Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

Nox' Spellenzolder - Dominion
https://www.bordspelmania.eu:443/videoreviews-speluitleg/topic5263.html
Pagina 1 van 2

Auteur:  Dharquen [ ma 26 sep 2011, 15:32 ]
Berichttitel:  Nox' Spellenzolder - Dominion

Uitleg & Review van het spel "Dominion", uitgegeven door 999 Games, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust.
2-4 Spelers
30 Minuten Speeltijd


Bijlagen:
dominion-doos.jpg
dominion-doos.jpg [ 22.63 KiB | 1481 keer bekeken ]

Auteur:  Seabie [ ma 26 sep 2011, 18:59 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

Ha! Ik wist wel dat je dit spel leuk zou vinden!

Ook leuk dat je het commentaar aan het einde van de review langer hebt gemaakt en dat je daarbij jezelf weer in beeld neemt. De persoonlijke inzichten aan het einde van een review doen het vaak toch wel voor mij.

Er zit trouwens nog een vertaalfout in de spelregels. Het spel eindigt inderdaad als de stapel provincies op is, maar ook als 3 willekeurige andere stapels op zijn (dus niet persé 3 koninkrijkstapels).

Auteur:  Dharquen [ ma 26 sep 2011, 19:08 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

Ach, als je goed advies krijgt, dan moet je daar natuurlijk wat mee doen. :D

Da's lekker, nog een vertaalfout. Soms vraag ik mij echt af wie men inhuurt om spellen te vertalen, waarschijnlijk dezelfde lui die handleidingen maken voor elektronische apparaten. :P

Auteur:  Iznogoedh [ vr 30 sep 2011, 23:10 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

Leuk dat je een review van dit spel gemaakt hebt. Heb eigenlijk altijd gedacht dat dit spel niets voor mij zou zijn, maar na het bekijken van het filmpje heb ik die mening bijgesteld. Het staat nu hoog op mijn wishlist en zal dit jaar vast nog wel aangeschaft worden.

Auteur:  Dharquen [ vr 30 sep 2011, 23:12 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

Iznogoedh schreef:
Leuk dat je een review van dit spel gemaakt hebt. Heb eigenlijk altijd gedacht dat dit spel niets voor mij zou zijn, maar na het bekijken van het filmpje heb ik die mening bijgesteld. Het staat nu hoog op mijn wishlist en zal dit jaar vast nog wel aangeschaft worden.

Je zal er van genieten! :lol:

Auteur:  gieli0 [ za 17 dec 2011, 14:48 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

wat grappig dat je zegt dat nieuwe spelers worden weg gevaagd, ik kan me namelijk herinneren dat ik met 4 ervaren spelers speelde en het spel gewonnen heb. (ik weet ook niet hoe) maar ik had een deck gemaakt dat zichzelf bijna elke beurt leeg speelde. ik heb het spel maar 1 keer gespeeld dus ik kan niet echt een goed oordeel geven.
wat ik wel leuk vind is dat het er ook in het nederlands is, wat het voor meer mensen toegankelijker maakt. ik denk dat ik deze maar even moet bestellen :)

Auteur:  16 Feet Pauly [ za 17 dec 2011, 15:52 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

gieli0 schreef:
wat grappig dat je zegt dat nieuwe spelers worden weg gevaagd, ik kan me namelijk herinneren dat ik met 4 ervaren spelers speelde en het spel gewonnen heb. (ik weet ook niet hoe) maar ik had een deck gemaakt dat zichzelf bijna elke beurt leeg speelde. ik heb het spel maar 1 keer gespeeld dus ik kan niet echt een goed oordeel geven.
wat ik wel leuk vind is dat het er ook in het nederlands is, wat het voor meer mensen toegankelijker maakt. ik denk dat ik deze maar even moet bestellen :)


Hoe heet dat ook weer? beginnersgeluk? :P

Over het algemeen weten ervaren spelers welke kaarten er in het spel zijn en welke combinaties werken, dit is echter geen garantie voor overwinning.

Auteur:  Dharquen [ zo 18 dec 2011, 03:09 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

Of Gieli0 is gewoon ontzettend goed in Dominion & heeft veel Magic of andere kaartspel ervaring. :P

Auteur:  gieli0 [ zo 18 dec 2011, 12:19 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

veel magic ervaring. en beginnersgeluk/niemand let op mij.

Auteur:  Dharquen [ ma 19 dec 2011, 13:18 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

gieli0 schreef:
veel magic ervaring. en beginnersgeluk/niemand let op mij.

Aha! :clap:

Auteur:  spellenclubapeldoorn [ ma 19 dec 2011, 20:43 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

Weer een goeie film,goed bezig!!

Auteur:  Iznogoedh [ za 24 dec 2011, 20:07 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

Naar aanleiding van jou videoreview heb ik het basisspel vorige week aangeschaft en inmiddels zitten de eerste potjes met 2 spelers er op. Ik blijk het inderdaad een leuk spel te vinden. De korte speelduur en het feit dat je elk potje met andere kaarten kan spelen zijn een groot pluspunt.
Enig minpuntje wat ik tot nu toe gevonden heb. Er hadden van mij nog wel meer verschillende koninkrijkkaarten in het basisspel mogen zitten. :wink:
Het spel smaakt naar meer, véél meer!

Auteur:  16 Feet Pauly [ za 24 dec 2011, 23:04 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

Iznogoedh schreef:
Naar aanleiding van jou videoreview heb ik het basisspel vorige week aangeschaft en inmiddels zitten de eerste potjes met 2 spelers er op. Ik blijk het inderdaad een leuk spel te vinden. De korte speelduur en het feit dat je elk potje met andere kaarten kan spelen zijn een groot pluspunt.
Enig minpuntje wat ik tot nu toe gevonden heb. Er hadden van mij nog wel meer verschillende koninkrijkkaarten in het basisspel mogen zitten. :wink:
Het spel smaakt naar meer, véél meer!


haha dat minpunt wordt iedere keer dat je een uitbreiding koopt een klein beetje verholpen ;)

Auteur:  gieli0 [ zo 25 dec 2011, 14:02 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

ja en er zijn er maar een stuk of 5.

Auteur:  16 Feet Pauly [ zo 25 dec 2011, 14:59 ]
Berichttitel:  Re: Nox' Spellenzolder - Dominion

als je intrige niet meerekend als uitbreiding ja dan zijn het er 5, en niet in iedere doos zit maar 1 extra koninkrijkkaart, ik meen dat intrige en achterland ieder sowieso 3 extra koninkrijkkaarten tellen. Dus dat zijn volgens mij 9 nieuwe? inclusief tuinen kun je een spel maken met alleen maar koninkrijkkaarten hahahaha. mooi hoor.

Pagina 1 van 2 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/