Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




9 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 12 feb 2020, 16:50 
Grote Dalmuti
Avatar gebruiker

Berichten: 2705
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "Borgia", uitgegeven door Phalanx Games, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust op spellenzolder@gmail.com.
3-5 Spelers
90 Minuten Speeltijd
Voor meer over bordspellen, ga naar http://www.bordspelmania.eu/index.php

* Wat zit er in de doos? - 00:52
* Opzetten v/h Spel - 01:50
* Speluitleg - 03:16
* Review - 17:54

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: zo 16 feb 2020, 11:23 

Berichten: 13
Deze uitleg klopt niet. Zitten veel fouten in. Waar gezegd wordt in het begin dat die grote blauwe kaart een reference is dan is dit fout want het is een basis bezit, hieronder kun je namelijk een ambtenaar en een kunstenaar beschermt neerleggen. Machtswaarde van het basisbezit is al 3. Kunstenaars die aan het begin van het spel worden uitgedeeld en direct gespeeld moeten worden, moeten ook gelijk betaald worden. Dus het honararium moet ten alle tijden betaald worden. Ik daag je zelfs uit dit spel eens goed te spelen, gaat er niet om of iemand van dit soort spelen liefhebber is maar wel dat dit spel eens goed uitgelegd wordt want het spel verdiend het om een goed voor het daglicht te verschijnen.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 16 feb 2020, 16:17 
Party Animal

Berichten: 404
Woonplaats: Den Haag
@tangmaster, ik zie je correcte speluitleg vol spanning tegemoet! :)

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 18 feb 2020, 20:16 
Grote Dalmuti
Avatar gebruiker

Berichten: 2705
Woonplaats: Amersfoort
@tangmaster: Ik heb bepaalde elementen inderdaad niet helemaal goed/duidelijk uitgelegd. Dus ik ben blij met jouw aanvullingen.

Echter blijf ik van mening dat dit spel met bepaalde spelgroepen niet uit de verf komt en dat door het mechanisme er te weinig verborgen informatie is om het "spannend" te houden. Maar dat is mijn ervaring en ik vind het belangrijk dat jullie vooral je eigen mening vormen over een spel.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 19 feb 2020, 12:09 
Condottiƫrre
Avatar gebruiker

Berichten: 968
Woonplaats: Woerden
is dit niet dat oude spel dat nog destijds in de V&D schappen lag, en afgeserveerd was op bgg? Waarom een review van iets wat waarschijnlijk oop is?

_________________
Een dag niet geleefd is een dag niet gespeeld


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: wo 19 feb 2020, 16:53 
Garnaal
Avatar gebruiker

Berichten: 387
Woonplaats: Utrecht
kosterix schreef:
is dit niet dat oude spel dat nog destijds in de V&D schappen lag, en afgeserveerd was op bgg? Waarom een review van iets wat waarschijnlijk oop is?


Waarom dan een reactie op iets wat waarschijnlijk oop is?
Blijkbaar dus nog actueel genoeg ;)

Neem aan dat Nox (ik wel tenminste) vooral filmpjes maakt omdat ie t leuk vind, niet omdat iets wel of niet verkrijgbaar is.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 20 feb 2020, 22:17 
Grote Dalmuti
Avatar gebruiker

Berichten: 2705
Woonplaats: Amersfoort
kosterix schreef:
is dit niet dat oude spel dat nog destijds in de V&D schappen lag, en afgeserveerd was op bgg? Waarom een review van iets wat waarschijnlijk oop is?

De reden voor de review is simpel, een verzoek vanuit de fans. ;)

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: zo 23 feb 2020, 13:40 

Berichten: 13
Bastiaan_Nox schreef:
@tangmaster: Ik heb bepaalde elementen inderdaad niet helemaal goed/duidelijk uitgelegd. Dus ik ben blij met jouw aanvullingen.

Echter blijf ik van mening dat dit spel met bepaalde spelgroepen niet uit de verf komt en dat door het mechanisme er te weinig verborgen informatie is om het "spannend" te houden. Maar dat is mijn ervaring en ik vind het belangrijk dat jullie vooral je eigen mening vormen over een spel.


OK goed te zien dat je zegt dat het niet helemaal goed uit de verf kwam, kan me het voorstellen. Het spelregelboekje vind ik persoonlijk een grote chaos en slecht geschreven, maar na wat gepuzzel werd het duidelijk. Gespeeld met meerdere mensen bleek het spel goed te werken, blijft alleen over of je het mechanisme van het spel leuk vind. Het nog steeds verkrijgbaar zijn van dit spel zegt misschien genoeg maar het verdiend beter in mijn ogen, maar goed dat is mijn mening.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 25 feb 2020, 09:24 
Grote Dalmuti
Avatar gebruiker

Berichten: 2705
Woonplaats: Amersfoort
En ik vind het altijd fijn als mensen hun ervaringen delen, want dat biedt perspectief. :thumbup:

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
9 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - Borgia  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten


Tags



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®