Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




32 berichten | Pagina 1 van 3 | Ga naar pagina: 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: zo 04 dec 2011, 23:56 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2508
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "Caylus", uitgegeven door Ystari Games, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust.
2-5 Spelers
60-150 Minuten Speeltijd


Bijlagen:
caylus.jpg
caylus.jpg [ 76.14 KiB | 1321 keer bekeken ]

_________________
Watch me on Youtube!
Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 00:48 
www.decktet.com
Avatar gebruiker

Berichten: 1489
Woonplaats: Soesterberg
Ik had van tevoren niet verwacht dat jij als toch wel 'Ameritrasher' dit spel zo hoog zou waarderen.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 09:17 
Erelid
Avatar gebruiker

Berichten: 4128
Woonplaats: Emmeloord
Je kan het je anno 2011 (bijna 2012) niet meer voorstellen maar dit was in 2005 toch echt behoorlijk vernieuwend. Het spel wordt niet voor niets de "grandmother of workerplacement" genoemd. Ik was zwaar onder de indruk toen ik dit op Ducosim voor het eerst speelde. William Attia heeft dat toch erg goed bedacht, helaas heeft hij daarna geen spel meer gemaakt (op het Caylus kaartspel na dan).

Ik zag trouwens dat je nog een eerste versie hebt zonder de koning op de voorkant. 8)


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 09:42 
..........
Avatar gebruiker

Berichten: 6006
Woonplaats: Leusden
Dierik schreef:
William Attia heeft dat toch erg goed bedacht, helaas heeft hij daarna geen spel meer gemaakt (op het Caylus kaartspel na dan).


Je vergeet o.a. deze hoogvlieger.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 11:46 
www.olafpieters.nl
Avatar gebruiker

Berichten: 76
Woonplaats: Amsterdam
Seabie schreef:
Ik had van tevoren niet verwacht dat jij als toch wel 'Ameritrasher' dit spel zo hoog zou waarderen.

Hoe zou je dit spel laag kunnen waarderen?

Misschien is het niet het soort spel waar je van houdt, maar in zijn soort is het wel één van de beste.

8)


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 11:53 
www.decktet.com
Avatar gebruiker

Berichten: 1489
Woonplaats: Soesterberg
Voor de duidelijkheid; ikzelf heb dit spel nog nooit gespeeld en kan er dus niet echt over oordelen.

Door het lezen over het spel heeft het spel wel een bepaald bij mij opgewekt en dit beeld staat in flink contrast met het beeld wat ik heb van een aantal andere spellen die Dharquen gereviewd heeft. Vandaar mijn verbaasde reactie.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 18:27 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2508
Woonplaats: Amersfoort
Ik heb gewoon heel veel schik gehad met dit spel. Van tevoren was ik wel wat huiverig, weer een worker placement, art work was niet om over naar huis te schrijven.
Maar het speelt zo lekker soepel & omdat je alles door elkaar doet (omstebeurt workers plaatsen, in volgorde = door elkaar, acties uitvoeren, puntjes scoren, etteren met de provoost), was ik zeer aangenaam verrast.
Het staat niet voor niets in de top 10 van BGG. Het is gewoon echt een goed spel.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 18:50 
www.decktet.com
Avatar gebruiker

Berichten: 1489
Woonplaats: Soesterberg
Misschien toch maar een keer proberen dan. Heeft het net zoals Agricola de neiging om spelers te laten zwijgen? Dat probeer ik namelijk te vermijden...

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 19:07 
Burgemeester
Avatar gebruiker

Berichten: 1273
Woonplaats: Leerdam
Onderhandelingen over de positie van de provoost geven dit spel echt een heerlijk gemeen en vooral interactief randje.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 20:07 
Standaard moderator
Avatar gebruiker

Berichten: 3787
Woonplaats: Geldrop/NL
Seabie schreef:
Misschien toch maar een keer proberen dan. Heeft het net zoals Agricola de neiging om spelers te laten zwijgen? Dat probeer ik namelijk te vermijden...

Ik denk dat dat meer aan de spelers dan aan het spel ligt.

_________________
All is fair in love, war and Carcassonne
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 21:11 
Erelid
Avatar gebruiker

Berichten: 4128
Woonplaats: Emmeloord
rober schreef:
Seabie schreef:
Misschien toch maar een keer proberen dan. Heeft het net zoals Agricola de neiging om spelers te laten zwijgen? Dat probeer ik namelijk te vermijden...

Ik denk dat dat meer aan de spelers dan aan het spel ligt.

Het is wel een echte "brainburner", dus daar moet je wel van houden. Ik kan soms echt genieten van een aantal achtereenvolgende acties die dan een flink aantal punten opleveren of die er juist voor zorgen dat je tegenstander zijn doel niet kan halen :evil:


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 21:13 
la Vida
Avatar gebruiker

Berichten: 432
Woonplaats: Zeeuws Vlaanderen
Seabie schreef:
Heeft het net zoals Agricola de neiging om spelers te laten zwijgen?


off topic
Verklaar u nader, wat bedoel je met spelers te laten zwijgen?


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 21:17 
Diner Jouant
Avatar gebruiker

Berichten: 2413
Woonplaats: Zaandam
olafpieters schreef:
Hoe zou je dit spel laag kunnen waarderen?

Zoals iemand op BGG het in een gerelateerde discussie beschreef: omdat het kaartspel 80% van het spel in 50% van de tijd doet?

Overigens zouden bijna alle top-zoveel lijstjes er heel anders uitzien als we uitsluitend zouden moeten waarderen op technische merites. Is misschien wel eens een interessante exercitie, maar ik geloof niet dat het gros van de spelers daarop zit te wachten :D.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 05 dec 2011, 21:21 
www.decktet.com
Avatar gebruiker

Berichten: 1489
Woonplaats: Soesterberg
Laat dat nu net een onderwerp zijn wat ik zojuist hier wilde bespreken.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 06 dec 2011, 11:27 
Standaard moderator
Avatar gebruiker

Berichten: 3787
Woonplaats: Geldrop/NL
Dierik schreef:
rober schreef:
Seabie schreef:
Misschien toch maar een keer proberen dan. Heeft het net zoals Agricola de neiging om spelers te laten zwijgen? Dat probeer ik namelijk te vermijden...

Ik denk dat dat meer aan de spelers dan aan het spel ligt.

Het is wel een echte "brainburner", dus daar moet je wel van houden. Ik kan soms echt genieten van een aantal achtereenvolgende acties die dan een flink aantal punten opleveren of die er juist voor zorgen dat je tegenstander zijn doel niet kan halen :evil:


Oh, maar daar kan ik ook zeer zeker van genieten. Zelfs als IK die tegenstander ben. Maar niet als je er 15 minuten in doodse stilte op heb moeten zitten wachten.

_________________
All is fair in love, war and Carcassonne
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
32 berichten | Pagina 1 van 3 | Ga naar pagina: 1, 2, 3  Volgende


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - Caylus  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Tags

Caylus



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO