Alles over Spiel 2019!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs - nominaties





8 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di 14 feb 2012, 03:29 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2528
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "Descent", uitgegeven door Fantasy Flight Games, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust.
2-5 Spelers
2-4 Uur Speeltijd

Deel 1:

Deel 2:


Relics
Dit is een vraag die vaker gesteld wordt; dus een public post.
De Relic Kaarten & markers worden alleen gebruikt in bepaalde quests. De Quest guide vertelt de OverLord precies in welke specifieke quests ze gebruikt worden, en de Quist instructies zullen de OL precies vertellen wanneer een bepaalde Relic geintroduceerd moet worden tijdens een Quest.
Zowel de Relic Kaart als het bijbehorende relic token worden meestal gegeven aan een held wanneer hij / zij een bepaald doel heeft bereikt tijdens die quest. Vanaf dat moment wordt het Relic token alleen gebruikt als die held het Relic laat vallen. De enige speciale regel voor de Relic is dat zij niet verkocht of vernietigd kunnen worden, en dat als men een Relic laat vallen deze op het speelbord blijft liggen.

_________________
Watch me on Youtube!


Laatst bijgewerkt door Bastiaan_Nox op za 14 apr 2012, 02:13, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 14 feb 2012, 12:11 
Munchkin
Avatar gebruiker

Berichten: 1676
Woonplaats: Delft
Heej,

Mooie review.
Vraagje, welk monster heeft een half breath weapon wat je in je tweede filmpje vertelt. Want ik denk namelijk dat wij hier nog helemaal niet op letten.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 14 feb 2012, 12:41 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2528
Woonplaats: Amersfoort
Hoi Missiloon,

Ik dacht dat dat de Hellhound was, maar het kan ook zijn dat ik hier een foutje heb gemaakt. :)
In ieder geval veel speelplezier!

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: di 14 feb 2012, 13:08 
Munchkin
Avatar gebruiker

Berichten: 1676
Woonplaats: Delft
Wij doen de hellhounds altijd met het hele breath aanval, maar ik betwijfel ook of wij dat goed doen toen je dat uitlegde, zelf ook niet de handleiding gelezen, heeft een vriend van me gedaan :P (ivm engels en ik dat toch best lastig vind, zeker bij zo'n boekwerk)

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: di 14 feb 2012, 14:43 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2528
Woonplaats: Amersfoort
missiloon schreef:
Wij doen de hellhounds altijd met het hele breath aanval, maar ik betwijfel ook of wij dat goed doen toen je dat uitlegde, zelf ook niet de handleiding gelezen, heeft een vriend van me gedaan :P (ivm engels en ik dat toch best lastig vind, zeker bij zo'n boekwerk)

Ik heb het nog even voor je nagekeken, ik heb het fout gedaan. :oops:
Bedankt voor je alertheid.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: zo 19 feb 2012, 01:41 
7. Troyes (0)
Avatar gebruiker

Berichten: 483
Woonplaats: Belsele, BE
Je vergelijkt het met Doom. Dat heb ik wel, maar nog niet gespeeld. Maar het lijkt alleszins enorm op HeroQuest, zij het een opstap ervan. Ik was eigenlijk al verkocht van zodra ik Descent voor de allereerste keer zag (op een beurs), maar de hoge aanschafprijs én de toch wel vrij grote gelijkenis met HeroQuest heeft me vooralsnog tegengehouden. Met de tweede editie die eraan zit te komen, vraag ik me af wat de verschillen tussen beide edities gaan zijn.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 19 feb 2012, 11:43 
Munchkin
Avatar gebruiker

Berichten: 1676
Woonplaats: Delft
Zover ik weet gaat het een simpelere versie zijn van het huidige descent met het meest grote verschil van de speeltijd het huidige is volgens de doos 4 uur ofzo ( al deden wij tot dusver rond de 6 uur over senario 1) en het nieuwe zegt 2 uur speelduur

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 19 feb 2012, 19:31 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2528
Woonplaats: Amersfoort
2 uur speelduur voor de nieuwe versie, dat klinkt veelbelovend. Enig idee of het dan de richting op gaat van de D&D reeks? Want dat speel je echt in 1 uur, per scenario.

Het lijkt inderdaad ook op Heroquest, maar het is sprekend Doom. Ik zal binnenkort de review van Doom maken, heb onlangs mijn miniatuurtjes geschildert en wel terug.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
8 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - Descent  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Fastfriend, Google Adsense [Bot] en 6 gasten


Tags

Descent



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO