* Opzetten v/h Spel - 04:05
* Speluitleg - 08:56
* Review - 32:31

Verduidelijking:
Ik heb ik in mijn filmpje de acties niet helemaal helder uitgelegd.
Je moet 1 kaart uit jouw hand afleggen voor een "basic" actie en als op die kaart/kamer een 1 of 2 staat moet je dat aantal extra kaarten afleggen om de kosten te betalen.

Auteur:  Nautilus [ vr 01 maart 2019, 19:10 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Nemesis

Absoluut verdiend eindcijfer. Inmiddels Nemesis meerdere malen mogen spelen en de sfeer, gameplay en de productiewaarde zijn van hoge kwaliteit.

Auteur:  StanTem [ zo 03 maart 2019, 06:51 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Nemesis

Kan me erin vinden.
Ik heb het echter een 9 gegeven. Het feit dat de health van de aliens elke keer verandert (je trekt na elke aanval een nieuwe kaart) zorgt ervoor dat ik dit geen perfecte score geef.

Auteur:  manducator [ zo 03 maart 2019, 12:04 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Nemesis

Vinden jullie dit spel de moeite om te kopen als het alleen voor de solo-ervaring is? Of kan ik dan het geld beter aan een ander spel spenderen, want deze is niet zo goedkoop.

Blijkbaar heeft het spel voor de solo-variant een 'special Objectives deck' en ik heb schrik dat de spelevaring dan een beetje beknot wordt.

Auteur:  Dharquen [ wo 06 maart 2019, 21:53 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Nemesis

manducator schreef:
Vinden jullie dit spel de moeite om te kopen als het alleen voor de solo-ervaring is? Of kan ik dan het geld beter aan een ander spel spenderen, want deze is niet zo goedkoop.

Blijkbaar heeft het spel voor de solo-variant een 'special Objectives deck' en ik heb schrik dat de spelevaring dan een beetje beknot wordt.

Dat vind ik lastig, ik speel eigenlijk nooit alleen. En dit spel komt, naar mijn mening, beter tot zijn recht met meerdere spelers die elkaar "gezond" wantrouwen. Er zit inderdaad redelijk wat extra's bij voor de solo variant, maar daar zou ik het spel niet speciaal voor kopen. Maar nogmaals, ik heb deze variant nog niet gespeeld.
Misschien dat anderen ervaring hebben?

Auteur:  Mr. V [ ma 11 maart 2019, 23:22 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Nemesis

Bedankt voor je recensie! Leuk om te horen hoe de beleving van het spel je zo goed is bevallen.

Ik heb de KS gesteund en ben zeer benieuwd hoe het spel bij mijn spellengroep gaat bevallen. Een beetje paranoia tussen vrienden is gezond. Toch? :D

Auteur:  Stijnhoofd [ di 12 maart 2019, 10:30 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Nemesis

Spel ziet er echt fantastisch uit. Ik krijg er echt een Aliens-gevoel bij (de tweede film uit de Alien film-franchise). Ik vond de mogelijkheid voor een hidden traitor in Dead of Winter ook altijd een mooi mechanisme. Bij spellen als Secret Hitler en Weerwolven ben ik altijd heel doorzichtig als bad guy, in DoW kon ik dat veel beter maskeren.

Helaas speel ik bijna nooit meer spellen met m'n vrienden, dus puur solo. Weet ook niet of Nemesis dan de moeite voor me is. Ik wacht dan liever op Aliens: Another Glorious Day In The Corps (als die er ├╝berhaupt komt).

Auteur:  Dharquen [ za 16 maart 2019, 12:17 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Nemesis

Mr. V schreef:
Ik heb de KS gesteund en ben zeer benieuwd hoe het spel bij mijn spellengroep gaat bevallen. Een beetje paranoia tussen vrienden is gezond. Toch? :D

Altijd genieten, als er gezond wantrouwen is. ;)

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/