Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  




16 berichten | Pagina 1 van 2 | Ga naar pagina: 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: do 01 maart 2012, 13:44 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2508
Woonplaats: Amersfoort
Uitleg & Review van het spel "Risk", uitgegeven door Clipper, door Nox' Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust.
2-64 Spelers
2-4 uur Speeltijd


Bijlagen:
Risk.jpg
Risk.jpg [ 23.44 KiB | 1287 keer bekeken ]

_________________
Watch me on Youtube!
Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 01 maart 2012, 17:22 
www.olafpieters.nl
Avatar gebruiker

Berichten: 76
Woonplaats: Amsterdam
Nog nooit Risk gespeeld?

:shock:

Ik ben het helemaal eens met je kritiek, maar een 2?

Nee, dat kun je Risk niet aandoen.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: do 01 maart 2012, 17:46 
Burgemeester
Avatar gebruiker

Berichten: 1273
Woonplaats: Leerdam
Hier moet ik toch even op reageren. Ik vind dat je nooit een oordeel kunt vellen over een spel als je het nog nooit hebt gespeeld. Ook al heb je van heel veel mensen de verhalen gehoord en lijken de regels je al niets, dan nog vind ik dat je het spel een keer moet ervaren voordat je echt een oordeel geeft.

Een speluitleg kun je echter wel gewoon geven en daarvoor gewoon weer een :thumbup: . Daar heb je inmiddels wel echt routine in.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 01 maart 2012, 20:58 
Phoenix
Avatar gebruiker

Berichten: 1803
Woonplaats: Apeldoorn
Vind een 2 ook wat laag deze klassieker is zeker wel een 6je waard ;-) enkele alleen om dat het na zoveel jaren van bestaan nog steeds veel wordt gespeeld.

_________________
http://www.spellenclubapeldoorn.nl
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 01 maart 2012, 21:19 
10. Goa (0)
Avatar gebruiker

Berichten: 346
Woonplaats: Kleve
Sinds wij de regels uit 1959 spelen ligt het spel open.
Het maakt niet meer uit wat voor een setje je inlevert.Maar de hoeveelste je bent.
Dus als je na uur slecht staat en als 10e een setje inlevert krijg je 35 legers.
Deze regels maakt het voor ons veel leuker.Het duurt nu nog hoogstens 3 uur.Meestal korter.
Ik snap niet waarom ze het ooit hebben aangepast.Voor mijn gevoel hebben ze toen het spelletje risk hier om zeep geholpen.

Bas


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: vr 02 maart 2012, 01:11 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2508
Woonplaats: Amersfoort
Ha! :lol:
Geweldig, ik wist dat mijn laatste opmerking dat ik het nooit gespeeld heb veel stof zou doen opwaaien, gelijk mijn abominabel lage waardering. Maar zo in deze vertrouwde omgeving, durf ik stiekem te bekennen dat ik 1x Risk heb gespeeld. Ik heb het potje niet afgemaakt, maar ik heb het spel dus wel degelijk gespeeld. Maar om de sfeer goed te houden, besloot ik wijselijk afstand te nemen.
Over mijn cijfer valt echter niet te onderhandelen. Ik vond mezelf nogal gul met een hele 2. :P
Da's 100% meer dan wat ik het in eerste instantie wilde geven.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: vr 02 maart 2012, 12:00 
Condottiërre
Avatar gebruiker

Berichten: 944
Woonplaats: Tielt
Het enige wat ik mij herinner van mijn enigste potje Risk ooit is enorm veel frustraties omdat de dobbelstenen maar niet gunstig wilden vallen voor mij. Risk krijgt hier dus een 'welverdiende' 2 in mijn ogen. :)

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
BerichtGeplaatst: za 03 maart 2012, 19:09 
1. King of Tokyo (0)
Avatar gebruiker

Berichten: 483
Woonplaats: Belsele, BE
Het is natuurlijk bon ton om als echte geek de klassiekers af te schieten. Een beetje zoals een liefhebber van underground-muziek een band afvalt die uit de naar populistische normen anonimiteit is geklommen en zich een beetje te veel in de kijker heeft gespeeld, de zogenoemde commerciële toer op. Deze wordt daardoor geliefd bij een breder publiek, waardoor jij als liefhebber van het genre je niet meer zozeer kunt vereenzelvigen met deze band en diens nieuwe schare fans.

Ik word ook niet (meer) wild van Risk, maar geef het wel nog steeds een 6. Waarin een extra punt zit vervat voor de grote invloed die het heeft uitgeoefend op menig moderner veroveringsspel.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 04 maart 2012, 00:30 
1. Legendary: A Marvel Deck Building Game (2012)
Avatar gebruiker

Berichten: 1801
Woonplaats: Steenwijk
Zou bijna denken dat je ff wat frustratie kwijt moest. Of even je gemiddelde cijfer uitbalanceren?

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 04 maart 2012, 01:43 
Diner Jouant
Avatar gebruiker

Berichten: 2413
Woonplaats: Zaandam
Father Vic schreef:
Ik word ook niet (meer) wild van Risk, maar geef het wel nog steeds een 6. Waarin een extra punt zit vervat voor de grote invloed die het heeft uitgeoefend op menig moderner veroveringsspel.

Geef je Go, Schaken, Backgammon en noem ze maar op ook extra punten voor die invloed? Ik begin daar niet aan, dan word je helemaal gek. Een spel beoordeel ik op z'n eigen merites, en die zijn voor Risk om het héél positief te brengen ronduit prut.

Nog maar eens opschrijven. Misschien overbodig, misschien ook niet, wie weet. Een spel een cijfer geven is niet hetzelfde van toen we allemaal nog op lagere school dan wel basisschool zaten en er voor elke fout die je maakte aftrek van de ideale 10 plaatsvond. Cijfers voor spellen zijn verkorte schrijfwijzen voor hele lange verhalen met allemaal grijstinten, want er zit een hoop eigen mening in die niet overdraagbaar is naar andere personen. Je rekent er ook niet mee zoals met 'echte' cijfers. Dat klinkt nogal bizar, maar zo werkt het wel. Ik kan 10 keer 1 appel op een stapel leggen, dan heeft de stapel 10 appels. Oftewel 10 x 1 = 10, of 1 + 1 + 1 + ... + 1 = 10. Maar 10 keer een '1' die 'ronduit prut' betekent op een hoopje gooien levert echt niet een 10 van 'uitmuntend' op.

Die waarderingen moet je dan ook lezen als: '10 vind ik het beste dat ik ken', '9 is iets minder dan 10, want er schort dan bijvoorbeeld x aan', '8 is weer iets minder dan 9, want dan gaat ook y mis', ..., tot '1 is het slechtste/minst goede dat ik ken'. IEDEREEN heeft een spel dat hij of zij het slechtst vindt (soms zelfs meerdere), net zo goed als IEDEREEN een spel heeft dat hij of zij het best vindt (soms zelfs meerdere). Dan behoren die 'slechte' spellen allemaal een 1 te krijgen, en die goede allemaal een 10. (Tenminste, als we afspreken dat we waarderen van 1 t/m 10, we kunnen ook 1 t/m 5 pionnetjes of sterretjes uitdelen.) Ook al zijn de 'slechte/minst goede' spellen misschien nog wel 'best aardig': ze zijn de slechtste die je kent. Daar is niets mis mee. Alleen wat doet vrijwel iedereen nou: die 1 staat zo verdomde hard en neerbuigend, die geef je niet, dus maak je er een 4 of misschien wel een 5 van. Nee dus, want dan doe je net alsof het weer de 1 van het rapport is. Het is de 1 van 'ik vind dit spel het slechtste dat ik ken'! En bovendien maakt het niet uit: het laagste cijfer is nog steeds 'dit is het slechtste/minst goede spel dat ik ken', dus of je het nu 1, 4, 5 of 'ik vind dit onleuk, prut, plezierstofzuiger' noemt, maakt écht niet uit.

Even naar Dharquen kijkend: hij waardeert tot 4, en heeft blijkbaar nog drie niveau's over waar hij 'slecht spul' in kwijt kan. Nu ben ik eerlijk gezegd reuze benieuwd wat er dan in niveau 3 en niveau 1 moet komen, en waarom. Of, beter gezegd, alleen niveau 3, want op dit moment is niveau 2 het laagst; of er nog lager is, is onduidelijk. Maar het openlaten van een level tussen 4 en 2 impliceert dat er echt nog wat tussenpast. Wat is er slechter dan A&A, maar beter dan Risk...?


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: zo 04 maart 2012, 01:58 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2508
Woonplaats: Amersfoort
cymric schreef:
Wat is er slechter dan A&A, maar beter dan Risk...?

Eerlijk gezegd hoop ik dit spel niet te leren kennen. Maar de wereld van de bordspellen is groot & je komt soms spellen tegen die je liever nooit had ontmoet.

En de reden dat de gemiddelde cijfers van mijn reviews aan de hoge kant zijn is simpel. De meeste spellen die review komen uit mijn eigen collectie. Aangezien mijn inkomsten het niet toestaan dat ik onbeperkt spellen koop, moet ik schiften. Dus voordat ik een spel koop, bekijk ik reviews, lees erover & als het even kan speel ik het. Dan weet ik dus of ik het spel wel of niet leuk vind. Dan koop ik het & zal ik er dus positief over zijn.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: wo 04 jul 2012, 23:47 
3. Eclipse (0)
Avatar gebruiker

Berichten: 253
Woonplaats: Nieuwegein
Een 2????? Hoe kun je Risk nou een 2 geven?
Als je het spel echt eens gespeeld had was je volgens mij toch echt niet hoger dan een 1 gekomen.
Het is niets dan een potje hoogste gooi met dobbelstenen, wat mij betreft is een 2 echt teveel credits.

_________________
How much experience do i get for the bard?


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: do 05 jul 2012, 07:12 
http://boardgamegeek
Avatar gebruiker

Berichten: 978
Woonplaats: Eemdijk
Ik heb de zelfde versie nog in de kast ;)
Dat weg blazen van het stof was een mooie actie van je en
is veel zeggend, goed gedaan ;)
Een klassieker die ik veel gespeeld heb tot 2001 toen kwam Catan bij mij in beeld.
Destijds heb ik letterlijk een computerspel wat ik nieuw had gekocht Risk II omgeruild
na 1 dag voor Kolonisten van Catan bij de Intertoys. En wat daarna is gekomen ;)
Ik bewaar het goed herinneringen aan en ik las vorige jaar nog een mooi artikel in
Spielbox hoe Risk via Duitsland in Europa kwam.

_________________
Afbeelding

http://boardgamegeek.com/blog/1161


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 05 jul 2012, 21:58 
Wu Feng
Avatar gebruiker

Berichten: 2508
Woonplaats: Amersfoort
RebelMage schreef:
Een 2????? Hoe kun je Risk nou een 2 geven?
Als je het spel echt eens gespeeld had was je volgens mij toch echt niet hoger dan een 1 gekomen.
Het is niets dan een potje hoogste gooi met dobbelstenen, wat mij betreft is een 2 echt teveel credits.

Je moet wel realistisch blijven. Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat er veel minpunten aan dit spel kleven, maar het blijft volop gepubliceerd worden. Dus een 2 voor de moeite, is het minste wat ik aan respect kan betonen voor zo'n spel.

_________________
Watch me on Youtube!


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
BerichtGeplaatst: do 05 jul 2012, 23:02 
5. Mansions of Madness (0)
Avatar gebruiker

Berichten: 253
Woonplaats: Nieuwegein
Justin Bieber blijft ook geproduceerd worden, die geef je toch ook geen extra punt voor de moeite.

_________________
How much experience do i get for the bard?


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
16 berichten | Pagina 1 van 2 | Ga naar pagina: 1, 2  Volgende


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Videoreviews en speluitleg  
 Feed - Onderwerp - Nox' Spellenzolder - Risk  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast


Tags

Risk



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO