Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




10 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: ma 12 dec 2011, 14:07 
Gouverneur
Avatar gebruiker

Berichten: 2325
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "Yinsh", uitgegeven door Gipf Project, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust.
2 Spelers
30 Minuten Speeltijd


Bijlagen:
Yinsh.jpg [125.16 KiB]
481 keer gedownload

_________________
Watch me on Youtube!
Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 12 dec 2011, 14:22 
Bordspel Freak
Avatar gebruiker

Berichten: 5877
Woonplaats: Meerstad (NL)
Topper dit spel, speel deze heel graag! Ook al sta je achter, nog steeds maak je kans om te winnen.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 12 dec 2011, 14:55 
Gouverneur
Avatar gebruiker

Berichten: 2325
Woonplaats: Amersfoort
Hijacker schreef:
Topper dit spel, speel deze heel graag! Ook al sta je achter, nog steeds maak je kans om te winnen.

Helemaal mee eens, alhoewel ik bij achterstand de neiging heb te verliezen.... :wink:

Hijacker, heb jij ervaring met de andere spellen van deze reeks?
Zo ja, dan hoor ik die graag. Want ik vind deze spellen (al is het alleen al voor de kwaliteit) zeer aantrekkelijk.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 12 dec 2011, 15:08 
Bordspel Freak
Avatar gebruiker

Berichten: 5877
Woonplaats: Meerstad (NL)
Hi Dharquen,

Punct en DVONN heb ik eerder in me bezit gehad, maar persoonlijk heb ik daar minder plezier mee gehad.. Waarschijnlijk zag ik het niet...

TZAAR , moet je omste beurten slaan en waarmee je lekker op de aanval kan. Daarom ook mijn nr2 uit deze reeks...

Bezit nu ook sinds kort GIPF, en vind ik ook heel interessant. Met GIPF schuif je de stenen in het spel en 4 op een rij moet je maken. Volgens mij is het nadeel soms als beide spelers afwachtend zijn..

ZERTZ nog niet gespeeld..

Alleen wat ik me nog wel eens afvraag... zijn de uitbreidingen echt een toevoeging ?
Borden combineren moet ook kunnen?
Nog niet echt in verdiept eigenlijk...

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 12 dec 2011, 15:38 
Gouverneur
Avatar gebruiker

Berichten: 2325
Woonplaats: Amersfoort
Klinkt interessant. Ik ga me eens focussen op Tzaar & Zertz.
Over het combineren & de uitbreidingen kan ik vooralsnog ook weinig zinnigs zeggen.
In ieder geval bedankt voor je reactie!

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 12 dec 2011, 16:04 
Diner Jouant
Avatar gebruiker

Berichten: 2413
Woonplaats: Zaandam
Nog nooit van iemand gehoord die die 'potentiëlen' gebruikte en die onmisbaar achtte. Als ik even kijk naar het commentaar op BGG, krijg ik de indruk dat alleen extra ringen voor ZÈRTZ wel eens interessant kunnen zijn; en in de nieuwe editie zitten die er al bij.

Overigens verdient DVONN wel degelijk aandacht, zeker vanwege de link naar TZAAR. PÜNCT, GIPF en TAMSK... Wel, TAMSK is uit de reeks geknikkerd, PÜNCT hoort er qua spelgevoel ook niet echt in thuis, en GIPF heb ik nooit gedaan; ik hoor er zelden over dus zal het ook wel minder zijn.

En tot slot verbaas ik me wederom over de waardering. Duidelijk een enthousiast verhaal met allemaal highlights die je niet zo heel veel tegenkomt. Kort en daardoor snel een revanchepotje geregeld. Veel spelen maakt je beter, dus hoge herspeelbaarheid. Hele simpele regels zonder rare uitzonderingen, met eigenlijk alleen maar neerzetten en verschuiven, en tóch uitdagend spelverloop. Toch wat anders dan gebruikelijk in de reeks video's. Geen enkel minpuntje in zicht. Op dat moment zou ik zeggen: duidelijk, da's een dikke 8... en dan draait er een 7-en-een-half in mijn beeld..??! WTF? Een half puntje boven het gewone grijze grauw, en een half puntje onder de Dharquen-favorieten...??

Om maar wat te noemen: het geestdodende dobbelfestijn Targui scoort al hoger dan YINSH, en dat is niet kort, maakt je niet beter als je veel speelt, heeft meer regels, ... Wel een bord dat telkens anders is, natuurlijk. En gestyleerde kamelen. En een variabele beurtvolgorde. Ik krijg geen vat op, in ieder geval. Maar dat zal wel aan mij liggen :crazy:


Laatst bijgewerkt door cymric op ma 12 dec 2011, 17:31, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: ma 12 dec 2011, 17:27 
Gouverneur
Avatar gebruiker

Berichten: 2325
Woonplaats: Amersfoort
cymric schreef:
En tot slot verbaas ik me wederom over de waardering. Duidelijk een enthousiast verhaal, 't is kort en daardoor we doen het gewoon nog eens, ergo veel herspeelbaarheid, zonneklaar een mogelijkheid tot het spel leren spelen (dus nog meer herspeelbaarheid), eenvoudige regels en toch uitdagend spelverloop... en dan een 7-en-een-half uitdelen. WTF? Een half puntje boven het gewone grijze vormeloze grauw, en een half puntje onder de meer favorieten... Het geestdodende dobbelfestijn Targui scoort al hoger dan dit juweel. Ik krijg geen vat op, in ieder geval. Maar dat zal wel aan mij liggen :crazy:

Ik heb de 7,5 gegeven omdat ik het een heel goed spel vind, maar tegelijkertijd vraag ik me af hoe vaak ik het nog ga spelen. Ik ben sowieso meer van de 3-5 speler spellen en die zal ik dan ook eerder op tafel leggen. Dus het is niet zozeer dat ik dit spel gewoontjes vind, als dat ik andere spellen vaker en liever speel. :wink:

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: ma 12 dec 2011, 17:48 
Diner Jouant
Avatar gebruiker

Berichten: 2413
Woonplaats: Zaandam
Dan geef ik je als suggestie mee om ook die aspecten in je beoordeling uit te leggen. Dat kan ook heel kort, en doet totaal geen afbreuk aan het format dat je hanteert, maar maakt het voor mensen die naar je video's kijken wel begrijpelijker waar je voorkeuren liggen. Ik persoonlijk vind dit gedeelte namelijk altijd een beetje lijken op een loterij. Het ene enthousiaste verhaal is op het oor het andere, en toch rolt er een andere beoordeling uit. Er zijn dus verschillen, maar wat die zijn blijft gissen.

Specifiek voor YINSH zou dat dan iets worden als (ik noem maar wat): 'Zoals je hoort bevat dit spel nogal wat dingen die voor een spellenliefhebber erg aantrekkelijk zijn. Maar ik speel niet zo vaak met 2 spelers waardoor deze titel om te beginnen niet zoveel aandacht krijgt; en als ik wel met 2 ben, gaat de voorkeur meestal naar wat luchtigers uit. Daarom toch een wat lagere beoordeling.' Zo wordt het tenminste wat duidelijker waarom je tot het gegeven cijfer komt.

Om het heel kort en bondig samen te vatten: een beetje azijn doet wonderen als smaakmaker :twisted:.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: wo 14 dec 2011, 22:13 
www.olafpieters.nl
Avatar gebruiker

Berichten: 76
Woonplaats: Amsterdam
Wederom een heldere beschrijving.

Kleine kanttekening: Kris is een Belg, geen Nederlander.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: wo 14 dec 2011, 22:55 
Gouverneur
Avatar gebruiker

Berichten: 2325
Woonplaats: Amersfoort
olafpieters schreef:
Wederom een heldere beschrijving.

Kleine kanttekening: Kris is een Belg, geen Nederlander.

Barst! Maar daar doe ik het ook voor. :lol:

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
10 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - Yinsh  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten


Tags

YINSH



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO