Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




9 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 16 nov 2011, 18:39 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2554
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "In de Ban van de Ring", uitgegeven door 999 Games, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust.
2-5 Spelers
60-90 Minuten Speeltijd

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 16 nov 2011, 21:48 
www.decktet.com
Avatar gebruiker

Berichten: 1489
Woonplaats: Soesterberg
Ik kan me voorstellen dat dit spel niet helemaal op jouw lijf geschreven is, maar voordat dit te veel mensen afschrikt wil ik toch even kwijt dat ik dit echt een topspel vind!

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: do 17 nov 2011, 00:21 
10. Middernacht, Vampierenjacht! (0)

Berichten: 21
Woonplaats: Rozenburg ZH
Opnieuw een fantastische uitleg! Duidelijk en vermakelijk gebracht. Voor mij geldt echter dat dit één van mijn lievelingsspellen is. Het is inderdaad niet gemakkelijk om te winnen, maar dat is ook meteen de grootste uitdaging. Ik heb echter geen ervaring met andere coöperatieve spellen, dus misschien is mijn oordeel niet helemaal objectief.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: do 17 nov 2011, 13:26 
5. Love Letter (2012)
Avatar gebruiker

Berichten: 1789
Woonplaats: Noord-Brabant
Het is vrij spannend, maar wel lang geef mij dan maar liever het Verboden Eiland. Is een stuk makkelijker om uit te leggen en duurt lang niet zo lang. Om het een keertje te spelen vind ik het overigens niet erg.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: vr 02 jan 2015, 14:22 
Horige

Berichten: 17
Woonplaats: Diemen
Hoi,

Zou iemand mij een overzicht kunnen geven van de 23 gebeurtenisfiches (welke zijn het en hoeveel van ieder)?
Ik wil namelijk kijken of mijn tweedehands spel klopt.
Heb zelf grof uitgesplitst 11 "slechte" gebeurtenis fiches zijn en 12 "goede" gebeurtenisfiches.

Bedankt!

Arianne


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: vr 02 jan 2015, 14:51 
Hazelnoot Ridder

Berichten: 631
Woonplaats: Diest (België)
In de ban van de Ring blijft een toppertje in mijn spellenkast, en al helemaal met de 'Vrienden en Vijanden' uitbreiding en 'Battlefields'. De 'Sauron' expansie is iets minder.

Wel opletten met de eerste Nederlandstalige editie van 999 Games, de versie die Bastiaan in de aankondiging toont, niet de versie die hij uiteindelijk bespreekt (die met de oranje ruit op de cover).

Dit is een lijstje van de fouten op de scenarioborden (gebeurtenissen) in de Nederlandstalige eerste editie:

MORIA

Vlucht toch, dwazen!
Toont drie zwarte vierkantjes, het moeten drie zwarte cirkels zijn.

HELM'S DEEP

De orcs stormen voorwaarts.
Toont een jokersymbool, het moet een ringsymbool zijn (levensfiche). Dus hart, zon, ring.

Orcs Veroveren Helm's Deep.
De eerste zin ontbreekt. Die luidt: "Als het tweede deel van Reizen is gedaan, dan.."

SHELOB' LAIR

De Heer van de Nazgul zoekt de ring.
Toont een wit vierkant, het moet een witte cirkel zijn.

MORDOR

Sam redt Frodo.
Toont een wit vierkant, het moet een witte cirkel zijn.

Je hebt dus een foutloze editie als de titel op het doosdeksel omkaderd is door een oranje boord.

_________________
https://detafelplakt.com/


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: vr 02 jan 2015, 15:02 
Hazelnoot Ridder

Berichten: 631
Woonplaats: Diest (België)
arianne61281 schreef:
Hoi,

Zou iemand mij een overzicht kunnen geven van de 23 gebeurtenisfiches (welke zijn het en hoeveel van ieder)?
Ik wil namelijk kijken of mijn tweedehands spel klopt.
Heb zelf grof uitgesplitst 11 "slechte" gebeurtenis fiches zijn en 12 "goede" gebeurtenisfiches.

Bedankt!

Arianne


Goede gebeurtenisfiches (12):
- 3 reizen
- 3 vriendschap.
- 3 vechten
- 3 schuilen

Slechte gebeurtenisfiches (11):
- 6 'gewone' gebeurtenisfiches
- 2 'ring + ringdrager 1 veld in de richting van Sauron'
- 1 'Oog van Sauron': 1 hobbit 2 velden naar Sauron of Sauron 1 veld richting hobbits
- 1 'gewone' gebeurtenis + gezelschap legt samen 3 kaarten van hetzelfde type af
- 1 'gewone gebeurtenis' + gezelschap legt samen 1 kaart, 1 levensfiche en 1 schild af

Hopelijk ben je hier wat mee.

_________________
https://detafelplakt.com/


Laatst bijgewerkt door dominique op vr 02 jan 2015, 19:35, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: vr 02 jan 2015, 18:28 
kooiker

Berichten: 458
Ik heb meerdere cooperatieve spellen maar deze vind ik, zeker samen met Vrienden en Vijanden, toch ook echt spannend en speel ik graag.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: zo 04 jan 2015, 14:34 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2554
Woonplaats: Amersfoort
Iedereen bedankt voor de reacties!
arianne61281 schreef:
Hoi,

Zou iemand mij een overzicht kunnen geven van de 23 gebeurtenisfiches (welke zijn het en hoeveel van ieder)?
Ik wil namelijk kijken of mijn tweedehands spel klopt.
Heb zelf grof uitgesplitst 11 "slechte" gebeurtenis fiches zijn en 12 "goede" gebeurtenisfiches.

Bedankt!

Arianne


Je hebt een email. ;)

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
9 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - In de Ban van de Ring  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 9 gasten


Tags

In de Ban van de Ring



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO