Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




7 berichten | Pagina 1 van 1 |

Klassiekers reviewen?
Poll eindigt op zo 02 okt 2011, 21:05
Ja. 21%  21%  [ 6 ]
Nee. 64%  64%  [ 18 ]
Kan de vraag herhaald worden. 14%  14%  [ 4 ]
Totaal aantal stemmen : 28
Auteur Bericht
 Berichttitel: Reviews van Klassiekers?
BerichtGeplaatst: zo 18 sep 2011, 21:05 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2508
Woonplaats: Amersfoort
Ik heb een aantal spellen in de kast liggen die iedereen wel eens heeft gespeeld, danwel van gehoord heeft.
Het gaat om spellen zoals monoploy, mens-erger-je-niet, backgammon, scrabble, etc.

Mijn vraag, is er enige behoefte dat er video uitleg/reviews komen van dit soort klassiekers.

Graag hoor ik van jullie.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: zo 18 sep 2011, 21:10 
10. Jungle Speed (1997)
Avatar gebruiker

Berichten: 1801
Woonplaats: Steenwijk
Persoonlijk zit ik niet te wachten op uitleg van spellen die ik al ken.
De meeste klassiekers heb ik in mijn opvoeding wel meegekregen.
Dat wil niet zeggen dat er geen behoefte aan is, alleen vraag ik me af of hier je doelgroep dan zit.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 18 sep 2011, 21:39 
Regenmaker
Avatar gebruiker

Berichten: 263
Er zijn ook klassiekers als Colditz, Aquire, Black Box, Duivelsdriehoek, Tankslag, Axis and Allies, Shogun enz. Veel (zo niet alle) van dit soort spellen is van ver voor het internet. De meeste reviewers nemen, terecht, de nieuwste spellen onder de loep. Maar zo'n Golden Oldie, fris van de Kringloop, Koninginnedagvrijmarkt of van de zolder, verdient ook aandacht. De genoemde voorbeelden van Dharquen zijn wel erg bekend, maar ik ken genoeg mensen die bijvoorbeeld nog nooit Backgammon hebben gespeeld.

_________________
Het voordeel van slim zijn is dat je gemakkelijk kunt doen of je dom bent. Het omgekeerde is veel moeilijker.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: zo 18 sep 2011, 23:02 
www.decktet.com
Avatar gebruiker

Berichten: 1489
Woonplaats: Soesterberg
Ik heb 'Ja' gestemd, maar daarbij dacht ik vooral aan goede oude spellen. Reviews van Monopoly en zo zit ik niet zo op te wachten. Maar het kan zomaar zijn dat je persé een negatieve review aan je portfolio toe wilt voegen :D

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 19 sep 2011, 14:24 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 1818
Woonplaats: Deerlijk
Seabie schreef:
Ik heb 'Ja' gestemd, maar daarbij dacht ik vooral aan goede oude spellen. Reviews van Monopoly en zo zit ik niet zo op te wachten. Maar het kan zomaar zijn dat je persé een negatieve review aan je portfolio toe wilt voegen :D


Zelfde idee, hier. Een review van spellen van voor het internet is best ok, maar ik wacht echt niet op besprekingen van Monopoly, Levensweg,...

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 19 sep 2011, 20:38 
Professor Pimpel
Avatar gebruiker

Berichten: 226
Woonplaats: Joure (Friesland)
Een klassieke video review van dat soort klassiekers is wellicht wel wat veel.
Maar een speciale review als "de 10 meest voorkomende fouten waarmee het monopoly spel verziekt kan worden" kan een nuttige aanvulling zijn.
Een voorzet:
- geld van de belasting gaat in de pot
- als je op vrij parkeren komt win je de pot
- geld van kans/alg fonds komt in de pot
- er mag niet onderling gehandeld worden
- er mag niet bij opbod verkocht worden
- je mag onbeperkt lenen bij de bank
- je mag eerst nog even gooien voor je betaald want je komt bijna over start
- huizen eraf voor hetzelfde geld als de bouwkosten (anders is het zo'n gereken)
- hypotheek betalen we geen rente over (anders is het zo'n gereken)
- als je precies op start komt krijg je dubbel geld
er zijn er vast nog wel meer.

Zo is er met klassieke spellen vast een niet klassieke video te maken.

_________________
Winnen is niet het doel als je maar speelt om te winnen.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: ma 03 okt 2011, 12:35 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2508
Woonplaats: Amersfoort
Bedankt voor jullie stemmen & suggesties. :clap:
Ik zal klassiekers die elke spellenkast/lade/vakantie sieren laten voor wat ze zijn.
Maar de crème de la crème van eerdaags eruit halen en deze laten zien.

Topic kan gesloten worden.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
7 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Reviews van Klassiekers?  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Tags



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO