Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




20 berichten | Pagina 1 van 2 | Ga naar pagina: 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 07 dec 2011, 20:41 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2430
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "Small World", uitgegeven door Days of Wonder, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust.
2-5 Spelers
40-80 Minuten Speeltijd


De "Be Not Afraid..." uitbreiding:


Bijlagen:
smallworld copy.jpg
smallworld copy.jpg [ 126.76 KiB | 1892 keer bekeken ]

_________________
Watch me on Youtube!


Laatst bijgewerkt door Dharquen op di 17 jan 2012, 20:11, in totaal 1 keer bewerkt.
Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 08 dec 2011, 03:31 
Munchkin
Avatar gebruiker

Berichten: 1675
Woonplaats: Delft
Ik bekeek het laatste gedeelt over je uitbreidingen en ik vroeg me af of je wist dat je bij "be not affraid" een box zou hebben waarin de andere 2 uitbreidingen ook passen.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: do 08 dec 2011, 09:55 
Phoenix
Avatar gebruiker

Berichten: 1801
Woonplaats: Apeldoorn
Geweldige uitleg, ga misschien zelfs het spel aanschaffen voor de club ;-)

Dus nogmaals super uitleg!

_________________
http://www.spellenclubapeldoorn.nl
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 08 dec 2011, 10:06 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2430
Woonplaats: Amersfoort
missiloon schreef:
Ik bekeek het laatste gedeelt over je uitbreidingen en ik vroeg me af of je wist dat je bij "be not affraid" een box zou hebben waarin de andere 2 uitbreidingen ook passen.

Helaas, dat weet ik nog niet. Deze uitbreiding staat wel op mijn verlanglijstje & ik zal jullie op de hoogte houden.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 04 dec 2013, 11:22 
Geheim Genootschap

Berichten: 1046
Woonplaats: Den haag
De naam en omschrijving van dit spel maakte me niet direct enthousiast. En het feit dat er over Orcs en Wizards wordt gesproken hielp ook al niet erg. Maar nadat ik table top en deze uitleg/review heb gekeken ben ik om. Wat een leuk spel ook weer! Lekker elkaar pesten, elke keer een "ander spel" door de verschillende combinaties van krachten/volken, aangepaste spelboeken aan hoeveelheid spelers, mooie uitbreidingen en prachtig vormgegeven. Ook deze gaat op mijn wishlist!

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: vr 06 dec 2013, 06:49 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2430
Woonplaats: Amersfoort
Blij dat ik mee hebben kunnen helpen je enthousiast te maken over dit spel. Persoonlijk een topper.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 14 okt 2014, 18:17 
PIONier

Berichten: 2
Ik had een vraag, wij hebben gisteren Smallworld gekocht en meteen geprobeerd, maar wij komen er niet helemaal uit of je, als je een ander ras aanvalt, of je dan wel of niet 1 fiche op de originele plaats moet houden.
Kortom, kun je met een stapeltje, je buren aanvallen en uit je originele veld vertrekken, en eventueel zo meteen je tegenstander helemaal van het bord gooien, als je "doorslaat"?


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: di 14 okt 2014, 22:42 
Play More Games!!!!

Berichten: 14
Woonplaats: Venray
Ik neem aan dat je bedoelt vanaf ronde 2?
In dat geval neem je aan het begin van je beurt alle legers behalve 1 per gebied van het bord en met die verzamelde legers kun je weer gebieden gaan innemen.
Wat ook mogelijk is, is om een of meerdere gebieden helemaal leeg te halen (volledig te verlaten) en vanaf een door dat ras bezet gebied verder aan te vallen (of weer vanaf de rand wanneer je al je gebieden verlaat).


Laatst bijgewerkt door BHSteve op wo 15 okt 2014, 10:40, in totaal 2 keer bewerkt.

Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: wo 15 okt 2014, 00:03 
PIONier

Berichten: 2
Inderdaad, dat bedoelde ik.. ik geloof dat ik het een beetje begin te begrijpen.., gewoon een paar keer spelen en de handleiding erbij houden.., dan komt het allemaal goed..
Bedankt voor uw reactie !!!


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: vr 17 okt 2014, 22:26 
Burgemeester
Avatar gebruiker

Berichten: 1314
Woonplaats: Etten-Leur
Als je alle fiches uit een gebied pakt om te gaan aanvallen verlies je dat gebied en telt het niet mee in de scoringsfase.

Het kan wel een tactiek zijn dit te doen ook al kost het jou punten als je je tegenstander wilt verzwakken.

In de eerste uitbreiding heb je het ras Gypsies. Dit ras draait om dit principe. Als zij een gebied namelijk verlaten op deze manier krijgen ze voor het gebied dat aan het begin van de beurt van de speler in zijn bezit was, maar dat hij heeft verlaten een punt.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: do 16 apr 2015, 13:25 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2430
Woonplaats: Amersfoort
Een fout in het Nederlandse regelboek (ontdekt dankzij Ben van Steenberge):
In de NL regels staat bij "De laatste Verovering" dat als je nog 1 Rasfiche hebt, mag je proberen een aanval te doen met behulp van de dobbelsteen.
De juiste regels is, dat dat mag als je tenminste nog 1 Rasfiche hebt (dus mag ook 2 of meer!).

Veel speelplezier!

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 16 apr 2015, 14:27 
dinosaur in play
Avatar gebruiker

Berichten: 2
Woonplaats: Wezemaal (Belgie)
Ik lees vaak dat de Dwergen het minst goede ras is in small world omdat ze maar met 3 fishes komen.
Als je er een speciale kracht van 5 bij krijgt heb je er 8.
Dit lijkt me eigenlijk nog steeds doenbaar dan.
Ik stel me de vraag dat iemand weet waarom ze maar met 3 komen en of ze werkelijk het minst goede ras zijn.
Er moet toch een reden zijn waarom ze er inzitten en waarom ze maar met 3 komen.

Graag reactie


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: do 16 apr 2015, 14:41 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2430
Woonplaats: Amersfoort
Afgezien van hun power, die ook werkt als ze in verval zijn, vind ik ze ook niet heel indrukwekkend. Er zijn vast leuke combinaties mee te maken, maar erg sterk zijn ze niet.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 16 apr 2015, 14:47 
dinosaur in play
Avatar gebruiker

Berichten: 2
Woonplaats: Wezemaal (Belgie)
Met vliegend lijken ze mij best oke.
Ik neem de dwergen zelden dus heb er niet veel speeluren mee. :P

Klopt het ook dat als je als 2de speler aan de beurt bent dat je dan een voordeel hebt tegenover de 1ste. (bij 2 speler spel)
Over 7 x het spel te hebben gespeeld (ook door vrienden) wint bijna telkens de 2 de speler.

Is dit maar een gedacht of zit hier waarheid in.
Zoja, kan hier iets aan gedaan worden. bv kunnen de kaarten van verhalen en legendes hier verandering in brengen?

_________________
Play or quit?


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: vr 17 apr 2015, 15:10 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2430
Woonplaats: Amersfoort
Dat is niet mijn ervaring. Als eerste heb je de hele wereld voor je liggen en dat vind ik vaak een voordeel. Als 2e speler kun je misschien een ras kiezen waar al een munt op ligt, maar verder maakt het naar mijn mening geen verschil waar je in de beurtvolgorde zit.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
20 berichten | Pagina 1 van 2 | Ga naar pagina: 1, 2  Volgende


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - Small World  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL, dintor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Tags

Small World



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO